Taktování z 1333Mhz na 1600Mhz Vyřešeno
Taktování z 1333Mhz na 1600Mhz
Zdravím, koupil jsem si DDR3 Kingston Hyperx blu 2x2GB 1600Mhz se základní deskou gygabyte GA-890FXA-UD5 - AMD 890FX a v BIOSu to hlásí frekvenci RAM 1333Mhz, jak to mám nataktovat na 1600??
Lenovo Legion T7 34IRZ8
- Riviera kid
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Taktování z 1333Mhz na 1600Mhz
je to tato deska?
http://www.gigabyte.cz/products/mb/spec ... d5_20.html
http://www.gigabyte.cz/products/mb/spec ... d5_20.html
"Voda je mokrá, nebe je modrý, ženský mají tajemství."
- Riviera kid
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
4 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 16 GB of system memory
Dual channel memory architecture
DDR3 2000(OC)/1333/1066 MHz
o 1600MHz tam nevidím ani zmínku
Ty tomu asi taky moc nerozumíš že? 2000 OC znamená že to můžeš nataktovat až na 2000Mhz (OC=overclocking). Já bych chtěl zjistit jak?! Jako mladej(to ještě nebyly ani dual core, natož nejakej 1gb procík) jsem taktoval starší procesory, úspěšně, ale u nové techniky tak sebejistý nejsem a není to procík ale ramky. Tak jestli někdo zná užitečnej odkaz, nebo má přímo zkušenosti, tak budu velice rád za každou informaci. Díky
Lenovo Legion T7 34IRZ8
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jak jsi byl mladej ještě nebyly 1gb procesory? To je zvláštní, ale myslím, že nejsou ani teď 
Buď snížíš děličku RAM abys dostal onu frekvenci nebo zvýšíš FSB CPU, od kterého se to odvíjí

Buď snížíš děličku RAM abys dostal onu frekvenci nebo zvýšíš FSB CPU, od kterého se to odvíjí
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- Riviera kid
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Frekvenci ramek jsem měnil v Biosu jen u svého 700MHz Durona, kterej dneska ještě kupodivu funguje. Nikdy jindy jsem to nedělal, nepotřeboval jsem to.
Ramky od CPU poznám, neboj, ale až vynaleznou ten tvůj 1gb procesor, tak mi dej vědět
Ramky od CPU poznám, neboj, ale až vynaleznou ten tvůj 1gb procesor, tak mi dej vědět

Lenovo Legion T7 34IRZ8
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ne, univerzální návod není. Každý BIOS je jiný. Hledej šmudlo, dělička se mění stejně jak před X lety
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Kdybych si to pamatoval tak je to v poho, ale nevzpomenu si ani na to ho... a hlavně už je jiná doba:) Jakej poměr třeba? Tím že jsem psal že jsem kdysi(to bylo tak před 15 lety) taktoval jsem vysvětloval "Rivierovi" že když vidí napsáno DDR3 2000(OC)/1333/1066 MHz tak to nemusí být zrovna a jen 2000/1333/1066. A nejradši bych nataktoval jen ty ramky, ale jestli to nejde bez taktovaní procíku tak prosím každou dobrou radu, nekoupil jsem si ty ramky aby jeli na 1333.
Lenovo Legion T7 34IRZ8
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Já nevím, jakou děličku tam máš teď. Prostě dáš o jednu vyšší - pokud půjde. Znáš pojem jako manuál k základní desce?...
Re: Taktování z 1333Mhz na 1600Mhz Vyřešeno
Za chvilu jdu z práce tak to omrknu a dám vědět, zatím dík.
--- Doplnění předchozího příspěvku (Pát Dub 08, 2011 4:57 pm) ---
Jak triviální, ale jak se říká, líná huba, holé neštěstí. Tak díky moc za radu, na tomto fóru jsem vždy dostal co jsem chtěl. Mějte se
--- Doplnění předchozího příspěvku (Pát Dub 08, 2011 4:57 pm) ---
Jak triviální, ale jak se říká, líná huba, holé neštěstí. Tak díky moc za radu, na tomto fóru jsem vždy dostal co jsem chtěl. Mějte se
Lenovo Legion T7 34IRZ8
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Taktování – Utilita k GK: Intel Arc A750 ?
od Jarda_For » 14 říj 2024 01:37 » v Taktování a další úpravy PC - 5
- 7676
-
od Jarda_For
Zobrazit poslední příspěvek
17 pro 2024 07:46
-
Zpět na “Taktování a další úpravy PC”