Dobrý den,
Zuckerbergův Facebook je asi nejhorší sledovatel ze všech, i Pičajův Google je proti němu lidumil. Facebook vidí nejen to, co člověk prohlíží na Facebooku, ale i to, co prohlíží mimo Facebooka a má spousty kauz, kdy ilegálně předával podrobné osobní údaje různým analytikům, dokonce bývalý majitel Whatsappu vyzýval lidi k odinstalování Facebooku.
K výpisu jsem se dnes (včera) doklikal přes Facebook a jsou tam prakticky všechny webové stránky, které jsem navštívil a k tomu je uvedeno, že s Facebookem sdilely moje údaje. Co vše sdílí, nevím, zda jen, že ta IP je navštívila a jakou stránku, přičemž Facebook pak tu IP pochopitelně ztotožnil s mým účtem, nebo třeba i co konkrétně jsem na těch stránkách dělal? Předpokládám, že to automaticky sdílí skrze takové to FB tlačítko, které menší weby na svých stránkách mívají.
Teď nastává otázka, jak konkértně zatrhnout Zuckrbergovi evidování, které stránky mimo FB navštěvuji.
1. Obávám se, že menší weby předávají FB IP adresy, takže bych musel používat jinou IP na Facebook a jinou na všechno ostatní? To by šlo jednoduše, prostě přes Google Chrome chodit na FB a jinak chodit na internet přes Firefox s VPN.
2. Nebo stačí být v danou chvíli odhlášen z Facebooku a nevadí, že se třeba o hodinu později přihlásím do Facebooku, ale FB už nebude moct evidovat, co jsem ze stejné IP před hodinou navštívil?
3. Hodnotí takhle FB IP i zpětně? Že má prostě evidované, jaké IP jsou moje, a když mu od jakéhokoli jiného webu přijde aktivita mojí třeba před rokem používané IP, tak to spojí se mnou? Že bych musel pro nesledování mé aktivity již navždy používat VPN?
4. Vidí FB i ID zařízení? Umí jen podle konkrétního počítače přiřadit k mému účtu návštěvy mimo FB stránek z jiné IP ze stejného počítače?
5. Sleduje FB aktivitu mimo Facebook i tehdy, když mám v mobilu aplikaci Messenger, kde jsem registrovaný přes Facebook, ale přímo na FB na mobilu přihlášený nejsem? Vidí v tom případě Facebook, které stránky z toho mobilu či z té IP navštěvuji?
Předem děkuji za vysvětlení.
Jak Facebooku zatrhnout sledování aktivity mimo Facebook?
-
- nováček
- Pohlaví:
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
Re: Jak Facebooku zatrhnout sledování aktivity mimo Facebook?
Doporučuji obrátit se spíše na profesionální firmy, které se tímto zabývají. Pokud chcete opravdu soukromí, je třeba do toho investovat – tady na fóru asi nenajdete experta na toto téma. Alternativně můžete změnit jméno, vzdát se online technologií a zmizet někam do ústraní.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Reseni je velice jednoduche - nepouzivat Facebook. Nepouziva ho vetsina lidi, k zivotu neni potreba.
Bez uctu nema co sledovat.
-
- Level 4
- Pohlaví:
Na facebooku se dá doklikat na stránku viz. obrázek a tam se dá kliknout na "správa budoucí aktivity" a tam "Nepropojovat budoucí aktivitu" a potvrdit. Sice nemáš jak ověřit jestli to bude stále dělat nebo ne, ale aspoň budeš vědět, že jsi se o to pokusil nebo se zbavit všech technologií a odstěhovat se na např. na Mars
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ - John Ronald Reuel Tolkien
„Je lepší být nenáviděn pro to, jaký jsi, než být milován pro to, co nejsi.“ - Kurt Cobain
https://rhscz.eu
https://github.com/rhsCZ
-
- nováček
- Pohlaví:
petr22 píše:Reseni je velice jednoduche - nepouzivat Facebook. Nepouziva ho vetsina lidi, k zivotu neni potreba.
Bohužel nemáte pravdu. Stejně vytváří stínové profily pomocí těch tlačítek na různých webech.
Dodatečně přidáno po 49 minutách 45 vteřinách:
Nevíte, jak se to týká nainstalovaného Messengeru a Instagramu v mobilu?
-
- Level 1
- Pohlaví:
Projít si nastavení soukromí a nepřihlašovat se na webech FB účtem
-
- nováček
- Pohlaví:
buchtik píše:Projít si nastavení soukromí a nepřihlašovat se na webech FB účtem
Právě nevím, zda weby s tlačítkem umožňující rovnou lajknout na Facebooku, nepředávají automaticky IP adresy či údaje o zařízení.
-
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
Cokoliv tlamokniha pošle do tvého počítače, servery vědí kam to posílají, zatímco ty ani nemusíš tušit že to na té stránce je. Můžeš si vyhledat celý seznam stránek které používají a zablokovat je přímo ve svém systému: https://en.wikipedia.org/wiki/Hosts_(file)
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
-
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
Milovník soukromí: Necituj předchozí příspěvek.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Sledování pomocí hodinek
od palecek » 29 srp 2024 09:47 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 3
- 2598
-
od GamerXXX
02 zář 2024 12:25
-
-
-
Pruhy přes obrazovku při sledování YT, apod.
od jxdm » 10 bře 2024 10:39 » v BSOD (Blue Screen Of Death) - 1
- 4532
-
od Uziv00
11 bře 2024 09:56
-
-
-
Funkční a spolehliva aplikace pro mobil Android ,na sledovani detí
od Ketty02 » 01 dub 2024 22:09 » v Vše ostatní (sw) - 1
- 3625
-