Regulace teploty cpu Vyřešeno
Regulace teploty cpu
Dobrý den,chtěl by jsem se zeptat jestli je teplota 60 stupnu v klidu normální nebo by se to mělo njak napravit?Při spuštěné hře na nejvyšší detaili je teplota okolo 88 stupnu.Chladič procesoru tento http://www.czc.cz/zalman-cnps5x-perform ... 84/produkt mi jede na 1400RPM v klidu a max na 1800RPM v zátěži..není to nějak málo na to že chladič dodávaný k procesoru jede na 2500RPM prumerně.Neměl by se nějak zvýšit nebo tak něco?
- pulsik
- člen BSOD týmu
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Regulace teploty cpu
Zapomněl jsi dodat, jaký typ procesoru vlastníš :-). Jinak 60 stupňů bez zátěže a 88 stupňů se zátěží určitě normální není.
Naposledy upravil(a) pulsik dne 19 čer 2013 17:42, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
Sice nevíme co máš za procesor, ale 60 st. v klidu je dost. Dej tam novou pastu a uprav kabeláž aby byl dobrý průchod vzduchu - airflow.
Jo procesor je http://www.czc.cz/amd-trinity-athlon-x4 ... 18/produkt sem trochu zapoměl.No zatím mám malou bednu (hodně malou skoro se to tam nevejde) takže pruchod vzduchu není nic moc.
- pulsik
- člen BSOD týmu
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
AMD = kvalitní topič + malá case není dobrý způsob jak se vyvarovat vysokým teplotám. Dej tam alespoň tu pastu jak radí Blue Spirit, a zkus snížit i napětí.
Pastu dám...bednu vyměním po 17. červenci za mnohem větší ted se mi do toho nechce aby jsem to nějak nezničil než pojedu s kamarádem na Lanku...a to napetí snížit jak(jsem tak trochu nezkušený) a sníží to nějak výkon pc?
-
- Pohlaví:
Napětí snížíš v Biosu a výkon PC to pochopitelně sníží. Tak aspoň sundej dekly, aby to větralo. Teplo je docela dost.
Mám sundáno už tak dva týdny....jak moc myslíte že pomůže přendat to do větší bedny??já by jsem to teda zkusil už dnes a uvidíme jak by to dopadlo jinak jen tak pro zajímavost bedna je ted tahle http://www.czc.cz/eurocase-me205b-cerna ... r1s1c0olqa
OK tak já to teda zkusím a dám vědět jak to dopadlo
- pulsik
- člen BSOD týmu
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ta bedna je hrozná :-) chceš zvětšit prostor a koupíš si Microtower?
Nene tuhle bednu mám ted a dám to do jiné kterou už mám doma trochu déle.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 2141
-
od PARKR
Zobrazit poslední příspěvek
10 úno 2025 21:49