Taky mám tento reuter. Je možný nějakým způsobem vytvořit pomocí něho síť mezi dvěma nebo více notebooky? Představa je taková připojím ho kabelem k notebooku - něco změním v nastavení - vytáhnu kabel. Nyní bych chtěl se připojit k routru pomocí wifi - 2 notebooky, který je každý v jiném patře domu. OK ale já chci abych si teď , co jsem připojený obouma k routru přes wifi, mohl např. stáhnout film z jednoho do druhého..prostě abych viděl sdílené soubory. Je to nějak možné?
Když by to nějak šlo..jde ještě s tímto kombinovat aby oba byli připojení současně k internetu přes tento router s pomocí wifi a současně se dal mezi nima ten film přetahovat?
Díky za odpověď!
Jak mám nastavit sdílení souborů po wifi?*
Jak mám nastavit sdílení souborů po wifi?*
AMD Phenom II X4 2.1GHz, ATI Radeon HD 5650
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak mám nastavit sdílení souborů po wifi?*
Jistě si z pravidel pamatuješ, že si máš založit vždy své vlastní téma. Tentokrát jsem to udělal za tebe a oddělil to od cizího.
To co chceš není záležitost routeru, ale klasické sdílení mezi windows. Pokud jsou ve stejné síti, tak to půjde a nemsuíš na routeru nic nastavovat
To co chceš není záležitost routeru, ale klasické sdílení mezi windows. Pokud jsou ve stejné síti, tak to půjde a nemsuíš na routeru nic nastavovat
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Aha promiň děkuji za založení tématu. Nj záležitost windows..ale co a kde změnit? A bude to fungovat i když je na jednom pc windows 7 a na druhém XP?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Bude to fungovat tak jako tak. Buď se uvidí hned v síťových umístěních nebo se zkusiš připojit natvrdo přes "\\IP_druhého_PC" tj. třeba \\10.0.0.139
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
nefunguje ani jeden způsob při zadání ip druhého pc napíše čas vypršel a v sítových umístěních nemám nic :(
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ping z XP na WIN7 projde?
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Jo, na sdílení souborů mezi různými verzemi windows jsem už rezignoval. Ty skupiny (nebo jak tomu řikaj) se mi nikdy nepovedlo nastavit. Toto jsem zmiňoval o téma dál. Já si na takovéhle věci vždycky píšu dávkový soubor. Do poznámkového bloku napiš něco takového:
net use pismeno_disku(u tebe): \\jmeno_pripojovaneho_pocitace\pismeno_disku(pripojovaneho_pc)$ heslo /USER:uzivatel_pripojovaneho_pc /PERSISTENT:NO
a toto napíšeš tolikrát, kolik má ten druhý počítač disků. Např.:
net use Y: \\CZPGJT001\C$ i love music /USER:KUBA /PERSISTENT:NO
net use Z: \\CZPGJT001\D$ /PERSISTENT:NO
net use X: \\CZPGJT001\E$ /PERSISTENT:NO
dál už nemusíš vypisovat heslo. Ty písmenka u tebe si můžeš změnit jak chceš, já volim vždy na konci abecedy, aby se do toho potom nemotali např. flashky a tak. No a pak ten soubor uložíš a změníš mu příponu na ".bat". Soubor přesuň do adresáře windows (nebo kamkoliv jinam, kde je jisté, že si to nesmažeš) a vytvoříš si zástupce na plochu. Potom stačí notebooky připojit k routeru a na každém spustit tento dávkový soubor. Samozřejmě že na každém pc bude jiný, s jiným názvem toho druhého pc. A hle - když rozklikneš "(Tento) Počítač", vidíš tam disky navíc. Chce to si s tim vyhrát. Já myslim, že to s klidem zvládneš...
EDIT: potom klidně můžeš zapnout automatické spouštění toho souboru při startu pc a neni co řešit...
net use pismeno_disku(u tebe): \\jmeno_pripojovaneho_pocitace\pismeno_disku(pripojovaneho_pc)$ heslo /USER:uzivatel_pripojovaneho_pc /PERSISTENT:NO
a toto napíšeš tolikrát, kolik má ten druhý počítač disků. Např.:
net use Y: \\CZPGJT001\C$ i love music /USER:KUBA /PERSISTENT:NO
net use Z: \\CZPGJT001\D$ /PERSISTENT:NO
net use X: \\CZPGJT001\E$ /PERSISTENT:NO
dál už nemusíš vypisovat heslo. Ty písmenka u tebe si můžeš změnit jak chceš, já volim vždy na konci abecedy, aby se do toho potom nemotali např. flashky a tak. No a pak ten soubor uložíš a změníš mu příponu na ".bat". Soubor přesuň do adresáře windows (nebo kamkoliv jinam, kde je jisté, že si to nesmažeš) a vytvoříš si zástupce na plochu. Potom stačí notebooky připojit k routeru a na každém spustit tento dávkový soubor. Samozřejmě že na každém pc bude jiný, s jiným názvem toho druhého pc. A hle - když rozklikneš "(Tento) Počítač", vidíš tam disky navíc. Chce to si s tim vyhrát. Já myslim, že to s klidem zvládneš...
EDIT: potom klidně můžeš zapnout automatické spouštění toho souboru při startu pc a neni co řešit...
Napsal jsem to takhle:
net use X: \\msi\C$ /USER:Marek /PERSISTENT:NO
net use Y: \\msi\D$ /USER:Marek /PERSISTENT:NO
Ale hodí mi to hlášku (u obou):
Došlo k systémové chybě 53
Cesta v síti nebyla nalezena
net use X: \\msi\C$ /USER:Marek /PERSISTENT:NO
net use Y: \\msi\D$ /USER:Marek /PERSISTENT:NO
Ale hodí mi to hlášku (u obou):
Došlo k systémové chybě 53
Cesta v síti nebyla nalezena
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud to nejde s IP, tak je jasné, že to neprojde ani s jménem. Co ten ping?
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Ještě jedna věc mě napadá - firewall! Zkontroluj nastavení firewallu a antiviru
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
jaK nastavit zvuk na ROG STRIX X870-F GAMING WIFI Příloha(y)
od Mapa111 » 12 bře 2025 13:45 » v Problémy s hardwarem - 4
- 11771
-
od Mapa111
Zobrazit poslední příspěvek
17 bře 2025 12:12
-
-
- 0
- 1696
-
od Vítek Pokorný
16 dub 2025 11:34
-
- 1
- 3198
-
od TechShowGamer
27 črc 2024 06:31
-
-
Nejde nastavit rozlisenie na novej OLED TV Příloha(y)
od mandes » 08 úno 2025 18:35 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4294
-
od meda2016
09 úno 2025 10:26
-
-
- 10
- 4750
-
od Riviera kid