Už žádné špehování. Vyřešeno

Vše ostatní o bezpečnosti…

Moderátoři: memphisto, Mods_senior, Security team

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Už žádné špehování.

Příspěvekod guest » 11 črc 2013 15:22

Vzniká aplikace, která má vyzrát na světové rozvědky
Kauza celosvětového špehování inspirovala jednoho ze zakladatelů portálu Pirate Bay k vytvoření aplikace, která má zaručit stoprocentní soukromí všem uživatelům mobilů. S mottem "Už nikdo vás nebude špehovat, ani my ne" chce využít negativních nálad kolem praktik amerických tajných služeb.

Zdroj: http://mobil.idnes.cz/aplikace-proti-sp ... b_tech_hro

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Už žádné špehování.

Příspěvekod petr22 » 11 črc 2013 15:26

Kdybych vytvarel spehovaci aplikaci, udelam to presne takhle - slibim aplikaci, u ktere sice nikdo krome autoru nebude vedet co vsechno dela a vydeseny dav uzivatelu si ji jeste rad stahne a bude pouzivat.

V cem je ta jejich aplikace lepsi nez vsechny existujici aplikace ktere davno umi to same se uz samozrejmne nezminuji.

guest

Příspěvekod guest » 11 črc 2013 15:43

Možná v tom, že bude zdarma. Možná bude mít lepší šifrování, nebo jiné, které bude zase nějakou dobu trvat, než se prolomí.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 11 črc 2013 15:46

Zdarma jsou i stavajici reseni, ktera pouzivaji sifrovaci algoritmy ktere nikdo neprolomil (treba PGP)

U sifrovaciho programu ke kteremu nejsou k dospozici zdrojove kody neni jiste, ze nema zadni vratka.

guest

Příspěvekod guest » 11 črc 2013 15:48

No jo, tohle jsou programy pro běžného uživatele a tomu zadní vrátka mnoho neříkají :-D

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 11 črc 2013 15:50

Vtipna situace ovsem nastane v zemich kde se nesmi sifrovani pouzivat vubec (Rusko, Cina) nebo kde je uzivatel povinnen data zpristupnit (Izrael, GB).

guest

Příspěvekod guest » 11 črc 2013 15:57

Tajné služby zmíněných států si nějak poradí.

Tomasb98
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Tomasb98 » 11 črc 2013 16:21

Reakce na:
Možná v tom, že bude zdarma. Možná.....

Píšou tam:
Ke stažení bude zdarma, ale k aktivaci je potřeba přispět už nyní do fondu Hemlisu, a tím i na jeho vývoj. Nejméně je to pět dolarů (asi sto korun), ale kdo chce.....

Jako si budu moct stáhnout zdarma nějakou instalačku ale aby to vůbec něco dělalo (nejký placebo efekt pro uživatele že ho nikdo nešpehuje jak si volá s babičku která zrovna peče buchtu :D) stejně musím zaplatit ne ?

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 11 črc 2013 18:40

Ještě bych k petr22 doplnil že šifrování je zakázané například ve Francii a za nevydání hesla se zavírá také v USA a Velké Británii. Tedy samé vyspělé státy které rády šíří svobodu a demokracii v pumovnicích bombardérů :lol:
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 11 črc 2013 19:18

Ukažte mi šifru bez zadních vrátek ... autoři a vydavatelé jsou přitlačeni ke zdi státem (tajnou službou, ...), aby spolupracovali. I u nás taková aféra byla, o zahraničí nemluvě ... Byli jste naivní, když jste si mysleli, že státy hromadně nešmírujou? Jste naivní i v šifrách?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Už žádné špehování.  Vyřešeno

Příspěvekod petr22 » 11 črc 2013 19:26

Treba zdrojove kody PGP jdou verejne dostupne, ta zadni vratka je mozno volne hledat.

Samozrejmne u reseni typu "neprolomitelne sifrovani" s tim ze za pausalni poplatek 100 USD to majiteli autori odblokuji kdyz heslo zapomene je celkem jasne, ze tam zadni vratka jsou.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 11 črc 2013 20:21

Ono to není tak jednoduché, přijít na různé fígle. Kdyby to bylo tak primitivní, už dávno by se dělal veškerý software zcela bez chyb a možností zneužití. S nátlakem státu na autory / vydavatele šifer mám osobní zkušenost, sice se mi nepředstavil jako pracovník BIS, ale chtěl mermomocí ode mě koupit PC, ačkoli jsem žádné neprodával, ani nikdy nenabízel a v té době jsem dokonce své první PC neměl zatím ani koupeno. Přesto jsem šifrovací program na PC v té době vytvořil ;) V současné době ho nikde u sebe nemám, na žádném počítači ani jiném médiu. To kdyby se nějaký podobný člověk zase u mně pokoušel zvonit a něco koupit :lol:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pomalé, žádné nabíjení telefonu Příloha(y)
    od muffin105 » 23 lis 2024 21:37 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    9
    3608
    od muffin105 Zobrazit poslední příspěvek
    24 lis 2024 14:41
  • Externí bluetooth nenajde žádné zařízení Příloha(y)
    od Mates2004CZ » 15 zář 2024 17:51 » v Problémy s hardwarem
    4
    3218
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    16 zář 2024 16:22

Zpět na “Vše ostatní (bezp)”