Nerozumím taktování, ale přesto taktuju. Poraďte mi s tím. *
Hoj precetl jsem si neco o taktovani na pctuning moc jsem nepochpil tak jsem dal v biosu fbs nebo fsb ?
o neco vic a zvedla se frekvence a to je to taktovani zejo ? jo a do kolika vydrzi cpu ? teplota diky

Naposledy upravil(a) Myloš dne 07 črc 2011 22:38, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „Taktovani“, který svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Nadpis má popisovat podstatu problému, ale „Taktovani“ nepopisuje vůbec nic. Popis problému vytvoříš nejlépe tak, že popíšeš problém.
Důvod: Oprava nadpisu „Taktovani“, který svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Nadpis má popisovat podstatu problému, ale „Taktovani“ nepopisuje vůbec nic. Popis problému vytvoříš nejlépe tak, že popíšeš problém.
- Těsňa
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Taktovani
Panebože
Tak si to přečti tak jěště 3x..
Napiš nám tvoje komponenty HW.. (Deska, CPU, RAM, Zdroj, atd atd...) Nejni to jen o FSB.. musíš zvedat frekvenci RAM společně s FSB --> STABILITA.. KONTROLOVAT teploty, udělat testy přes např. OCCT.. Přečti si to jěště parkrát a pochopíš
Já to tenkrát z takovýhle vysvětlivky nepochopil a když sem si to na pctuningu parkrát precetl tak uz sem taktovat v pohodě :)

Macbook Pro 13" 2012- Prodáno
iPhone 4S 16GB Black- Darováno
iPhone 5s 16GB Gold- Prodáno
iPhone 6 Plus 128GB Black- Prodáno
iPhone 6s 64GB Gold- Prodáno
iPhone 7 128GB JetBlack- Prodáno
iPhone X 64GB Silver - Darováno
iPhone 11 Pro 64GB Green
iPhone 4S 16GB Black- Darováno
iPhone 5s 16GB Gold- Prodáno
iPhone 6 Plus 128GB Black- Prodáno
iPhone 6s 64GB Gold- Prodáno
iPhone 7 128GB JetBlack- Prodáno
iPhone X 64GB Silver - Darováno
iPhone 11 Pro 64GB Green
Re: Taktovani
těch článků o taktování pohledej co nejvíc. nadarmo se neříká dvákrát měř a jednou řeš. hlavně nezačni bezhavě zvedat napětí. a tyhle hrátky si sežen lepší chladič pokud už nemáš. boxovanej rozhodně nestačí
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Nerozumím taktování, ale přesto taktuju. Poraďte mi s tí
Navíc je lepší dělat takovéto pokusy v zimě kdy můžeš otevřít okno a pomoci tak chlazení, v těchto hicech má kolikrát i netaktovaný PC co dělat aby se uchladil...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
mam chladic s vyroby asi box ?
co to je boxovy ?

a to je přesně on
no nevím co na to říct...ano je to ten přiložený k CPU. chtělo by to více obecného povědomí o HW než se pustíš do takové záležitosti, jakou je taktování... 

Tak toto téma mě fakt dostalo
Sorry, že píšu, ale musel jsem.
/*
Původní nadpis zněl „Taktovani“. Tak hloupý nadpis si žádal opravu a při opravování se projevila moje poněkudná zlomyslnost.
Myloš
*/

/*
Původní nadpis zněl „Taktovani“. Tak hloupý nadpis si žádal opravu a při opravování se projevila moje poněkudná zlomyslnost.

Myloš
*/
Pozri si tento clanok. Preco chces taktovat, ak smiem vediet?
► Zobrazit spoiler
Pokud si chcete pokecat S Hurricanem, tak mu piště přes SZ ne tady
Případně využijte spřátelené diskusní fórum k tomu určené.
K topicu i s BOX chladičem (od výrobce) jde taktovat, ale záleží jaké má teploty. Napiš sem tu tvou sestavu. Tímto programem (CPU-Z) zjistíš, jaké máš CPU, MB, RAM. A chtělo by to napsat i Tvůj zdroj (značku a výkon). Pak sem vlož ještě screen teplot, jaké máš v klidu a v zátěži. Tímto programem. (Nech HW-monitor puštěný a jdi si na 10 minut zahrát nějakou hru a pak udělej screen.
Ty jsi zvedl FSB, takže si zvedl i frekvenci RAM, ta se musí zase vrátit zpět na původní hodnoty a to buď tzv. děličkou nebo nastavením stále hodnoty, záleží na MB.
//OT příspěvky jsem smazal, takže tvá oprávněná reakce by mohla vypadat hloupě, proto jsem ji poupravil
//Karlos

K topicu i s BOX chladičem (od výrobce) jde taktovat, ale záleží jaké má teploty. Napiš sem tu tvou sestavu. Tímto programem (CPU-Z) zjistíš, jaké máš CPU, MB, RAM. A chtělo by to napsat i Tvůj zdroj (značku a výkon). Pak sem vlož ještě screen teplot, jaké máš v klidu a v zátěži. Tímto programem. (Nech HW-monitor puštěný a jdi si na 10 minut zahrát nějakou hru a pak udělej screen.
Ty jsi zvedl FSB, takže si zvedl i frekvenci RAM, ta se musí zase vrátit zpět na původní hodnoty a to buď tzv. děličkou nebo nastavením stále hodnoty, záleží na MB.
//OT příspěvky jsem smazal, takže tvá oprávněná reakce by mohla vypadat hloupě, proto jsem ji poupravil

//Karlos
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
MIRA123456 se tě ptal jakej máš HW. Takže uveď nejlíp odkazy na ty komponenty.
Když si to tak čtu tak spíš ještě měco odpálíš než aby jsi zvedl výkon.
Když si to tak čtu tak spíš ještě měco odpálíš než aby jsi zvedl výkon.
Just Fucking Google It!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Taktování – Utilita k GK: Intel Arc A750 ?
od Jarda_For » 14 říj 2024 01:37 » v Taktování a další úpravy PC - 5
- 7676
-
od Jarda_For
Zobrazit poslední příspěvek
17 pro 2024 07:46
-
Zpět na “Taktování a další úpravy PC”