Ahoj, kamarádovi na 1080Ti founders edition odešlo chlazení. Spíše ten jeden větráček co to má. 4pin hub přímo na grafice je v pořádku. Takže společně přemýšlíme jak vymyslet chlazení. Koukal jsem na Ebay kde se náhradní větráčky prodávají (kvalita bude asi hodně spekulativní

), ale problém je hlavně v doručení - podle prodejce skoro dva měsíce. Nejdříve jsem přemýšlel nad tím, že bych sehnal nějakou mrtvou/poškozenou 1080.. Ale lidi si v dnešní době nebojí i za opad říct tisíce, protože se chtějí taky svézt na tom těžebním nesmyslu.
Takže jsem přemýšlel znovu a napadlo mě poněkud zajímavé řešení. Na tu zadní desku by se dle mého dal namontovat držák na chladič CPU. Jmenovitě mám namysli
https://www.czc.cz/arctic-freezer-34/253607/produkt.. S tím, že bych tam nedával už zpátky ten ,,ochranný´´ kryt. No, vypadalo by to sice zvláštně, ale teoreticky by to mohlo fungovat.

Mám akorát strach, jestli se to teplo bude od čipu kvalitně odvádět, protože od základního pasivu to má plochu akorát přímo na čip.
(Níže ještě přikládám přímo desku grafiky)