Dobrý den,
mám doma cca 4 roky starý DELL Mini towEr coMputEr (Mt), rád bych z něho udělal druhé pracovní PC, tzn. práce s fotkami a grafikou ve Photoshop CS5, vizualizace 3D MAX, 2D kresleni Autocad 2010. Rad bych Win 7 64bit. Necekam od toho nejaky ultimatni vykon jen beznou praci. Vzhledem ke stari PC bych uz ani nechtel investovat nejake zavratne sumy penez, takze investice v ramci ostatnich komponentu, predevsim bych chtel doplnit grafickou kartu a RAM, zbytek si myslim ze zatim staci. Dekuji za kazdou radu a komentar.
PC:
DELL Mini towEr coMputEr (Mt)
Základní deska: (nepodarilo se mi najit presne co to je, vypada to ze dell si snad dela desky specialne do skrini), kazdopadne neco o ni je zde http://www.dell.com/downloads/global/pr ... hspecs.pdf
Procesor: Intel Core 2 Duo E6750 Processor (2.66GHz, 4MB L2 cache, 1333MHz FSB, vPro )
RAM: 4x 512 DDR2 800Mhz
Zdroj: Energy knight SS-500ET Active PFC T3 500W
Disk: Seagate Barracuda 160GB, 7200ot.
Pripadne dalsi info k PC je: http://www.dell.com/downloads/global/pr ... hspecs.pdf
Upgrade PC
- AleRx8
- člen HW spec týmu
-
Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Upgrade PC
Vítám tě na fóru,
nebylo by možné nastavit konkrétní sumu? Pod nijak závratnou částkou se dá představit tři tisíce, ale klidně i deset. Od toho se bude vyvíjet rozsáhlost upgradu. Navíc, jenom ty windows stojí 2,5k, což je celkem hodně
nebylo by možné nastavit konkrétní sumu? Pod nijak závratnou částkou se dá představit tři tisíce, ale klidně i deset. Od toho se bude vyvíjet rozsáhlost upgradu. Navíc, jenom ty windows stojí 2,5k, což je celkem hodně

- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Vítej na Pc-Helpu!
S tou MB jsi to napsal správně, Dell si počítače opravdu osazuje deskami na míru. Čili hledat typ by bylo zbytečné, stačí že máme potřebné specifikace. Btw. 160GB HDD ti postačuje?
2x RAM: Kingston DDR2 2GB 800MHz CL5
GK: Sapphire HD 5670
Celkem: 4 501,-
Podle Tvého cenového stropu bychom to mohli ještě upravit, tedy jen GK, zbytek by zůstal. Každopádně HD 5670 je dnes takové to nejlevnější řešení, do kterého se už vyplatí investovat..
S tou MB jsi to napsal správně, Dell si počítače opravdu osazuje deskami na míru. Čili hledat typ by bylo zbytečné, stačí že máme potřebné specifikace. Btw. 160GB HDD ti postačuje?
2x RAM: Kingston DDR2 2GB 800MHz CL5
GK: Sapphire HD 5670
Celkem: 4 501,-
Podle Tvého cenového stropu bychom to mohli ještě upravit, tedy jen GK, zbytek by zůstal. Každopádně HD 5670 je dnes takové to nejlevnější řešení, do kterého se už vyplatí investovat..

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
Win nebudou třeba - licenci mám, můj strop byl odhadem tak 3k, slo spis o to ze mi prijde zbytecne davat vic kdyz je to jen podruzne PC a velkou budoucnost asi nema. 160GB mi staci, mam externi 1TB a stroj stejne nebude urcenej ke skladovani souboru, samozrejme ze by to nebylo spatny ale zatim bych zustal na 160. Dekuji za rady a komenty!!!
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
V tom případě vezmi 2x Kingston DDR2 2GB 800MHz CL5 a k tomu Sapphire HD 5670. Mohl by sis pořídit i o cca. 20-25% výkonnější HD 5750, ovšem ta stojí o 800,- více a navíc pochybuji, že by si její výkon někde užil. Na to, co si psal, ti bohatě postačí 5670. Spolu s RAM tě to tedy vyjde na 2 520,-. Více opravdu nemá cenu investovat, přeci jen Pc už má nějaké roky. Lepší ho jen nechat dožít.. 

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1421
-
od Zivan
Zobrazit poslední příspěvek
25 lis 2024 08:20