Přetaktování-jak to vidíte

Taktujete či jinak upravujete své PC? Sdělte nám své zkušenosti, vložte sem své dotazy…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Aolorn
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Přetaktování-jak to vidíte

Příspěvekod Aolorn » 29 říj 2008 18:18

Dobrý den. Přemýšlím o přetaktování počítače a chtěl bych slyšet i vaše názory či osobní zkušenosti o kolik a jak by to šlo. Procesor mám Athlon X2 64 5000+(jak je vidět na obrázcích,ale přesto...),základní desku Gigabite MA790FX-DS5 a zdroj mám tento. přidávám i pár obrázků z Everestu ohledně teplot atd.
Přílohy
everest ostatní.JPG
Everest teploty.JPG
CPU i5-6600k
ASUS Z170 Pro Gaming
GeForce 8800GT 512MB 256bit DDR3
2x 8000MB RAM

Reklama
Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Re: Přetaktování-jak to vidíte

Příspěvekod Elusive » 29 říj 2008 18:26

Těch 80*C, to je nějaký nesmysl, ne? Pokud máš na CPU nějaký kvalitnější (než BOX) chladič a tvoje základní deska v BIOSu umožňuje pohodlně měnit hodnoty, taktuj, co to dovolí (pokud teda očekáváš nárůst výkonu v aplikacích, které CPU primárně využívají, jinak ve hrách je důležitější GK).

Aolorn
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Aolorn » 29 říj 2008 18:43

CPU chladič mám Arctic-Cool. FREEZER 64PRO a s tou teplotou 80 fakt nevím...myslím že občas to ukazuje 79 ale to jsem měl starší verzi everestu,jinak se ten údaj nemění.

AMD OverDrive o tom říká tohle (viz obrázek) ale z toho co sakra je TMPIN3 taky nejsem moc moudrý. Snad je to nějaký omyl.Nan etu jsem narazil na kohosi kdo si stěžoval že mu u jiné desky Gigabite taky everest ukazoval šílenou teplotu a kdosi ho uklidňoval že tam kde to ukazuje není nic zapojené nebo že tam není ten senzor který ty měřící programy vyhledávají nebo tak nějak mu ot tam říkali..no nevim no. Snad někdo bude vědět kde je zakopaný pes.
Přílohy
OD.JPG
CPU i5-6600k
ASUS Z170 Pro Gaming
2x 8000MB RAM

xalfons2
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod xalfons2 » 29 říj 2008 18:51

Ta teplota je blbost mě to taky ukazuje nesmysly. Ten procesor by měl jít bez problémů přetaktovat na 2.9 Ghz možná i na 3Ghz. Šlo by pravděpodobně dosáhnout i vyšší frekvence, ale to už bys musel zvýšit napětí procesoru.
AMD 64 X2 5600+, Gigabyte GA-MA69G-S3H, 4GB DDR2 800Mhz Patriot, Radeon Saphire HD 4670 GDDR3 512MB, 750GB + 200 GB WD, Akasa 400W

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 29 říj 2008 19:35

pokud to není BE nic od toho neočekávej a myslím že to nemá ani cenu protože těch pár set Mhz nepoznáš typuju že to zvedneš tak o 350Mhz
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

Aolorn
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Aolorn » 30 říj 2008 18:37

A nenašla by se nějaká dobrá duše která by mi dala nějaké info ohledně taktování grafiky? O taktování procesoru něco málo vím, jsem se hrabal ve starém než šel na odpis :lol: ale ohledně grafiky bych nějaké rady ocenil.

zao píše:pokud to není BE nic od toho neočekávej a myslím že to nemá ani cenu protože těch pár set Mhz nepoznáš typuju že to zvedneš tak o 350Mhz

No já to beru filozoficky. 350je plná čtvrtina výkonu starého procesoru,takže se mi to zase tak málo nezdá :D .Samozřejmě že od toho nečekám gigahertz, ale každé + se může hodit.
CPU i5-6600k
ASUS Z170 Pro Gaming
2x 8000MB RAM

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 30 říj 2008 18:51

Spíš než grafiku a procesor si sprav takt pamětí.Máš je podtaktované.Mají mít 800Mhz a mají jen 740Mhz.Nastav o něco větší FSB (třeba 220Mhz) a mírně přetaktuješ procesor a paměti pojedou jak mají na cca.800Mhz.Máš solidní procesor i grafiku,tak bych ani moc nepřetaktovával.Mimochodem GeForce 8800GT už tak dost topily a přetaktováním bys to ještě zhoršil.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

CutThroat
nováček
Stav:

Příspěvekod CutThroat » 25 pro 2010 12:12

Zdravím,

mám naprosto stejný problém s teplotou na TMPIN3. Projížděl jsem různá fora a obchody, kde je tento problém (základní deska: Gigabyte GA-870A-UD3) a dozvěděl jsem se, že buď je to teplota jižního můstku a nebo že je tento snímač odpojený a ukazuje permanentně tenhle nesmysl. Jelikož jsem v tomhle víceméně laik, tak jsem si první našel, co to vlastně ten jižní můstek je. Poté jsem ho vyhledal na základní desce a když jsem si na něj šáhl rukou, nestačil jsem se divit. 3 vteřiny, déle jsem na něm prst neudržel. Na severní straně můstku to hřeje o něco méně. Přikládám pár scréénů provedených měření a byl bych rád, kdyby se k tomu někdo zkušený vyjádřil a popřípadně mi poradil, či v případě, že tady píšu nesmysly i opravil, děkuji. Obrázek

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 25 pro 2010 12:19

Toto není nijak neobvyklá teplota chipsetu. Osobně bych si toho nevšímal, ale pokud chceš mít nejčistší svědomí, tak to můžeš ofukovat nějakým amlým ventilátorem
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

CutThroat
nováček
Stav:

Příspěvekod CutThroat » 25 pro 2010 12:34

Ano, taky jsem se dočetl, že tento chipset je stavěný až do 120 stupňů, ale jak jste říkal, byl bych radši, kdyby mi to tolik netopilo. Dále bych se chtěl zeptat, jestli dobře určuju pozici severní stranu můstku a jižní stranu můstku, protože na některých forech mi trochu pletou hlavu. Řídil jsem se tímto screenem:
Obrázek

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 25 pro 2010 12:38

Ano. Je to jednoduché. Na většině desek jsou 2 čipy (na sc 1156 je jen jeden), kryté chladičem. Ten spodní je jižní a horní severní.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

CutThroat
nováček
Stav:

Příspěvekod CutThroat » 25 pro 2010 12:50

Ok, děkuji za vysvětlení.
Hledam jsem tedy chladič na jižní stranu můstku, ale jak hledám tak hledám, nemohu na to najít chladič, nemáte nějaký typ? Přidávám screen mé základky.
Obrázek

Zpět na “Taktování a další úpravy PC”