Změřte výkon s ostatními - Cinebench R15

Taktujete či jinak upravujete své PC? Sdělte nám své zkušenosti, vložte sem své dotazy…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

kubra
Level 1
Level 1
Příspěvky: 67
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: Změřte výkon s ostatními - Cinebench R15

Příspěvekod kubra » 27 bře 2019 17:23

FlanK3r píše:POdle mě na krátký test jako je CInebench bych zkusil i kolem 1.3-1.35V, ale chce to držet teploty ideálně do 100 C v benchamrku.
Pro dlouhodobý provoz pak bych viděl strop oněch 1.25V a otestoval to v PRIME95 tak alespoň na 30minut. Bacha na RAM, jedou ti jen na 2133 MHz :-)


Právě že to nedokážu vyladit když zapnu xmp tak mě to ani nenajde do win a stejně tak jakýkoliv profil co je vpřednastavených gamer nebo 4000oc se jmenuji.

Jediné co se mi povedlo tak když jsem dal 1.45 tak 4200 to drželo ale při zátěži delší jak 15 min modrá obrazovka.
Ale to nevím jesi není i výkonem zdroje protože ten procesor žere jak amd tank :D do toho grafiky když jedou v nějakém náročnějším testu tak sežerou skoro celý zdroj. A musel sem do bedny a na chlazeni narvat větráky 140mmkterých tam je 14 nebo 16. Ale to by nemělo mít vliv až takový respektive žádný na to že když zapnu ten profil tak jen restarty a pak zmáčkněte f1 a znovu bios v default nastavení nebo Black monitor a bios píše testování CMOS a to nikdy nepřestane.



Reklama
Uživatelský avatar
dom324
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 3097
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: Změřte výkon s ostatními - Cinebench R15

Příspěvekod dom324 » 27 bře 2019 17:35

14 nebo 16 140mm větráků? To trochu smrdí, někdy je méně lépe :) Větráky se musí hlavně chytře rozestavit, jinak by jsi jich mohl mít i 20 a teploty budou katastrofa.

U taktování RAM na Skylake si musíš pohlídat i Vccio a Vccsa. Zkus obojí držet pod 1,3V (dlouhodobě je 1,3V nebo 1,35V maximum, teď nevím která z těch dvou hodnot - třeba Flanker poradí :) ).
Už jsem zažil, že deska do sa a io rvala 1,4V a RAM pak byla nehorázně nestabilní, pouhé snížení na 1,3V nebo 1,25V vše vyřešilo - což je trochu ironické, protože většinou vyšší napětí = vyšší stabilita.

kubra
Level 1
Level 1
Příspěvky: 67
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: Změřte výkon s ostatními - Cinebench R15

Příspěvekod kubra » 27 bře 2019 22:58

dom324 píše:14 nebo 16 140mm větráků? To trochu smrdí, někdy je méně lépe :) Větráky se musí hlavně chytře rozestavit, jinak by jsi jich mohl mít i 20 a teploty budou katastrofa.

U taktování RAM na Skylake si musíš pohlídat i Vccio a Vccsa. Zkus obojí držet pod 1,3V (dlouhodobě je 1,3V nebo 1,35V maximum, teď nevím která z těch dvou hodnot - třeba Flanker poradí :) ).
Už jsem zažil, že deska do sa a io rvala 1,4V a RAM pak byla nehorázně nestabilní, pouhé snížení na 1,3V nebo 1,25V vše vyřešilo - což je trochu ironické, protože většinou vyšší napětí = vyšší stabilita.


Téma vetrakama to právě dobře odvádí pryč od grafik a v bedně nevzniká takové teplo.. na chlazení od cpu jsou 3 a 3 z každé strany výkonnější jsou nahoře a tlačí vzduch na radiátoru a o neco slabší jsou dole aby ho protahovali skrz.a pak sou vepředu ty ho vytahují ven a místo bocbicebho tahání ven a z boku ho zase tahají na grafiky ..docela dlouho sem to vychytany na amd 2950x a 1080ti grafikach. Sem sem to jen zkopírovat. Teď se mi podařilo ty ramky dat na 4000, ale musím tam mít okolo 1.4v jinak se to ani nerozběhne. A když tam je 1.42cca tak to jede bez chyby. Co me zarazilo je že v biosu na napětí mám na 5v 5.1, na 3 je to ok, ale na 12v mam 20v to je normalni ?
Nemůže to být tím že tam mám 8 slotu ramek ?

Uživatelský avatar
dom324
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 3097
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: Změřte výkon s ostatními - Cinebench R15

Příspěvekod dom324 » 27 bře 2019 23:29

Takže na těch radiátorech máš push-pull? Tak to těch 14 ventilátorů chápu, já si už představoval jak chceš do bedny narvat 14 140mm ventilátorů :D
Pokud máš všech 8 slotů pro RAM obsazených, tam RAM půjde taktovat dost těžko.
Těch 1,42V myslíš napětí co jde do pamětí nebo Vccio/Vccsa? Jestli to jde do pamětí, tak bych se nebál používat to denně.

kubra
Level 1
Level 1
Příspěvky: 67
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: Změřte výkon s ostatními - Cinebench R15

Příspěvekod kubra » 28 bře 2019 01:40

dom324 píše:Takže na těch radiátorech máš push-pull? Tak to těch 14 ventilátorů chápu, já si už představoval jak chceš do bedny narvat 14 140mm ventilátorů :D
Pokud máš všech 8 slotů pro RAM obsazených, tam RAM půjde taktovat dost těžko.
Těch 1,42V myslíš napětí co jde do pamětí nebo Vccio/Vccsa? Jestli to jde do pamětí, tak bych se nebál používat to denně.


takto nějak to vypadá :D
nemám to na denní používání. Mám to jako relax od práce. Zkouším limity a co se vlastně dokážu naučit. Bohužel nemám ještě tolik zkušeností, začal jsem s tím teprve loni ke konci roku a jsem úplný samouk. Zatím sem stihl amd 1900x, 1920x ted mám 2950x což je asi to nejlepší co sem měl v rukou, a tu i9 a pak nějaky starší kousky jako i7 4770k s deluxe deskou. Prodat to nemá cenu a na tomto sem Chci na tom postavit virtualizace tak zkouším a učím se.

1,4 myslím napětí základ je 1,2 v v xmp to má mít 1,4 prej. Tak sem tomu zatopila světe divse ono to funguje jen se mi pro změnu hřeje procesor.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
FlanK3r
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1860
Registrován: září 13
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Změřte výkon s ostatními - Cinebench R15

Příspěvekod FlanK3r » 28 bře 2019 11:36

SKylake-X nemůže dát 4000 mHz Quadchannel, to je moc...Dej XMP, ale nastav ručně pak děličku na 3600 MHz a mělo by to jet.
U CPU bych se držel do 1.25V pro delší provoz, v případě i9 18-jádra i šestnáctijádra.
1.25 by mělo určitě stačit cca na 4600 MHz non AVX a na 4400 MHz AVX (offset 2)
AMD FX-8350@5GHz stabilní, Asus Crosshair V Formula-Z, 2x 4GB 2400MHz TridentX, AMD Radeon HD6870, SSD Kingston HyperX 256GB, cca 2TB pevné disky, Corsair TX850W. Další HW: AMD x4 955 BE, 965 BE, 970 BE, 975 BE, 980 BE, 1090T BE, 1100T BE, FX-4300, FX-6300, FX-8320, FX-8350, FX-9370 atd

kubra
Level 1
Level 1
Příspěvky: 67
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: Změřte výkon s ostatními - Cinebench R15

Příspěvekod kubra » 28 bře 2019 15:53

Ta deska je docela nová, na hodně forech sem četl že tam každou chvilku někdo řeší bios. Zkusím to nastavit jak si říkal a těch 1,25 na cpu myslíš dynamický jako strop nebo stálé napětí a frekvenci na všechny jádra stejnou ?? U ram když dam XMP tak to hodí automaticky 1,4v a to mám ted odzkoušené, že stabilně na tom jedu celý den a zatím sem zaznamenal jen pár "záškubů" při načítání nějaké APP nebo databáze SQL, ale to nemusí byt tou ram.

Uživatelský avatar
FlanK3r
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1860
Registrován: září 13
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Změřte výkon s ostatními - Cinebench R15

Příspěvekod FlanK3r » 29 bře 2019 13:45

ruční napětí bude ideální a nechal bych asi všechny jádra nastejno. Porotže pokud by si je ladil ručně, je to hrozná drbačka (ale pokud se ti cche, klidně to tak nastav pro jendotlivá jádra). Ty záškuby bývají snad na všech plaformách, vím, že to mají lidi i na Ryzenu. Obviňoval bych z toho možná samotný Micrososft :)
AMD FX-8350@5GHz stabilní, Asus Crosshair V Formula-Z, 2x 4GB 2400MHz TridentX, AMD Radeon HD6870, SSD Kingston HyperX 256GB, cca 2TB pevné disky, Corsair TX850W. Další HW: AMD x4 955 BE, 965 BE, 970 BE, 975 BE, 980 BE, 1090T BE, 1100T BE, FX-4300, FX-6300, FX-8320, FX-8350, FX-9370 atd

kubra
Level 1
Level 1
Příspěvky: 67
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: Změřte výkon s ostatními - Cinebench R15

Příspěvekod kubra » 29 bře 2019 20:59

Nevím čím přesně to dokonili, ale na 2950x sem měl okolo vánoc třeba v hw botu udelanych 93 bodů což sem byl na úplném limitu svých schopností a možností a teď po tom velkém update co byl od Microsoftu to nedám ani na 80 ať dělám co dělám.


Zkouším teď tu i9 dostat na těch 4.6 ale abych tak udržel všechny jádra chce to po mě aspoň 1.3-1.35V a jako docela to topi :D některé jádra než dodělám test skáčou na 110 stupňů. V podstatě stejné jako když nastavím 4 na 4.8, 4 na 4.7, 2 na 4.6, 2 na 4.5, 2 na 4.4, 2 na 4.3, 2 na 4.2. Toto bylo zatím nejstabilnějsi, ale okolo 100 stupňů.. Když tomu dám ještě víc tak nevím proč ale skočí mi všechny jádra na 1.2 a musím někde ubrat a ledě zase přidat. A procesor si ve špičce vezme okolo 400-450w

Uživatelský avatar
FlanK3r
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1860
Registrován: září 13
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Změřte výkon s ostatními - Cinebench R15

Příspěvekod FlanK3r » 30 bře 2019 18:50

hm, je to prostě žravá potvora, teploty bych držel do 90 C dlouhodobě, 110 je procesorový limit a prostě pak ten CPU může degradovat: Viděl jsem třeba trápenej KabyLake a měl úplně spálenou kontaktní plochu s IHS. Nebyla stříbrná, ale taková šedává, jakoby zakouřená.
Takže tomu doladit takty, co bude stabilní. I na úkor, že by AVX offset byl minus 3 a AVX512 minus 4 násbobiče.
AMD FX-8350@5GHz stabilní, Asus Crosshair V Formula-Z, 2x 4GB 2400MHz TridentX, AMD Radeon HD6870, SSD Kingston HyperX 256GB, cca 2TB pevné disky, Corsair TX850W. Další HW: AMD x4 955 BE, 965 BE, 970 BE, 975 BE, 980 BE, 1090T BE, 1100T BE, FX-4300, FX-6300, FX-8320, FX-8350, FX-9370 atd

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 7798
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Změřte výkon s ostatními - Cinebench R15

Příspěvekod Karrex » 30 bře 2019 19:41

Nebo můj delidnutej 6700k, ne vysoký napětí, ale teploty způsobily to, že jedno jádro mělo stále 100°C a nešlo OC ani o 0.01MHz, znovudelid taky nepomohl :-P .
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

kubra
Level 1
Level 1
Příspěvky: 67
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: Změřte výkon s ostatními - Cinebench R15

Příspěvekod kubra » 31 bře 2019 01:52

Ty teploty mám tak vysoké jenom když dělám testy na hwbotu..kdyby venku mrzlo dokazal bych to dostat o hodne víš. Mám udělaný okruh, kde sem vzal radiátoru z klimatizace a když ho vyhodim ze střešního okna, tak na 2950x sem to dostal na 5c a i při zátěží co mě pustil zdroj, kde procesor bral vic než některá rychlovarna konvice, tak sem byl na 80c :D ale to zas až v zimě :D Jinak dlouhodobě to mám nastavené v základním nastavení a to mám pod 30c.. to jak říkáš stim očouzenym tak zkusím najít fotku někde, už se mi to stalo s jednou 9980xe když sem to měl úplně nové a zapojil zapl a po 2 minutách jen rána a jiskry. Byla vadna deska a vzala sebou procesor. Na procesoru se udělala zespodu mapa jak od hada. Tady to bouchlo

Dodatečně přidáno po 29 minutách 15 vteřinách:
Ještě jestli mohu jeden dotaz tady u cinebench 15 je lepší co změnit oproti 20 ? Na hw jak je teď soutez tak tam je 15ka právě. v hwbotovi 4k v pohodě drzim tempo i s extrémní chlazenim, ale v 15 se nějak k prvním místům nebližim ani z daleka ani naznakem. Start vypada vzdycky dobře a pak se to zpomalí nebo když tomu už sem moc tam shodí systém.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Změřte výkon s ostatními - Cinebench R20
    od FlanK3r » 11 bře 2019 12:11 » v Taktování a další úpravy PC
    8
    1415
    od kubra
    26 bře 2019 19:27
  • výkon jako když není výkon hry chybuji
    od czkof15 » 25 bře 2019 21:25 » v Hry
    31
    3001
    od czkof15
    19 dub 2019 14:03
  • CPU výkon
    od lunos » 07 lis 2018 18:55 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    4
    401
    od xbs
    07 lis 2018 19:33
  • Nedostatečný výkon notebooku
    od konyy » 02 zář 2019 02:02 » v Problémy s hardwarem
    12
    569
    od konyy
    02 zář 2019 16:32
  • Slabý výkon PC
    od user1234 » 08 pro 2018 15:41 » v Problémy s hardwarem
    6
    439
    od Michael850
    08 pro 2018 18:00

Zpět na “Taktování a další úpravy PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 4 hosti