Sestava PC za 15k - prosím doporučte

Taktujete či jinak upravujete své PC? Sdělte nám své zkušenosti, vložte sem své dotazy…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Luky88
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Sestava PC za 15k - prosím doporučte

Příspěvekod Luky88 » 14 črc 2011 19:42

Zdravím jsem nováček, tak bych potřeboval trošku pomoc..
Jelikož chci si sestavit PC, tak chci poradit, od čeho začít a pokračovat v kupování..
První jsem si chtěl koupit PC skříň ale nevim jesli to má být jako první věc..
Taky bych chtěl poradít co je nejlepší jako například ATI, AMD, NVIDIA apodobně a jesli je lepší Iterní nebo Externí..
Prostě uplně všechno pište.. Klidně i odkazy, tak cca 15 000,- bych za to dal.. možná i 20 000,- Tak bych potřeboval poradit jak to sestavit, jelikož sestavuju PC poprvé, tak bych potřeboval poraditm hlavně aby NAPŘÍKLAD - Zvukovka komunikovala s procesorem apodobně, děkuji moc za odpovědi a doporučení.. :) prosim i odkazy :)
Naposledy upravil(a) Ltb dne 14 črc 2011 22:29, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava nadpisu

Reklama
Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Re: Sestava PC

Příspěvekod Spyke » 14 črc 2011 19:51

Vítej na Pc-Helpu!

Takhle zobecnit to rozhodně nejde. Záleží především v jaké ceně se pohybuješ, teprve pak se můžeme bavit, která značka v daném segmentu nabízí lepší produkty. O sestavování Pc si můžeš přečíst hromadu článků, stejně jako to, které komponenty k sobě jdou, jak vybírat, atp.. To ti zde nikdo vysvětlovat nebude. Ale za ty peníze, které si napsal, ti tu zase složíme nějakou hezkou sestavu. Ať už za 15k nebo 20k je vcelku jasné na čem to bude stát, i5-2500 + GTX 560 a 570. Tedy v případě, že Pc bude sloužit i na hry, což tak nějak předpokládám. Btw. cena je bez monitoru a bez Win, že? :wink:
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

Luky88
nováček
Stav:

Příspěvekod Luky88 » 14 črc 2011 19:57

Tak cenu 15 000,-Kč Win chci jako do teď XP Home edition.. Jako koukám na jednotlivé součástky na alza.cz mohl bys mi dát nějaké odkazy, co by bylo pro mě dobrý, spíš to bude na hry.. surf na internet, icq, skype a svoje povinnosti budu mít na notebooku, děkuji (prosím jesli bys sem hodil nějaké odkazy na alza.cz co se jedna procesoru apodobně :)

kuntscher
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod kuntscher » 14 črc 2011 19:59

napřed musíš vědět na co chceš PC používat. podle toho se určí komponenty v návaznosti na stanovenou cenu. doporučuji si vygooglit nějaké články o stavbě PC. je toho na internetu docela dost a najdeš i videa. pakliže nemáš sebemenší šajnu o HW tak to tu bude velmi těžké a zdlouhavé vysvětlování. ATI,AMD,NVIDIA interní,externí, asi mluvíš o grafické kartě bud standartní v PCIe,nebo integrované v záklední desce že?

komponenty bych kupoval alfa,nebo czc...budou tam levnější a czc ti to i zdarma sestaví
Naposledy upravil(a) kuntscher dne 14 črc 2011 20:03, celkem upraveno 1 x.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 14 črc 2011 20:02

Tak zrovna započítej cenu nového OS WIN7, XP se už neprodávají a nevyužijí potenciál toho stroje
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Luky88
nováček
Stav:

Příspěvekod Luky88 » 14 črc 2011 20:06

Jj prostě, když si chci sestavit pc tak bych chtěl nějak poradit :) dám dotoho 15 000,- a samozřejmně to bud na hry.. Spíše moc nerozumim součástkam ale spíš umim co se týče instalováním, kódováním na internetu.. jesli by mi někdo mohl taky posládat PC a rozepsat jednotlivé ceny jako zde http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=40&t=70196&start=12 děkuji, jinak se kouknu na nějaké ty návody :)

--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Črc 2011 20:07) ---

Žbeky píše:Tak zrovna započítej cenu nového OS WIN7, XP se už neprodávají a nevyužijí potenciál toho stroje

Windows 7 si seženu v tom nemám problém.

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 14 črc 2011 20:18

Tady máš nějakej článek.
Windows 7 si seženu v tom nemám problém.
Pokud si to hodláš stáhnout tak bych ti to vyvrátil, windows staženej z warez zdrojů je ze 70% největší brzda počítače, nikdy nevíšco do toho kdo dal.
Just Fucking Google It!

Luky88
nováček
Stav:

Příspěvekod Luky88 » 14 črc 2011 20:22

Stahovat 100% ne, normalně legalní :)

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 14 črc 2011 20:27

Ty máš na alze nějakou slevu? Aby jsme ti to neskládali na alfě, tam tom maj sice o dost levnější ale pokud máš slevu u mimozemšťana tak bych to koupil tam.
Just Fucking Google It!

Luky88
nováček
Stav:

Příspěvekod Luky88 » 14 črc 2011 20:29

NE nemám můžete kdekoliv mi to zkusit složit, jen nejvíce znám alzu, ale jesli mi zkusíš někde složit můžeš i jinde než na alze :) :wink:

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 14 črc 2011 22:11

Psal jsi, že by si do toho dal až 20k, níže máš tedy návrh i s Windows za 20 053,-. Kdyby si chtěl ušetřit, lze vzít levnější MB (Gigabyte GA-Z68A-D3-B3) a GTX 560 na nižších frekvencích (např. Gainward GTX 560 Phantom). Naopak, pokud by si chtěl sestavu bez Windows, ušetřené peníze rozhodně investuj do GTX 570, zbytek můžeš nechat. A zbýt ti ještě pár stovek, vyměň F3 za FAEX.. :wink:

* Odkaz na košík

petaq píše:Pokud si to hodláš stáhnout tak bych ti to vyvrátil, windows staženej z warez zdrojů je ze 70% největší brzda počítače, nikdy nevíšco do toho kdo dal.

Sice je hezké, že se lidi snažíš od warezu vší silou odradit, ale lhát jim přece nemusíš. Že nelegální Windows je brzdou počítače? Pokud neumíš stahovat a sáhneš po kdejakém smetí, nediv se, že to nešlape jak má. Stačí použít hlavu, mít čas a dostaneš plnohodnotný Windows. Ale tvrdit něco takového obecně? Nejdříve si o tom něco si zjisti a teprve pak plácej moudra.. :?
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

Luky88
nováček
Stav:

Re: Sestava PC za 15k - prosím doporučte

Příspěvekod Luky88 » 14 črc 2011 22:47

Ok, tak já se nato podívam pořádně zatim jsem to jen prolítl, a myslim si že budu spokojen :)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PC sestava
    od Lup1no » 29 bře 2025 20:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    1823
    od Gerete Zobrazit poslední příspěvek
    29 bře 2025 23:02
  • PC sestava do 30.000,-
    od PARKR » 22 led 2025 09:09 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    31
    5715
    od PARKR Zobrazit poslední příspěvek
    24 led 2025 16:26
  • Sestava herního PC 30-35k
    od HeatherStar » 13 pro 2024 21:32 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    2209
    od HeatherStar Zobrazit poslední příspěvek
    14 pro 2024 18:13
  • Low cost sestava
    od kozlustechnykus » 04 srp 2024 15:29 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    1518
    od Martab Zobrazit poslední příspěvek
    04 srp 2024 17:34
  • Pracovní sestava do 40 000,-
    od FiFiakVon » 21 led 2025 11:22 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    9
    3628
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    22 led 2025 19:49

Zpět na “Taktování a další úpravy PC”