Dobrý večer přeji, mám dotaz ohledně subdomény, nevím jestli to chápu správně, snad ano mám domenu www.xxx.cz a k
ní si můžu přiřadit doménu www.bbb.xxx.cz? Chápu to dobře? Nemohl by mi někdo dát link na nějaky článek, tut, kde se popisuje jak se to dělá? Pojede to na VPS. Omlouvám se za lamacky dotaz ale nějak se mi to nedaří. A ještě jeden dotaz abych měl email např.:administrace@"mojedomena".cz jak a kde s tím pracovat web mam na VPSku zatím sem to řešil přes googla, tam to mam jak chci, ale raději na svém než aby googl měl přístup k mým datům. Děkuji za každou radu popřípadě linky na články.
Subdoména
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Subdoména
VPS znamená že to máš doma na pc?
jakej systém, služba atd. trošku se rozepiš co máš a v čem je problém
přidat subdoménu není problém, na webhostinzích to mají v administraci
já to mám nastavený v Apachi a funguje to v pohodě
jakej systém, služba atd. trošku se rozepiš co máš a v čem je problém
přidat subdoménu není problém, na webhostinzích to mají v administraci
já to mám nastavený v Apachi a funguje to v pohodě
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ne doma ne
Mám klasické VPS koupené u Wedosu(před tím sem měl u jiné společnosti) jinak běží mi tam herní servry(gta, cs, css) s tím nemám žadny problém, to už mám delší dobu, jen trošku tápu s těma subdoménama. Jinak server mam na debianu. Jistě nebyl by problém dokoupit webhosting, ale proč? jak mám na VPS tolik volného místa, tak to dám vše tam(nemam nijak náročný web). Pokud bys byl tak ochotný a popsal mi jak to udělat, nebo dal link na nějaký článek byl bych velice vděčný

- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
1. Potřebuješ přístup do DNS nastavení domény
Ten získáš v administraci u tvého registrátora domén, pokud tedy máš u něho vedené dns.
Pak stačí upravit dns záznamy tak, aby všechny subdomény *.xxx.cz spadaly na IP adresu serveru
2. Musíš si nastavit apache tak, aby podporovalo virtuální servery
Stačí zjednodušeně upravit config tak, aby server detekoval, že Franta chce na jabko.xxx.cz a ne na www.xxx.cz
Toto nastavení najdeš typicky v/etc/apache2/sites-available/default - uvádím defaultní cestu pro Debian, Ubuntu based servery.
Pokud by si potřeboval pomoct s nastavením configu, dej vědět.
Ten získáš v administraci u tvého registrátora domén, pokud tedy máš u něho vedené dns.
Pak stačí upravit dns záznamy tak, aby všechny subdomény *.xxx.cz spadaly na IP adresu serveru
2. Musíš si nastavit apache tak, aby podporovalo virtuální servery
Stačí zjednodušeně upravit config tak, aby server detekoval, že Franta chce na jabko.xxx.cz a ne na www.xxx.cz
Toto nastavení najdeš typicky v/etc/apache2/sites-available/default - uvádím defaultní cestu pro Debian, Ubuntu based servery.
Pokud by si potřeboval pomoct s nastavením configu, dej vědět.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Děkuji skusím se s tím poprat a pokud nebudu vědět napíšu, děkuji za ochotu a čas