R5 3600 OC dotaz

Taktujete či jinak upravujete své PC? Sdělte nám své zkušenosti, vložte sem své dotazy…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

cadworker
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 287
Registrován: únor 20
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 OC dotaz

Příspěvekod cadworker » 22 úno 2020 20:20

x verze jsou vlastně binované kusy;)



Reklama
Uživatelský avatar
Skeleton
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 691
Registrován: říjen 12
Bydliště: Kutná Hora
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 OC dotaz

Příspěvekod Skeleton » 22 úno 2020 21:02

Mám verzi bez X. Nic nepadá, žádná BSOD prostě vše jede stabilně. Koukal jsem na youtube, kde někteří šli až na 1.2V. Přikládám screen ze cinebench r15 a ryzen master. Není tedy na škodu, když mám napětí na manual a to se nemění ani v idle?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
► Zobrazit spoiler

casperdeluxe
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 718
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 OC dotaz

Příspěvekod casperdeluxe » 23 úno 2020 14:22

Já zatím jedu na boxu. 1,15V 4,1GHz. Teplota cinebench R20 80C. Score je 3622b... Zkoušel jsem to vyhnat výš ještě, ale moc se mi to nechtělo trápit ten box. Dostal jsem se na 4,25GHz při 1,275V. Ale teplota už byla 91C... Mám taky R5 3600
Phanteks Enthoo Evolv X, AMD Ryzen 5 3600, G.Skill TridentZ Royal 3200 CL16 16GB, Asus ROG STRIX X470-F Asus ROG STRIX GTX1070 8G, Seasonic X-750, Box zatím, Samsung 970 EVO 250GB, WD 500GB, MSI Optox G27C2, Corsair K95 Platinum, Gigabyte M8000X, Sennheiser GSP600

amirinda
Level 3
Level 3
Příspěvky: 407
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 OC dotaz

Příspěvekod amirinda » 23 úno 2020 16:16

Já teda nevím, v Ryzen master vidím 4,4GHz, ale R15 ti ukazuje 3,6GHz.
Mě R15 ukazuje normálně co mám nastavené, čili 4,15GHz.

casperdeluxe
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 718
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 OC dotaz

Příspěvekod casperdeluxe » 23 úno 2020 19:23

Je to nějaký pošahaný. Já mám třeba nastavený 4,1GHz a v Cinebench R20 v testu na sigle core mi test ukáže správně 4,1GHz, ale ryzen master mi skáče mezi 2,9-3,7GHz. Nicméně bodově by to sedělo na těch 4,1
Phanteks Enthoo Evolv X, AMD Ryzen 5 3600, G.Skill TridentZ Royal 3200 CL16 16GB, Asus ROG STRIX X470-F Asus ROG STRIX GTX1070 8G, Seasonic X-750, Box zatím, Samsung 970 EVO 250GB, WD 500GB, MSI Optox G27C2, Corsair K95 Platinum, Gigabyte M8000X, Sennheiser GSP600

Uživatelský avatar
Skeleton
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 691
Registrován: říjen 12
Bydliště: Kutná Hora
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 OC dotaz

Příspěvekod Skeleton » 24 úno 2020 08:19

4.4GHz ukazuje i CPU-Z a když dám vše do defaultu tzn takty a napětí, tak se výsledky v Cinebenchi znatelně mění. Maj to hoši nějaký rozbitý :D
► Zobrazit spoiler

amirinda
Level 3
Level 3
Příspěvky: 407
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 OC dotaz

Příspěvekod amirinda » 24 úno 2020 08:55

No mě ten C.R15 ukazuje takty dobře.
2020-02-24_084738b.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

cadworker
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 287
Registrován: únor 20
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 OC dotaz

Příspěvekod cadworker » 24 úno 2020 19:51

Mě psal R20 na i5 4690k základní takt i když byl přetočený.

casperdeluxe
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 718
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 OC dotaz

Příspěvekod casperdeluxe » 24 úno 2020 22:26

Dneska haluz... Měl jsem nastavený offset +0,05V, Takt 4,1GHz. Teplota cinebench R20 80C. Včera jsem hrál CSko a měl jsem do 70C. Dneska hraju zas CSko a vypl se mi kompl z důvodu přehřátí. Tak jsem to narychlo nahodil, vlezl do BIOSu, hodil default abych se stihl napojit zpět. Teplota v BIOSu 68C, ve hře od 78 do 89C. Tak jsem to dal na manual na 1,1V a 4,0GHz. Teplota v BIOSu 54C, teplota v CSku nevylezla přes 67,5C Nechápu, že den předtím všechno na klid a dneska toto....
Phanteks Enthoo Evolv X, AMD Ryzen 5 3600, G.Skill TridentZ Royal 3200 CL16 16GB, Asus ROG STRIX X470-F Asus ROG STRIX GTX1070 8G, Seasonic X-750, Box zatím, Samsung 970 EVO 250GB, WD 500GB, MSI Optox G27C2, Corsair K95 Platinum, Gigabyte M8000X, Sennheiser GSP600

Uživatelský avatar
peta501
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2026
Registrován: únor 07
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 OC dotaz

Příspěvekod peta501 » 25 úno 2020 10:52

Ja hlavne moc nechapu, ze po ty dobe to amd porad neni schopno opravit :huh: tak aby to vykazovalo normalni napeti a teploty a ne aby to skakalo jak se tomu zrovna zachce
Core i5 9600KF, MSI Z390A Pro, 16GB RAM , GTX1070, 1TB WD HDD, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One

Uživatelský avatar
Michael850
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 12784
Registrován: srpen 14
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 OC dotaz

Příspěvekod Michael850 » 25 úno 2020 11:34

Ale vždyť z jejich strany nic k opravě není.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43075
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 OC dotaz

Příspěvekod petr22 » 25 úno 2020 11:48

Opravit co ? Vsak AMD to jedine ukazuje spravne, ostatni by si meli opravit appky :-)

Ty "skoky" se totiz skutecne deji a je to normalni.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • RAM k Ryzenu 3600
    od HribaStanislav350 » 10 lis 2019 12:40 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    4
    508
    od phixion
    10 lis 2019 18:27
  • Ryzen 5 3600
    od Krzemuk » 16 kvě 2020 17:15 » v Problémy s hardwarem
    6
    442
    od petr22
    17 kvě 2020 10:28
  • Ryzen 3600 do 20 000,-
    od pestounek » 16 lis 2019 13:18 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    12
    963
    od xbs
    17 lis 2019 09:13
  • Úprava R5 3600
    od casperdeluxe » 16 úno 2020 22:13 » v Taktování a další úpravy PC
    40
    3458
    od casperdeluxe
    18 úno 2020 15:06
  • AMD RYZEN 5 3600 ?
    od viyrag » 07 kvě 2020 10:51 » v Vše ostatní (hw)
    4
    488
    od Skeleton
    19 kvě 2020 12:42

Zpět na “Taktování a další úpravy PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host