Zdravím, jsem zde nový a chtěl bych se zeptat zda by někdo neporadil proč nemohu nastavit oprávnění pro přístup ke složce na konkretního uživatele.
Provedl jsem nastavení sítě jak jsem udělal na obrázek, Router připojený na internet má pevný LAN 196.168.1.254 jako server, jeden notas mam převážně připojený kabelem na router podle IP adresy tento notas mam napojený na ext HDD přes USB ve které sdílím v domácí síti některé složky. další notas který se připojuje přes wi-fi na router a taktéž do této domácí sítě tyto adresáře najde v pořadku. Nicméně mam krapet obavu aby se někdo nenapojil na tuto sít chtěl bych nastavit u těchto složek opravnění jen pro uživatele co je na tomto druhem wifi notasu. Když jdu na sdílení a oprávnění nemohu však tohoto konkretního uživatele nikde najít a pokud nechám nastaveno Everyone tak to je asi špatně. Jo a op systemy Win 7 - ultimate a home
Díky za každou radu
Nastavení oprávnění v síti na konktertního uživatele Vyřešeno
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nastavení oprávnění v síti na konktertního uživatele
Když everyone zrušíš a zkusíš se připojit, mělo by se tě to zeptat na jméno a heslo. Tak zadáš tyto údaje z nějakého účtu na PC1
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
U kazdé složky mam Everyone a pc1nazevuž/administrator, ja jsem ale zadal jednou heslo při instalaci sítě v centrum sítí.
při odstranění uživatelu everyone tak mě při nejde otevřít sdilená složka pač nemam opravnění.
Na PC1 je jen jeden uživatel Pavel a na PC wifi je Romana uživatel, chtěl bych aby měla přístup pouze Romana do složek, aniž bych vytvářel na PC1 dva už učty Pavel a Romana. jde to udělat nějak bez toho?
Možná je problém v tom že když zadávám opravnění ukazuje mi to uístění jen PC1 (pavel) ale už ne PC2 (romana) a to bude tím, jak dostanu další nazev romana do umístění?
při odstranění uživatelu everyone tak mě při nejde otevřít sdilená složka pač nemam opravnění.
Na PC1 je jen jeden uživatel Pavel a na PC wifi je Romana uživatel, chtěl bych aby měla přístup pouze Romana do složek, aniž bych vytvářel na PC1 dva už učty Pavel a Romana. jde to udělat nějak bez toho?
Možná je problém v tom že když zadávám opravnění ukazuje mi to uístění jen PC1 (pavel) ale už ne PC2 (romana) a to bude tím, jak dostanu další nazev romana do umístění?
-
- Pohlaví:
A ještě jedna věc. Zatímco u veřejného (výchozího) sdílení Everyone práva znamenají skutečně každý, kdo se připojí do sítě, pak při vypnutí zjednodušeného sdílení práva everyone znamenají, že přístup má každý kdo má na PC účet. Což není zdaleka totéž.
No apokud se má dostat k datům jen konkrétní uživatel, pak musí být práva nastavena jen na něho.
jasný ale musím mít tedy nastavený tento účet na pc1, musí být učety dva? pokud tedy chci udělit prava jen pro konkretního uživatele?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jsem jediný uživatel PC, ale nemám oprávnění Správce!
od Minapark » 16 zář 2024 16:15 » v Windows 11, 10, 8... - 2
- 3091
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek
21 zář 2024 10:40
-
-
- 2
- 2466
-
od pinzerce
16 lis 2024 13:56
-
-
HP Pavilion G6 - nemožnost připojení k síti Příloha(y)
od DenyKr » 13 zář 2024 21:47 » v Problémy s hardwarem - 19
- 5074
-
od DenyKr
15 zář 2024 14:14
-
-
-
PS5 se odmítá připojit k 5GHz síti - hlásí špatné heslo
od Renee » 19 srp 2024 09:13 » v Vše ostatní (inet) - 14
- 7888
-
od Renee
19 srp 2024 14:01
-
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 5205
-
od zuzana3
25 pro 2024 22:23
-