Běhají hry lépe na XP nebo na Vistách?
Běhají hry lépe na XP nebo na Vistách?
Dobrý den, budu kupovat nový hardware a potřebuji poradit jak je na tom Vista. Mam Windows XP a chtěl bych Vistu protože má DirectX 10. Běhají hry lépe na Xp nebo na Vistách? konkrétně budu kupovat grafiku 512MB Ati, procesor AMD dvoujádro 3GHz a 3gb RAM. Konkrétně budu hrát hry GTA 4, Burnout Paradise a Mafii 2 až vyjde. Je lepší na hraní Vista nebo XP??
Intel Core i3-6100, Radeon R7 260X - 2GB DDR5, 8 GB RAM DDR4 2133 Mhz Crucial, SSD 120 GB Corsair Force LS Series 7mm, HDD 500GB + 120GB, základní deska: GIGABYTE B150M-D3H, OS: Windows 10
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Běhají hry lépe na XP nebo na Vistách?
Podle toho, co jsem o Vistách četl, by to měly být vyhozené peníze. Počkej s XPéčkama pár měsíců, než vylezou sedmičky.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
A nemáte někdo vlastní zkušenosti? (visty mě lákají hlavně tim DirectX 10) a na windows 7 se čekat nechce
Intel Core i3-6100, Radeon R7 260X - 2GB DDR5, 8 GB RAM DDR4 2133 Mhz Crucial, SSD 120 GB Corsair Force LS Series 7mm, HDD 500GB + 120GB, základní deska: GIGABYTE B150M-D3H, OS: Windows 10
XP jsou už poměrně zastaralý systém, nicméně jsou svižnější než Visty, tudíž i hry pod XP beží rychleji. Jak radil karlos já osobně bych taky počkal na W7 - vzhled Windows Vista a rychlost jako Windows XP.
Ještě se zeptám je rozdíl mezi DirectX 9.0c a 10 velký?
Win 7 budou mít DirectX 11
No já mám Visty a nepocítil jsem žádné spomalení ..
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
koukám že takový rozdíl to zas neni, directX 11 vyjde prý i pro Visty, asi koupím Visty, ten directx 10 pro xp nemusí fungovat
Já osobně bych počkal na sedmičky, Visty jsem měl v PC 3 neděle a musely jít prič
.

ještě se zeptám jaké máte zkušenosti s tim directemX 10 pro Xp??
DX10 pro XP ofiko neexistuje...
co ja sem tenkrat zkousel... tak to max. ,,rozesralo,, system...
nicmene...
pokud mas novejsi stroj... tak urcite visty... jestli budes mit v nejaky hre o 3 fps min ... tak k cemu ti bude... ? pokud mas slabsi masinu tak zustan na XPckach.... pulka lidi pise jak visty museli jit pryc...fajn beru to .. ale je fakt ze na novejsich pc proste visty behaj lip... jsou modernejsi a minimalne i stejne rychly... a ano nebudu tvrdit ze je to super system... (driv s nima byla kupa problemu, jenze doba jde dopredu a visty behaj jak maj ... ) navic kdyz z XPcek prejdes na visty... tak je to trochu rozdil ovladani atp. ale jakmile si zvyknes tak je to v pohode OS .. taky by nebylo od veci pockat na W7 (ktery btw vychazej z vist..) ale pokud chces OS hned vist bych se nebal, pokud mas moznost par mesicu pockat tak bych klidne pockal na W7
EDIT: ted sem se podival co mas za sestavu... ja to taham na slabsi.. ale DX10 nadruhou stranu skoro nepouzivam... (pccko na to nestaci...) protoze jakmile prepnes na DX10 tak je HW narocnost u nejakejch her trochu jinde...
co ja sem tenkrat zkousel... tak to max. ,,rozesralo,, system...
nicmene...
pokud mas novejsi stroj... tak urcite visty... jestli budes mit v nejaky hre o 3 fps min ... tak k cemu ti bude... ? pokud mas slabsi masinu tak zustan na XPckach.... pulka lidi pise jak visty museli jit pryc...fajn beru to .. ale je fakt ze na novejsich pc proste visty behaj lip... jsou modernejsi a minimalne i stejne rychly... a ano nebudu tvrdit ze je to super system... (driv s nima byla kupa problemu, jenze doba jde dopredu a visty behaj jak maj ... ) navic kdyz z XPcek prejdes na visty... tak je to trochu rozdil ovladani atp. ale jakmile si zvyknes tak je to v pohode OS .. taky by nebylo od veci pockat na W7 (ktery btw vychazej z vist..) ale pokud chces OS hned vist bych se nebal, pokud mas moznost par mesicu pockat tak bych klidne pockal na W7
EDIT: ted sem se podival co mas za sestavu... ja to taham na slabsi.. ale DX10 nadruhou stranu skoro nepouzivam... (pccko na to nestaci...) protoze jakmile prepnes na DX10 tak je HW narocnost u nejakejch her trochu jinde...
Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB
Xbox One
O2 VDSL 16MB
Xbox One
Zpět na “Taktování a další úpravy PC”