Stačí u taktování zvyšovat FSB? Jsou údaje z CPU-Z správné?*
Stačí u taktování zvyšovat FSB? Jsou údaje z CPU-Z správné?*
Ahoj, při taktování stačí zvyšovat FSB, anebo se musí udělat něco dalšího. Základní FSB jsem měl 266 a zvýšil jsem jí na 400. Násobič mám 8. V programu CPU-Z mi to ukazuje frekvenci 3200Mhz, je to pravda? Přetaktoval jsem si Procesor z 2,33 na 3,2 Ghz?
Naposledy upravil(a) Myloš dne 17 led 2010 17:03, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „Taktování“, aby odpovídal pravidlům fóra. Taktování co? Umřelo? člo na pivo? Je nerytmické? Ptáš se, co to je?
Důvod: Oprava nadpisu „Taktování“, aby odpovídal pravidlům fóra. Taktování co? Umřelo? člo na pivo? Je nerytmické? Ptáš se, co to je?
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Taktování
Ano-máš skutečně frekvenci procesoru 3,2 Ghz.Jen se podívej,třeba v taky programu CPU-Z jakou mají frekvenci paměti.Měly by mít stejnou jakou měly před přetaktováním (např.800Mhz).Pokud to tak máš tak je to v pořádku,protože v BIOSu to máš asi zamknuto.Pokud je naopak moc vysoká,tak musíš v BIOSu snížit děličku pamětí.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Tak děkuju. A ještě bych se chtěl zeptat. Pocítím nějaký nárůst výkonu ve hrách ?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Určitě rozdíl pocítíš. Jen aby se to nezačlo přehřívat a padat
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
to že si skočil 266MHz na 400 je pěkný (ale nezodpovědný), něco si přečti taktování jen o tom, musíš se taky dívat na takty všeho ostatního protože FSB slouží jako taktovač pro další komponenty v pc, no a když toto vše zvládneš tak potom najet do systému a celý počítač vytížit na pár hodin aby si ověřil jeho stabilitu, když by pc padalo tak nevýšit napětí procesoru nebo snížit časování pamětí nebo snížit jejich násobič, každopádně se to nedělá stylem že budeš frekevence zvedat po takovým kusu
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Stačí u taktování zvyšovat FSB? Jsou údaje z CPU-Z správné?*
Možná měl víc štěstí jak rozumu
Některé nové desky už totiž (na rozdíl od starších)mají pevně uzamklé frekvence pamětí a PCI-E,takže se přetaktovává skutečně jen procesor.V opačném případě by mu 800Mhz paměti skočily třeba na 1600Mhz a to už by nejely.O odepsání grafiky vinou vysoké frekvence PCI-E slotu ani nemluvím.

Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Já sem to nenapáli hned z 266 na 400. Nejdříve sem to dal na 333 a pak až na 400.
no tak to je opravdu velká změna (ironicky)
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
Re: Stačí u taktování zvyšovat FSB? Jsou údaje z CPU-Z správ
Ahoj mám dotaz. Vlastním Intel Q9550, a nedávno jsem si ho sám zkoušel taktovat. Základní FSB jsem měl 333 a násobič na 8,5. Zvýšil jsem FSB na 450 a násobič nechal. Tudíž v Biosu se mi objevilo 3.825Ghz, po uložení systém naskočil bez problémů, ale ve výpise CPU-Z mám hodnoty rychlosti 1.9Ghz, násobič 6x a 333FSB. Takže mi to hlásí rozdílné hodnoty než Bios. Ty samé hodnoty mi to vypisuje i když procesor není přetaktován. Jinak ho rozpozná v pořádku Intel Quad 9550,Yorfield, 2.8Ghz...Nevíte čím by to mohlo být? Připomínám že desku mám Gigabyte EP45-UD3R.
Díky
Díky
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Vítej na fóru PC-HELP.CZ
Spusť nějaký program, který zatěžuje PC (Orthos) a hned uvidíš správnou frekvenci. Pravděpodobně jsi před taktováním nevypnul spořící funkce a pokud nepotřebuješ výkon, tak se procesor sám podtaktuje
Spusť nějaký program, který zatěžuje PC (Orthos) a hned uvidíš správnou frekvenci. Pravděpodobně jsi před taktováním nevypnul spořící funkce a pokud nepotřebuješ výkon, tak se procesor sám podtaktuje
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Orthos jako zátěžový test jsem spustil ten mi během testu hlásil 2Ghz, čili něco je špatně. Zřejmě mám opravdu zapnuty nějaké šetřící funkce ale bohužel jsem nezjistil jaké. Jinak v benchmarku dema hry Mafia II, mi vzrostlo FPS po přetaktování o nějakých 25% takže přetaktování se zřejmě podařilo. V biosu mám vše nastaveno správně FSB, násobič, frekvenci... Test stability pomocí Intel Burn test také proběhl bez problémů. Čili stále nevím proč mi např.CPU-Z a jiné hlásí rozdílné hodnoty...
notas Core Duo T5870 2ghz na zakladni desce F50SL
Caute, mam notas Core Duo T5870 2ghz na zakladni desce F50SL chtel bych to zvednou jen o 200 nebo 300mhz ale umim taktovat jen amd a ne Intel... problem mam hned v biosu... vim ze musim zvednou FBS, ale problem je, ze tam v nastaveni nikde neni moznost prepnout na manual... ani tam nikde nevidim moznost zvedani toho FBS je tam jen info o systemu a boot polozka coz me nezajima.jestli nekdo vite tak rady :) dik
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Taktování – Utilita k GK: Intel Arc A750 ?
od Jarda_For » 14 říj 2024 01:37 » v Taktování a další úpravy PC - 5
- 7671
-
od Jarda_For
Zobrazit poslední příspěvek
17 pro 2024 07:46
-
Zpět na “Taktování a další úpravy PC”