Zdravím,
Vlastním už starší notebook Lenovo Y570 (i5 2430M 2,4 GHz, 4GB DDR3, nVidia GeForce GT555M) a občas mám problémy s přehříváním. Ntb využívám hlavně ke hraní graficky méně náročných her (league of legends, dota 2, CS1.6, CSS), ale po delším hraní se počítač začne přehřívat a výkon klesá. Asi před dvoumi týdny jsem komplet vyčistil a vyfoukal vnitřek, přeinstaloval OS do továrního nastavení, ale problém přetrvává. Zjistil jsem, že když jede chladič na plné otáčky, tak žádné problémy nenastanou, bohužel nevím, jak bych ho nastavil, popř. udržel na těchto vysokých otáčkách. Používám schéma tepelného manažementu "účinné odvádění tepla", ale chladič přesto na plné otáčky nejede.
Je nějaký způsob, jak zvýšit otáčky manuálně? Nějaké doporučené programy?
díky za pomoc,
natansid
Chlazení lenovo y570
- beather
- Herní spec. / Tvůrce článků
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Chlazení lenovo y570
spíš než otáčky bych koupil nějakou podložku pod notebook
do 200 seženeš

Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein
[b]Rozcestník mých článků
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein

- Kim Spotcom
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
hwinfo64, může to zkusit: sensors - miniaturní tlačítko s kolečkem a nastavit set manual. Akorát to možná nebude fungovat, protože mě to jde divně, třeba klikknu a větrák se roztočí na půl sekundy.
Nejlepší obrana proti trollům je nereagova na ně.
- beather
- Herní spec. / Tvůrce článků
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
už jenom selský rozum mi říká, že větrák na notebooku by neměl běžet pořád naplno... vážně bych to radši řešil podložkou
http://aukro.cz/podsvicena-chladici-pod ... 70397.html
http://aukro.cz/podsvicena-chladici-pod ... 70397.html
Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru

-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
tak tuhle podložku určitě ne...tři malé ventíky = velký hluk...z vlastní zkušenosti doporučuji http://www.alza.cz/coolermaster-x-lite- ... 273043.htm
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 2475
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
18 dub 2025 11:01
-
-
AIO Vodní chlazení 5800x3d Příloha(y)
od schwarzenegger » 29 čer 2024 14:16 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 31
- 9014
-
od Kminek
16 črc 2024 11:32
-
-
- 11
- 3751
-
od matty