Pokazil jsem si grafiku

Taktujete či jinak upravujete své PC? Sdělte nám své zkušenosti, vložte sem své dotazy…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
DesperadoKHY
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 280
Registrován: leden 11
Pohlaví: Muž

Re: Pokazil jsem si grafiku

Příspěvekod DesperadoKHY » 09 bře 2017 15:23

Teď záleží na tom, jestli jsi zkutečně instaloval BIOS pro kartu R7 240 1gb a nebo si se pokusil nainstalovat BIOS jiné karty? Pokud jo, tak je to úplně jasné. Mnozí se totiž domnívají, že když instalují BIOS do karet se stejným čipem, ale jiným kódovým označením, tak by to mělo fungovat. Jenže nene, nefunguje to. Pokud jsi instaloval BIOS z r7 250, tak to nerozběháš systém.
Řešení: pokud máš procesor z IGP kartou, nepotřebuješ přidávat nic do SLI slotu. Jednoduše v Biosu přepni na Integrovanou kartu a nainstaluj BIOS té karty, kterou potřebuješ, nejlépe nahraj původní BIOS R7 240 1Gb.

Dalším takovým neuváženým krokem je BIOS karty R7 240 na jiných taktech a samozřejmě i s jinou napájecí voltáží i frekvencí. Nemůžeš instalovat BIOS o vyšších taktech, když nevíš na kolik voltů byl ten BIOS přepsán, když tvůj napájecí zdroj má příkaz k jiné voltáži.
Naposledy upravil(a) DesperadoKHY dne 09 bře 2017 16:45, celkem upraveno 1 x.



Reklama
souky5
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1078
Registrován: leden 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Pokazil jsem si grafiku

Příspěvekod souky5 » 09 bře 2017 16:16

zkusil bych to přes tu bootovaci flash

Uživatelský avatar
togr99
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 366
Registrován: květen 13
Bydliště: Kralupy nVlt / Mělník
Pohlaví: Muž

Re: Pokazil jsem si grafiku

Příspěvekod togr99 » 16 bře 2017 17:35

A to provedu jak?
CPU Pentium G3258 4.2 Ghz
RAM 8GB 1400 MHz
GPU Radeon HD 7870 Gigabyte OC Edition
HDD 1TB WD Green

Uživatelský avatar
togr99
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 366
Registrován: květen 13
Bydliště: Kralupy nVlt / Mělník
Pohlaví: Muž

Re: Pokazil jsem si grafiku

Příspěvekod togr99 » 18 bře 2017 15:29

https://rufus.akeo.ie/?locale=cs_CZ

Našel jsem tenhle program, co dál?
CPU Pentium G3258 4.2 Ghz
RAM 8GB 1400 MHz
GPU Radeon HD 7870 Gigabyte OC Edition
HDD 1TB WD Green

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 27440
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Pokazil jsem si grafiku

Příspěvekod Martab » 18 bře 2017 20:14

Tady by mělo být popsané jak flešovat: http://pctuning.tyden.cz/hardware/grafi ... ru?start=1
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Uživatelský avatar
Jarous
Level 2
Level 2
Příspěvky: 189
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Re: Pokazil jsem si grafiku

Příspěvekod Jarous » 19 bře 2017 12:29

Skoušel jsi reset biosu přes jumpery? Na 90% bude chyba při upgradu biosu a následném bootování. Jelikož ti to nenabootuje, proto se nic nezobrazí.
Zdroj - EVOLVEO 550W, Skříň - Zalman Z3 Plus, ASUS H81M-K, Intel Core i5-4590, 12GB RAM DDR3, Geforce 1050 TI 4GB, 120ssd, 2tb hdd

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39121
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Pokazil jsem si grafiku

Příspěvekod petr22 » 19 bře 2017 12:32

Jumbery se resetuje BIOS na zakladni desce, ne na graficke karte.

jaroo
nováček
Příspěvky: 1
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: bios

Příspěvekod jaroo » 20 bře 2017 12:23

zdravim vedel bi mi niekto pomoct zo spravnym nadstavenim biosu ,dcerka mi to rozstelovala a bohuzial som na to kratky..

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 27440
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Pokazil jsem si grafiku

Příspěvekod Martab » 20 bře 2017 15:34

Vítej na PC-Help

Pří registraci jsi souhlasil s pravidly, tak je prosím respektuj. Založ si vlastní téma, popiš tam problém + co máš za PC a určitě se najde někdo kdo poradí :-)
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Uživatelský avatar
togr99
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 366
Registrován: květen 13
Bydliště: Kralupy nVlt / Mělník
Pohlaví: Muž

Re: Pokazil jsem si grafiku

Příspěvekod togr99 » 23 kvě 2017 16:54

Martab píše:Tady by mělo být popsané jak flešovat: http://pctuning.tyden.cz/hardware/grafi ... ru?start=1


V pátém bodu se hovoří o stažení systémových souborů (na které nefunguje link) a následně až o vytvoření bootovací flash, nestačí mi vytvořit rovnou bootovací flash?... k čemu stahovat nějaké další systémové soubory?

Dodatečně přidáno po 1 hodině 20 minutách :
+ Jsem nainstaloval oficiální původní bios, přes integrovanou grafiku a kartou ve vedlejším pci-e slotu. Nedošlo k žádné změně, přesto, ale počítač kartu vnímá... Je možné, že když jsem přetaktoval kartu a následně chybně nainstaloval bios, nebude karta reagovat na původní bios protože je dělaný na původní frekvenci karty?
CPU Pentium G3258 4.2 Ghz
RAM 8GB 1400 MHz
GPU Radeon HD 7870 Gigabyte OC Edition
HDD 1TB WD Green

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 27440
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Pokazil jsem si grafiku

Příspěvekod Martab » 23 kvě 2017 20:42

Původní BIOS obsahuje i původní takty. Pokud proběhlo nahrátí původního BIOSu ok, musí karta fungovat, je li v pořádku (maximálně může být nestabilní tvoje OC, ale to se nastavuje až po spuštění OS).
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Uživatelský avatar
togr99
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 366
Registrován: květen 13
Bydliště: Kralupy nVlt / Mělník
Pohlaví: Muž

Re: Pokazil jsem si grafiku

Příspěvekod togr99 » 25 kvě 2017 14:36

Hmm, takže i když se točí větráky atd, můžu se jít houpat...?
CPU Pentium G3258 4.2 Ghz
RAM 8GB 1400 MHz
GPU Radeon HD 7870 Gigabyte OC Edition
HDD 1TB WD Green


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jsem na Skype ukrytá?
    od Momochan » 08 úno 2019 23:34 » v Vše ostatní (bezp)
    6
    960
    od faraon
    09 úno 2019 09:56
  • Smazala jsem si WiFi :(
    od Arelis » 02 dub 2019 13:29 » v Vše ostatní (inet)
    5
    859
    od ITCrowd
    02 dub 2019 22:35
  • Vyzkratoval jsem GPU (gtx 970) ?
    od tielk0007 » 28 pro 2018 01:15 » v Problémy s hardwarem
    2
    445
    od Cleric
    28 pro 2018 15:01
  • Hurá, roztočil jsem krychli v Blenderu
    od petr.sadek » 05 kvě 2019 20:36 » v Design a grafické editory
    0
    491
    od petr.sadek
    05 kvě 2019 20:36
  • Omylem jsem odstranil něco z windows
    od Kuk159 » 29 srp 2019 17:49 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    4
    391
    od ITCrowd
    29 srp 2019 19:18

Zpět na “Taktování a další úpravy PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů