Vylepšení PC

Taktujete či jinak upravujete své PC? Sdělte nám své zkušenosti, vložte sem své dotazy…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Overlord
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Vylepšení PC

Příspěvekod Overlord » 16 pro 2009 00:38

Ahoj. Chtěl bych požádat zdejší PC odborníky o radu(y).
Chtěl bych od Vás poradit ohledně upgradu mého PC.
Mám grafickou kartu asus en 7900gt/gto a chtěl bych ji ikdyž je funkční vyměnit za novou lepší grafickou kartu a bylo mi řečeno, že bych měl vylepšit aji procesor.
Mám tuhle základovku
http://www.geek.com/articles/xyzcomputi ... -20060723/
1) Chtěl bych od Vás poradit ohledně procesoru
- Hledám procesor, který mohu dát do téhle desky (mám totiž slabý athlon x2 3800+) chtěl bych poradit nějaký lepší, který bude kompatibilní s moji základní deskou a systémem 32bit.
2) Grafická karta
- nejdříve jsem chtěl 2x grafickou kartu propojit přez SLI modul, ale zjistil jsem, že na to budu potřebovat mnohem silnější procesor, aby byl využit plný potenciál grafických karet včetně silnějšího zdroje (mám chieftec 500W).
- Jednu nebo dvě karty a jaké? (chtěl bych zůstat u nVidií)

:bomb: Vím, že prostě z toho nepůjde udělat nic extra, ale za každé zlepšení budu hodně rád, takže závěrem bych chtěl požádat jakou nejlepší cestu zvolit ohledně upgradu PC. Jaké nejlepší řešení zvolit pro danou základní desku, aby dokázala tato deska zvládat nový procesor i 1 nebo 2 novější grafické karty a ne aby ty komponenty nemohly být využity na 100% kvůli základní desce.

3) Chtěl bych aby se tento upgrade vlezl do 10 000Kč a pokud to bude možné tak abych mohl dále pokračovat na systému 32bit.

4) Děkuji všem za rady, pomoc a Váš čas.

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Vylepšení PC

Příspěvekod memphisto » 16 pro 2009 01:16

Nejlepší CPU co do ní půjde je Phenom X4 9950 a Phenom X3 8850, ale až po flashnutí BIOSU na novější verzi. Grafiku bych koupil asi jen jednu lepší. Dvě by zbytečně žraly moc a na tyhle CPU by byly až příliš. Se SLI bys pravděpodobně musel investovat i do nového zdroje. Pokud bys ale opravdu trval na SLI tak pravděpodobně 2x GTX 260.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Overlord
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Overlord » 16 pro 2009 01:53

Díky za radu a nVidia grafika od Asusu by mohla být která nejlepší?
Šla by tam třeba tahle?
http://www.alza.cz/asus-en9800gt-di-1gd3-d140192.htm
Mám obavu ohledně DX 10, protože jsem asi staromódní, ale využívám ještě XP no možná trošku špatná kombinace pro nové komponenty, ale zatím jsem spokojený. Navíc je to DDR3 což asi taky nebude použitelný do mé základovky.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 16 pro 2009 06:49

V podstatě je jedno od jakého výrobce grafiku vezmeš. Každý preferuje jiného. Jedni z těch lepších je EVGA. Grafika by tam pasovala, ale je poněkud starší a méně výkonná. Nevím, proč by do tvé desky neměla jít grafika s paměťmi DDR3. Nezáleží to na podporovaných pamětěch desky. Mám desku, co umí "jen" DDR 2 a mám tam grafiku s DDR5. Pokud používáš XP, tak DX 10 apod. vůbec neřeš :smile: DX 10 podporují i hodně staré grafiky
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Overlord
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Overlord » 16 pro 2009 23:06

Mohl bys mi teda pár nVidií doporučit prosím?
Pokud možno z alza.cz nebo softcom.cz. Vybrat třeba 3, ze kterých bych měl dát vybírat a pak třeba výhody a nevýhody:) Díky za tvůj čas.
Jinak ten 9950 se mi nedaří najít našel jsem tady tenhle asi je slabší, ale snad ne o moc
http://www.alza.cz/amd-phenom-ii-x4-940 ... 107968.htm
a ten 3jádrovej
http://www.alza.cz/procesor-amd-phenom- ... d90399.htm
ale je o řadu nižší není to 8850 ale 8750
Šel by tam i jeden z těchto procesorů?

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod AleRx8 » 17 pro 2009 06:09

AMD Phenom x3 8750 bych nebral, 9950 taky ne. Je to kvuli tomu, ze prvni Phenomy byly katastrofální, moc se zahřívaly a žraly. Sel bych tedy do AMD Phenom ii x4 940BE (no vlastne ja ho mam doma, dostanu ho od Jeziska :D ) Je vykonnejsi nez ten 9950 a to o 10-20% podle typu testu

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 17 pro 2009 14:42

Výkonný je, ale do desky ho nenapasuje :wink: Pouze výše uvedené do jeho desky pasují

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod AleRx8 » 17 pro 2009 14:47

Vzdyt jsou vsechny AM2+, ne?

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 17 pro 2009 14:56

Podívej se na podporu CPU této desky. Novější série tam není uvedena. Proč asi? Protože jsou AM3 (případně AM2+) a tato deska je AM

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod AleRx8 » 17 pro 2009 15:08

Aha, na podporu jsem se nedival

No vidíš :smile: . memphisto

Overlord
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Overlord » 19 pro 2009 00:06

Kartu nějak už vyberu měla by tam jít nová řada nVidíí GTX takže je to v pohodě.

Jinak ten 9950 se mi nedaří najít našel jsem tady tenhle asi je slabší, ale snad ne o moc
http://www.alza.cz/amd-phenom-ii-x4-940 ... 107968.htm
a ten 3jádrovej
http://www.alza.cz/procesor-amd-phenom- ... d90399.htm
ale je o řadu nižší není to 8850 ale 8750
Šel by tam i jeden z těchto procesorů?

Odpovězte prosím ano ne to bude stačit :) už budu mít vybráno a dám vám pokoj :) pak snad už jen jestli by jste neměli odkaz na návod jak flashnout bios popř. kde najít tu aktualizaci na netu.
Díky moc

Zpět na “Taktování a další úpravy PC”