Pořídil jsem si notebook a chci poladit jeho provozní vlastnosti, ovšem zjistil jsem, že nemůžu najít software pro současné laptop Ryzeny (Ryzen Master je jen pro desktop a Ryzen Controller skončil někde u generace 4000). Nemá někdo něco ozkoušeno? Jediná možnost pro CPU se mi nabízí přes aplikaci Armoury Crate, což mě úplně neuspokojuje.
Asus TUF A16, Ryzen 7 260.
Ryzen Laptop tuning
Re: Ryzen Laptop tuning
Ta aplikace co nahrazuje Ryzen Controller nefunguje ? Universal x86 Tuning Utility
Primo na webu Ryzen Controlleru je napsano, ze vyvoj skoncil a ma se pouzivat Universal x86 Tuning Utility.
Primo na webu Ryzen Controlleru je napsano, ze vyvoj skoncil a ma se pouzivat Universal x86 Tuning Utility.
Aha, tohle jsem minul. Díky, vyzkouším.
Přesně to jsem hledal, navíc je to ve srovnání s Ryzen Controllerem mnohem pokročilejší. Díky. (Já na ten program při pátrání vlastně narazil, ale zmátla mě udávaná nepodpora mobilních procesorů generace 7000, ale týká se to jen o Dragon Range modelů.)
muzu se zeptat na zkusenosti pripadne tipy?
Mam v zenbooku ryzen 5 7430u a kdyz vynecham ze je to jen preznacena predchozi generace tak provozni vlastnosti nejsou nic moc... Topi to jako blazen uz jen kdyz na tom bezi windows, ma to 90° kdyz se to dobiji a i v prazdnejch windowsech to fouka jako prase. A to nemluvim asi o tretinovy vydrzi vuci tomu co udavaj.
Chapu ze zenbook neni herni masina, ale aby tenhle relativne nenarocnej procesor neutahl bez zateze pasiv nebo vetrak na minimalni otacky, to se mi moc nezda.
Mam v zenbooku ryzen 5 7430u a kdyz vynecham ze je to jen preznacena predchozi generace tak provozni vlastnosti nejsou nic moc... Topi to jako blazen uz jen kdyz na tom bezi windows, ma to 90° kdyz se to dobiji a i v prazdnejch windowsech to fouka jako prase. A to nemluvim asi o tretinovy vydrzi vuci tomu co udavaj.
Chapu ze zenbook neni herni masina, ale aby tenhle relativne nenarocnej procesor neutahl bez zateze pasiv nebo vetrak na minimalni otacky, to se mi moc nezda.
Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB
Xbox One
O2 VDSL 16MB
Xbox One
Ještě jsem neměl moc čas se v tom vrtat, ale v nastavení CPU jdou nastavit limity spotřeby (obvyklá i nárazové profily PPL) i maximální teplota. Stačí nastavit hodnoty, zaškrtnout jejich řádky, aplikovat a uložit jako profil (samozřejmě nastavit spouštění aplikace při startu Win).
Ale pro jistotu si udělat lokální profil windows, na kterém by se v případě nějaké havárie dal spustit nouzový režim (pro běžné účty v nouzovém režimu nefunguje přihlášení přes PIN - vlastní nemilá zkušenost s touto pastí).
Ale pro jistotu si udělat lokální profil windows, na kterém by se v případě nějaké havárie dal spustit nouzový režim (pro běžné účty v nouzovém režimu nefunguje přihlášení přes PIN - vlastní nemilá zkušenost s touto pastí).
Díky!
Pouzil jsem a docela to zkultivovalo provoz... minimalne to prestalo hucet jako letadlo na idle ve windows, takze fan curve a i teplotni vlastnosti jsou o dost lepsi (okolo 60 stupnu misto 90 skoro bez zatizeni).
Nastrelil jsem tam bez pardonu nejakej eko mode, protoze na balanced jsem nepozoroval zadny vlastnosti. Vydrz je sice porad stejne mizerna, nadruhou stranu uz mam pocit ze mam aspon v ruce trochu normalnejsi ntb a ne nejakou cinskou slepeninu.
Docela dobra featura.
Pouzil jsem a docela to zkultivovalo provoz... minimalne to prestalo hucet jako letadlo na idle ve windows, takze fan curve a i teplotni vlastnosti jsou o dost lepsi (okolo 60 stupnu misto 90 skoro bez zatizeni).
Nastrelil jsem tam bez pardonu nejakej eko mode, protoze na balanced jsem nepozoroval zadny vlastnosti. Vydrz je sice porad stejne mizerna, nadruhou stranu uz mam pocit ze mam aspon v ruce trochu normalnejsi ntb a ne nejakou cinskou slepeninu.
Docela dobra featura.
Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB
Xbox One
O2 VDSL 16MB
Xbox One
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
ryzen 9 9950x3d vs ryzen 7 9800x3d