Ahoj, ve skříni Corsair Spec 03 jsem měl vložen přední a zadní větrák 120mm, ale byly hlučný. Na zdejší rady jsem koupil 6x Arctic F12 PWM a osadil je jako na obrázku. Je to sice fotka z netu, ale takhle nějak to mám rozmístěné. Grafika má 2x fan zespodu. Dnes budu dávat místo boxu chladič Spartan a vzduch by to mělo sát předem a foukat dozadu. Doporučíte 4. fan vyndat a zaslepit či odpojit? Původně byla osazena pozice 1 a 6. Důvod, proč to sem dávám je to, že počítač v idle duní. Když otevřu bočnici, je klid. Takže mě napadá, že větrání nefunguje asi tak má. Otáčky všech jedou stejně rychle a v biose jsou na nejnižší.
Každopádně větráky nejsou ani slyšet.
--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Srp 2014 20:41) ---
Tak jsem fan na pozici 4 dal pryč. Co se týče hlučnosti, trošku je ten Spartan tišší, ale problém je asi v samotné skříně. Prostě z boku PC duní a zkoušel jsem odpojit všechny větráky, pak větráky od grafiky podržet, zdroj, ale né všechny současně. Takže už fakt nevím. Jinak Spartan v max zátěži srazil teplotu o 10 stupňů, v idle o 4, takže spokojenost.
Fany 1, 2, 3 jsem dal v biosu na manual a na 0,75 a zadní 5, 6 jsem dal v biosu na 1,00.
Každopádně co mi je záhadou je to, že mi to v biosu píše pouze CPU fan, ostatní fany otáčky nepíše. A to jsem zkoušel zapojit každý zvášť a i zapojit druhý žlutý káblík, který má indikovat otáčky. Prostě otáčky nikde nevidím, tak nevím, jestli deska nemá ještě někde nějaké nastavení.
Airflow Corsair
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Airflow Corsair
Prosím Tě, kterej blbec Ti tady poradil, abys takto napěchoval skříň ventilátorama? Na to co máš v počítači, Ti bohatě stačí jeden vpředu a jeden vzadu.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- Vstrom650
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Zdejší odborníci. Už je mám koupený, tak je mám
Původně jsem řešil hlučné origo větráky a doporučili koupi 6ti větráků a na min otáčky

Jo, také jsem se toho zúčastnil (doporučil jsem 2 tiché!) a nejvíce Ti byly doporučeny 4ks tiché na nízké otáčky (petr22) viewtopic.php?f=40&t=136490 . Že s to pak zvrhlo a z rad zdejších "odborníků" a Tvých názorů vyšlo nesmyslných 6 větráku, je i Tvoje chyba. Souhlasím s d1amondem a potvrzuji svůj předchozí názor - 2 tiché větráky!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- Vstrom650
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Uznávám, byla to i moje velká blbost:-) Které byste nechali? Dunění je nic moc
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Vstrom650 píše:Zdejší odborníci. Už je mám koupený, tak je mámPůvodně jsem řešil hlučné origo větráky a doporučili koupi 6ti větráků a na min otáčky
A když je máš zakoupené, tak je prostě musíš dát?

--- Doplnění předchozího příspěvku (23 Srp 2014 12:27) ---
Vstrom650 píše:Uznávám, byla to i moje velká blbost:-) Které byste nechali? Dunění je nic moc
Něco duní. To je dost široký pojem. Odšroubuj disk a polož ho vedle. Duní pořád?
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
- Vstrom650
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Teď nejsem doma, večer to zkusím. Který větráky by si nechal? Díry zaslepit?
- Vstrom650
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Tak to nepříjemné dunění ve skříni způsobuje HDD. Jak jsem ho vytáhl ven a položil mimo škříň, je klid. TAkže teď bude otázka, jak ho tam uchytit
--- Doplnění předchozího příspěvku (24 Srp 2014 14:47) ---
HDD jsem nakonec vyndal z přihrádky, vyndal boční stěnu přihrádky a disk jsem položil na molitanovou kostku a je ticho, už slyším jen lehce procesor. Takže se to povedlo a nepřijemné dunění je pryč:) Díky za tip s tím diskem, to mě ani nenapadlo. Jinak spodní větrák jsem dal pryč, tak jsou osazené pozice 1, 2, 5, 6. Navíc jsem rozchodil i pwm otáčky. Myslel jsem, že žlutý třípin se dává na desku, ale vůbec mě nenapadlo je zapojit do rozdvojky od ventilátoru a už to maká tak jak má:)
--- Doplnění předchozího příspěvku (24 Srp 2014 14:47) ---
HDD jsem nakonec vyndal z přihrádky, vyndal boční stěnu přihrádky a disk jsem položil na molitanovou kostku a je ticho, už slyším jen lehce procesor. Takže se to povedlo a nepřijemné dunění je pryč:) Díky za tip s tím diskem, to mě ani nenapadlo. Jinak spodní větrák jsem dal pryč, tak jsou osazené pozice 1, 2, 5, 6. Navíc jsem rozchodil i pwm otáčky. Myslel jsem, že žlutý třípin se dává na desku, ale vůbec mě nenapadlo je zapojit do rozdvojky od ventilátoru a už to maká tak jak má:)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3009
-
od Galli
Zobrazit poslední příspěvek
16 led 2025 20:15