AMD Sempron 3000+ Přetaktování

Taktujete či jinak upravujete své PC? Sdělte nám své zkušenosti, vložte sem své dotazy…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

nVidia-AMD
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

AMD Sempron 3000+ Přetaktování

Příspěvekod nVidia-AMD » 17 říj 2010 20:21

Zdravim, mám AMD Sempron 3000+ do patice Socket AM2 se základnim taktem 1607MHz. S přetaktováním sem na tom velmi špatně :huh: moc toho o tom totiž nevim. No chtěl bych se teda zeptat jestli by mi tady někdo hodně podrobně neporadil jak procesor přetaktovat. Nevím jaké chlazení použít atd. Teď mám BOX chladič s 3500 otáčkama a teploty -> idle - 23°C burn - 38°C. Taky základní desku mám MSI-K9N6GM. Ještě před upgradem pc bych chtěl trochu zvýšit výkon. Díky za všechny odpovědi.

Reklama
serveronaut
Level 2
Level 2
Stav:

Re: AMD Sempron 3000+ Přetaktování

Příspěvekod serveronaut » 24 říj 2010 13:49

Myslím, že taktovat tenhle procesor je zbytečné. Nárůst výkonu bude minimální. Přetaktuješ ho maximálně o pár set MHz. Pokud přesto chceš taktovat, tak si o tom něco přečti. Na internetu je toho spoustu.
//Třeba si přečti tohle.
Ten kdo vymyslel práci, by jí měl naučit masturbovat, aby se udělala sama!!

UnoFpsJoe
nováček
Stav:

Příspěvekod UnoFpsJoe » 24 lis 2010 21:24

Co to tady kecáš za blbosti? Radši si to nejdřív ověř než o tom začneš psát takový blbosti :D Já mám přesně ten samý processor a tu samou základku jako tady tázatel a tenhle processor jsem přetaktoval na 3 GHz,je pravda ze mam dobry chlazeni,ale stejne s tvym chlazenim to tak na 2.5 Ghz a vice. Jednoduchý návod: restartuj pc,az se ti zobrazi screen biosu tak zmackni delete. najed na Cell Menu a tam mas nahore u CPU frequency napsany nasobic to je to v zavorce.priklad : mas v zavorce 200x8 tak je nasobic 8.ted se koukni na FSB frequency a tam mas nejake cislo nejspis tech 200. Jak na to : jednoduchy vzorec : FSB frequency x nasobic = cpu frequency coz je kolik mas GHz processor.Zezačátku se vubec neboj jit na 2 GHz ,to by se ta teplota u dobrych chladicu nemela ani zvysit.A ted zkontroluj ty teploty v normalnim stavu a ve 100% zatizeni.Pokud nepresahnou 50 C je to v pohode a muzes to pretaktovat jeste vic.tak dej treba fsb frequency 280 a budes mit processor na 2.24 GHz .Zkontroluj teploty...pokud jsou v pohode muzes jit vis :) nezapomen ze ani min ani max nesmi presahnout 50 C .Sice processor vydrzi 80 C pri kterych se oddela nevim za jak dlouho ale rok to asi nebude :D ale dlouhodobych 50 C snizi jeho zivotnost.Hlavne at ti to dobre dopadne a nenech se srazit lidma co rikaj ze je to na nic,nebo ze se ti processor pokadi atd.Kazdy processor bez ochrany jde pretaktovat,ale musis tam pomalu pridavat frekvency fsb kdyz nevis :) Rad sem ti pomohl.Klidne se me zeptej jestli mas nejaky dalsi otazky.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 26 pro 2010 23:22

Další takový. A co frekvence RAM, když budeš zvedat FSB a co napětí CPU, určitě ses dostal na 200 % bez zvednutí napětí a nehýbal jsi vůbec s frekvencí RAM. Když už chceš něco popisovat, tak jako celek a ne, že to nejdůležitější neřekneš, navíc pochybuji, že by ses dostal na 3 GHz, dej sem důkaz, jinak jsi jen chvástal .... a takových tu bylo ...
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 27 pro 2010 01:18

Jedině se zvýšením napětí a pořádným chladičem k 3Ghz , ale to jenom na krátkou dobu při testu, jinak ne.
Viz. třeba http://pctuning.tyden.cz/navody/upravy- ... cesory_amd .
Každopádně nemá to cenu, topit to bude jako kráva a sežere to i trávu kolem domu.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Grafika z bazaru cena cca 2-3000 Kč Příloha(y)
    od michal84 » 15 bře 2025 14:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    38
    14476
    od michal84 Zobrazit poslední příspěvek
    11 dub 2025 10:54

Zpět na “Taktování a další úpravy PC”