Taky jsem to chtěl zkusit ale nezkusil mám Verbatim 8GB flashku,která podporuje Ready boost,když si nainstaluji Windows 7 64-bit na 30 dní legálně,tak kolik je maximálně možné přidat?Teď mám jako operační pamět 1GB RAM čili jde tam dát 9GB RAM?A kolik 64-bit Windows podporuje paměti RAM maximálně?Děkuji
edit:Tak jsem našel,že ReadyBoost se dá využít maximálně na 256GB. http://windows.microsoft.com/cs-CZ/wind ... readyboost
Ready Boost opravdu funguje
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Ready Boost opravdu funguje
USB(2) je rychlejší než SATA2(3) ? hm
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
iPhone XS
-
- Pohlaví:
Aha, tak jsem si klikl na ten článek a je podle mě zavádějící. Skutečně flashka v ready boost nefunguje jako RAM. Ale používá se pro swap. A pokud by někdo chtěl opravdu hodně urychlit windows, a to nejen visty, tak (pro XP 4GB) lze 1GB paměti nastavit jako ramdisk a swapovat natvrdo na něj.
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Takže si dokoupim další 4GB RAM a nastavim to jako RAMdisk a do něj se bude swapovat a bdue to rychlejší než bez swapu?
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
iPhone XS
iPhone XS
-
- Pohlaví:
CZechBoY píše:USB(2) je rychlejší než SATA2(3) ? hm
Jak se to vezme. Pro velký objem dat je rozhodně rychlejší SATA. Ale pokud potřebuji uvolnit paměť a odložit na disk dejme tomu 1MB, tak čekám cca 15 ms než se přestaví hlavička HDD. Navíc pokud je zrovna disk využíván, tak déle. Na flash se dostanu do 1ms.
-
- Pohlaví:
CZechBoY píše:Takže si dokoupim další 4GB RAM a nastavim to jako RAMdisk a do něj se bude swapovat a bdue to rychlejší než bez swapu?
Protože ramdisk vytváří systém, tak systém ho musí vidět, takže omezení zůstává. Lze ale vytvořit ramdisk 1GB, nastavit na něj swap a na HDD nastavit další. Více swapovacího místa vyžaduje např. photoshop, který křičel, že má málo místa, a věřím, že by se našly i další aplikace.
Pomocí RAMdisku lze na 32bitových OS hranici 4 GB pro systém obejít, kdesi jsem tu uváděl odkaz na článek ... Taky jsme na Sam Coupé, 8bitovém počítači adresovali RAM o kapacitě 512 KB pomocí překlápění stránek (dolní/horní) a využívali až 4 MB paměti na externích modulech (1 MB) na SAM Bus sběrnici + hodiny reálného času. Externí pamětové moduly se nechali využívat právě jen jako RAMdisky. To vše v 90. letech, kdy běžné PC mělo 512 KB - 640 KB - 1 MB RAMky.

k ReadyBoost jsem se vždy stavěl skepticky, řikal jsem si, zase nějaký obchodní tah..........ale je fakt, že v určitých situacích (kdy je třeba hodně swapovací pamětí a je třeba často ji obměňovat) tak se ta funkce i hodí
„Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.“
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991
NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991
NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux
Zpět na “Taktování a další úpravy PC”