Zní to šíleně! Je to ulítlý. Ale mám netbook Asus 1001PXD s procesorem Intel Atom N455 na fregvenci 1.6GHz. Pomocí programu SetFSB jsem z toho udělal 1.8Ghz. Jenže vejš to nejde, pak se to seká, navíc při použití programu SetFSB nefunguje připojení k síti pomocí LAN kabelu. Pokud vím, tak používám správný clock generator.
Chtěl bych to taktovat pomocí BIOSu, to je nejstabilnější a taky se to nemusí nastavovat při každém spuštění, a dalo by se to vyhnat nad 2GHz, fungovala by LAN, pár lidí na netbooku už šlo nad 2GHz. Jenže: i po aktualizaci na nejnovější BIOS je volba nastavení CPU šedivá a vpravo píšou, že "disabled for Windows XP". Nevím proč, ale XP nemám, mám sedmy.
Víte o nějaké možnosti, jak taktovat Intel Atom N455 v netbooku, jak zpřístupnit možnost v BIOSu?
Závěrem chci říci, že jsem si taky říkal, že je to šílenost, taktovat takovou ubohost, ale i při zvýšení na 1.8 je zrychlení znatelné, a to opravdu dost, ale chci to ještě lepší. A teplotu sleduju, bez taktování to má 60 stupňů a s taktem 63. To hřeje dost, ale není takový rozdíl mezi taktovanou teplotou a teplotou při původní 1.6Ghz.
Děkuji za možnosti a nápady, jak tomu procesoru šlápnout na krk