adsl speedtouch510+Asus router WL-500g

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

carlos.b
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: srpen 06
Bydliště: UK
Pohlaví: Nespecifikováno

adsl speedtouch510+Asus router WL-500g

Příspěvekod carlos.b » 14 zář 2006 21:03

Potreboval bych poradit jak nastavit Asus router WL-500g tak aby vytacel modem speedtouch510.

nyni mam nastaveno na pc:
sitova karta do adsl ip: 10.0.0.1 mask 255.0.0.0
pripojeni: ip 10.0.0.138 login: tel.cislo heslo: tel. cislo

a u wl-500g jsou moznosti: automatic IP, Static IP, PPPoE,PPTP

mam dojem ze jedina mozne nastaveni je PPPoE nebo PPTP protoze tam ma na vyber zmoznosti:
Wan IP setting:IP adress,sub mask,def.geteway
Wan DNS sett.:get DNS auto., DNS server1/2
PPPoE or PPTP Accont: user name,pasword, Enable PPPoE relay?
Special Requirements from ISP: Host name,Mac
Lan IP sett.: IP address, subnet mask,hostname

Predem dekuji za vsechno... carlor.b

Reklama
Uživatelský avatar
Weslo
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3548
Registrován: červenec 06
Bydliště: Obříství/Praha
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Weslo » 15 zář 2006 07:29

jaký máš přesně modem?
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

carlos.b
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: srpen 06
Bydliště: UK
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod carlos.b » 15 zář 2006 18:23

Weslo píše:jaký máš přesně modem?


Thomson SpeedTouch 510 a net mam u eTelu

Uživatelský avatar
Weslo
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3548
Registrován: červenec 06
Bydliště: Obříství/Praha
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Weslo » 16 zář 2006 09:31

no to jo ale je přes ethernet nebo přes USB?protože ethernetový modem se nevytáčí..a USB modem nejde zapojit do routeru(většinou)..takže nevím co vlastně potřebuješ
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

carlos.b
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: srpen 06
Bydliště: UK
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod carlos.b » 18 zář 2006 10:57

Mam ethernet modem a otazky kolem zapojeni jsou mi jasne. Mam ale problem v tom ze pri pripojeni na pocitaci(stavajici verze bez pouziti routeru slouzi jeden pc jako server) pouzivam k pripojeni IP adresu 10.0.0.138 a prihlasovaci jmeno a heslo. Ale kdyz to nastavim v routeru tak se mi nerozjede net. Mam pocit ze bude problem v tom jak jsem to nastavil nebo v tom ze sit.karta na pc(serveru) vedouci do modemu mam IP adresu 10.0.0.1 ale router ma 192.168.1.1.

Nikdy jsem tuhle situaci neresil a tak jsem trochu zmaten.
Diky...

carlos.b
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: srpen 06
Bydliště: UK
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod carlos.b » 21 zář 2006 10:31

Problem vyresen vsem dekuji za ucast ...

Uživatelský avatar
mikel
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2298
Registrován: květen 05
Bydliště: Karviná
Pohlaví: Muž

Příspěvekod mikel » 23 zář 2006 11:59

To je dobře, ale mohl bys napsat pro ostatní, jak jsi toho docílil.
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • ADSL/VSDL modem a Vodafone
    od KeežlaB » 06 čer 2021 11:07 » v Sítě - hardware
    9
    1582
    od KeežlaB
    19 čer 2021 17:56
  • Asus ROG Strix 6700 XT OC vs. Asus ROG Strix RTX 2080 Super
    od TheNaptime » 20 črc 2021 20:25 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    239
    od renek11
    20 črc 2021 21:22
  • Router pro VPN
    od xakrurychle » 11 říj 2020 20:59 » v Sítě - hardware
    8
    1016
    od ITCrowd
    12 říj 2020 17:16
  • Nový router
    od nejm » 03 bře 2021 17:01 » v Sítě - hardware
    7
    585
    od ITCrowd
    04 bře 2021 10:27

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host