Vymena cpi

Taktujete či jinak upravujete své PC? Sdělte nám své zkušenosti, vložte sem své dotazy…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

adamacs
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: listopad 20
Pohlaví: Muž

Vymena cpi

Příspěvekod adamacs » 24 lis 2020 08:27

Zdravím, mám zakladní desku Gigabyte GA-A320 S2H (rev. 1.1). V desce mam cpu ryzen 3 1200 a chci si to vymenit na ryzen 5 2600. Půjde mi to v této desce? A popřipadně jakou verzi biosu musim updatovat. Na stránkach od gigabyte tam je napsano že pro ryzen 5 2600 musim mít verzi f20 a aktualní verzi mam f43, tak jestli to nebude škoda jít z nový verze biosu na starší.

Reklama
Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28291
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Vymena cpi

Příspěvekod Martab » 24 lis 2020 08:37

U GA-A320M-S2H V2 (rev. 1.1) je R5 2600 podporován od BIOSu verze F1. Nicméně bych šel raději to R5 1600AF (taky od F1, důležité je to AF v názvu a musí být vyráběn 12nm), je to ten samý CPU jako 2600, jen má o něco nižší takt a je podstatně levnější, trochu problém je ho sehnat, ale zde mají ještě pár kusů:
https://www.mironet.cz/amd-ryzen-5-1600 ... +dp432928/
https://www.tsbohemia.cz/amd-ryzen-5-16 ... 66494.html
https://www.czc.cz/amd-ryzen-5-1600-s-c ... 600BBAFBOX
Pokud bys chtěl něco výkonnějšího, tak potom bych šel až do AMD Ryzen 5 3600 (ale ten dnes už stojí docela závratných skoro 6k), zde by musel být BIOS minimálně F40. Nicméně BIS doporučuji tak či tak aktualizovat.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

adamacs
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: listopad 20
Pohlaví: Muž

Re: Vymena cpi

Příspěvekod adamacs » 24 lis 2020 08:42

Já mam GA-A320 M S2H. Nemám verzi v2 ale i tak kdybych teda si koupil ten r5 2600 tak to musim mít bios f1 nebo jak tedy ? Všude mi psali něco jiného. Ja bych poslal foto kde přímo na strankach gigabyte píšou že na r5 2600 musí být ten f20 verze.

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5449
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Vymena cpi

Příspěvekod gogo1963 » 24 lis 2020 08:46

pro ryzen 2600 potřebuješ bios F20
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ RX 6600 XT/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19480
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Vymena cpi

Příspěvekod xbs » 24 lis 2020 08:47

daná verze nebo novější... možnost taky R5 3500X, ale těžko radit dyš neuvádíš využití kompu...

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28291
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Vymena cpi

Příspěvekod Martab » 24 lis 2020 08:53

Tady máš všechny CPU pro tvou desku s příslušnou verzí BIOSu: http://www.gigabyte.cz/products/page/mb ... upport-cpu (nevím proč mi Google nenašel na první pokus tu tvou desku :/ )

Jinak, proč stále trváš na 2600 když je dražší a nenabízí nic proti AFku?
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výměna RAM
    od Orderon » 16 úno 2021 11:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    8
    389
    od petr22
    16 úno 2021 20:24
  • Výměna CPU
    od Scientific » 31 říj 2020 12:51 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    399
    od Scientific
    31 říj 2020 13:45
  • HP G62 výměna CPU
    od czeezy » 18 lis 2020 19:13 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    0
    859
    od czeezy
    18 lis 2020 19:13
  • Vymena lcd u ntb
    od Baggy » 01 zář 2021 10:11 » v Problémy s hardwarem
    9
    298
    od petr22
    03 zář 2021 07:14
  • Výměna GK - nenaběhne
    od paja.smejky » 21 lis 2020 00:33 » v Problémy s hardwarem
    6
    1013
    od petr22
    22 lis 2020 22:32

Zpět na “Taktování a další úpravy PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů