Zdravím páni poradci,
mám otázku: proč správně nabootované USB s Nortonem nb nenačte.
F9 a byla jsem na úvodě. Druhý nb skoro stejný HP 840 G2 ho načetl v pohodě. Vyzkoušela jsem Kasperského, pak ještě něco a NIC.
Ale při reinstalu OS se začala objevovat okna s cmd, tak kolem 10, na netu je napsané, že to má spojitost s Office, ale ty nainstalované nejsou.
Po instalaci jsem udělala plný sken COMODO antivirem, ten tohle c: autorun cmd našel, ale odmítl to smazat.
Na druhém nb jsem projela kontrolou všechny USB, všechny čisté, tak než jsem vyměnila disky, zkusila jsem opětovný sken toho špatného, dala restart a už se to nenačetlo. prý chybí něco. A instalačka na USB co normál funguje nejela. Tak jsme vyměnili disky z jednoho nb do druhého, tam instalace šla, ale jak to má rozdělený C na C a D, tak na D nahoře odpadkový koš a v tom všechny ty autoruny. Samozřejmě že to nešlo smazat. Tak nová instalace, hned Norton a nic nenašel, odpadkáč tam byl stále. Navíc to bylo pomalé, tak smazání C a D, naformátování a znovu rozdělení a když jsem to přeinstalovala, a dala tam drivery, prý se posunul BIOS co byl po upgradu na nižší číslo.
Tak jsem nahrála upgrade BIOSu, jede to líp.
Proč a z čeho vznikne c: autorun cmd, může to odmazat BIOS a proč se USB dobře nabootované nenačte. Kasperský se ale stahuje přímo na USB ve formátu DD. Nevím ale co to je.
Ty autoruny cmd jsou asi vir, protože to svítilo červeně.........je něco co to dokáže odstranit?
Dva dny mě z toho bere čert.
Děkuji za radu
proč nb nebere boot antivir Vyřešeno
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Re: proč nb nebere boot antivir
Pokud je zaply SecureBoot v BIOSU, nejde nacist nic, co nema podepsany bootloader.
Ten EliteBook 840 G2 je tak stary, ze bud SecureBoot nepodporuje nebo ho nema zaply,
tedy flashka funguje.
Kazdy notebook s Windows 11 musi mit SecureBoot zapnuty.
Ten EliteBook 840 G2 je tak stary, ze bud SecureBoot nepodporuje nebo ho nema zaply,
tedy flashka funguje.
Kazdy notebook s Windows 11 musi mit SecureBoot zapnuty.
-
- nováček
- Pohlaví:
Já jsem psala něco o tom, že to má W11? Jo ještě mám tlačítkový telefon jen na PIN z banky a recepty a nemám nej super chytrý telefon, kde za majitele myslí Google.
Já myslela, že mi poradíte, ne že budete kritizovat jaký mám nb. Jsem jen důchodce a nemám 80k na nový herní nb. Navíc na manželovy hry to stačí.
U Norton Tools je doporučené GPT a FAT32, nejnovější Rufus, ale tomu nb je srdečně jedno, jaký to má formát. OS ale z USB načte, jak je to boot antivir, tak ne. Navíc boot je stejně nastavený u obou nb, ten druhý je HP 840 G3 a ten boot antivir nevidí.
Co je to DD co má Kasperský boot antivir? není to iso do nb a přes Rufus, ale přímo to nahraje na USB. Problém je, že Boot Kasperský nenajde nic ani omylem.
Plný sken COMODO našel.
Já myslela, že mi poradíte, ne že budete kritizovat jaký mám nb. Jsem jen důchodce a nemám 80k na nový herní nb. Navíc na manželovy hry to stačí.
U Norton Tools je doporučené GPT a FAT32, nejnovější Rufus, ale tomu nb je srdečně jedno, jaký to má formát. OS ale z USB načte, jak je to boot antivir, tak ne. Navíc boot je stejně nastavený u obou nb, ten druhý je HP 840 G3 a ten boot antivir nevidí.
Co je to DD co má Kasperský boot antivir? není to iso do nb a přes Rufus, ale přímo to nahraje na USB. Problém je, že Boot Kasperský nenajde nic ani omylem.
Plný sken COMODO našel.
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
Znovu přečíst a nebýt bezdůvodně urážlivá. Petr nikde nepíše že je v tom nb W11, jen upozorňuje že u W11 je nutnost SecureBoot on. Taky tu nikdo nekritizuje stáří nb. Jen informuje že tak starý HW nemusí SB podporovat nebo ho mít zapnutý. Nic víc, nic míň. Btw v prvním postu chybí základní info s jakým OS se pracuje.
Člověk se pořád učí.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Pokud je aktivovana funkce SecureBoot, tak neni jedno, jaky to ma format.
Kdyz je zaply SecureBoot, spustit jde pouze to, kde si vyrobce zaplatil podepsany bootloader.
Pokud se vypne SecureBoot, budou bootovat vsechny flashky, ale nemusi uz jit spustit Windows.
Kdyz je zaply SecureBoot, spustit jde pouze to, kde si vyrobce zaplatil podepsany bootloader.
Pokud se vypne SecureBoot, budou bootovat vsechny flashky, ale nemusi uz jit spustit Windows.
-
- nováček
- Pohlaví:
Re: proč nb nebere boot antivir Vyřešeno
NB přeinstalovaný, stažený boot antivir co se přímo bez Rufuse uloží na USB a jede. Až restartuji, juknu.
je ale fakt že každý ten nb má jinou tu menu tabulku jak je BIOS atd. Tam ale nelezu, nerozumím tomu a kdysi dávno mě málem zabili, jak jsem u 386 cosi smazala a pak už se to nerozjelo. (pc blázen mi napsal 6 řádků textu co se tam zadal a jelo to)
Nevysvětlili jste mě ale co vytváří ten c: autorun něco co je evidentně vir, i když nb je komplet OK. Občas používám tohle: esetonlinescanner, najde hodně, ale ty autoruny ne. Najde to jen COMODO, ale jen když mu nastavíte cholerické hledání, ale pak je zas schopen označit za vir i sám sebe, což se mi stalo minule. A tohle pak vymazalo i ten boot sektor co tam chyběl a půlku samotného COMODA a přehodilo z BIOSu N75 ver.1.62 na 1.57 co byl předtím.
Jasně, autorun je spouštěč, je to v driverech, ale kde jeden nabere ty co se tváří jako vir. Všechny USB jsou čisté, nic nového se tam nedávalo.
Po 3 reinstalech, 3 hlubokých skenech je v pohodě
je ale fakt že každý ten nb má jinou tu menu tabulku jak je BIOS atd. Tam ale nelezu, nerozumím tomu a kdysi dávno mě málem zabili, jak jsem u 386 cosi smazala a pak už se to nerozjelo. (pc blázen mi napsal 6 řádků textu co se tam zadal a jelo to)
Nevysvětlili jste mě ale co vytváří ten c: autorun něco co je evidentně vir, i když nb je komplet OK. Občas používám tohle: esetonlinescanner, najde hodně, ale ty autoruny ne. Najde to jen COMODO, ale jen když mu nastavíte cholerické hledání, ale pak je zas schopen označit za vir i sám sebe, což se mi stalo minule. A tohle pak vymazalo i ten boot sektor co tam chyběl a půlku samotného COMODA a přehodilo z BIOSu N75 ver.1.62 na 1.57 co byl předtím.
Jasně, autorun je spouštěč, je to v driverech, ale kde jeden nabere ty co se tváří jako vir. Všechny USB jsou čisté, nic nového se tam nedávalo.
Po 3 reinstalech, 3 hlubokých skenech je v pohodě
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 17
- 11052
-
od Petison
04 kvě 2024 21:34
-
- 2
- 1072
-
od Luk4579
23 úno 2025 22:39
-
- 2
- 6632
-
od Stenatko
27 kvě 2024 19:21
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 3065
-
od zuzana3
25 pro 2024 22:23
-
-
-
ASUS PRIME Z790-A WIFI - Intel Z790 + Samsung 990 PRO (Nefunguje Boot & Instalace Win 10)
od Polkiking » 14 srp 2024 15:50 » v Problémy s hardwarem - 6
- 3686
-
od Zivan
15 srp 2024 09:16
-