Prosím o radu,aniž bzch cokoliv instalovala,stahovala nebo dělala neco mi zaplnuje sama od sebe systemoy SSD strasne rychle,vzdy neco odinstaluju uděla se místo třeba 7 GB volneho místa na SSD s WIndows a pak to samo zacne rychle klesat až je to na nule,že je disc zaplnen.
moc děkuju
Katka
PS: do 10 minut to bude na nule
Něco mi žere misto na szstemovem SSD
-
- nováček
- Pohlaví:
Něco mi žere misto na szstemovem SSD
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
Re: Něco mi žere misto na szstemovem SSD
To je zcela normální chování, vytváří se dočasné soubory, body obnovení a další věci nezbytné pro správný chod Windows. Je potřeba větší SSD a mít na něm aspoň 30 GB volného místa pro tyhle potřeby OS.
-
- nováček
- Pohlaví:
Takze se nejedna o zadny vir? Me se to stalo poprve,vzdy sem tam mela 15-17GB
-
- Level 6
- Pohlaví:
To, že si Windows plní disk je jedna věc, a zda tam máš vir, to také může být, ale to se vzájemně nevylučuje.
Pokud to takto necháš, tak ten disk se brzo poškodí.
Takže doporučuji vyčistit od nepotřebných souborů.
Stáhni si CCleaner a spusť pokročilé čištění a uvidíš jak se to změní. Nech defaultní nastavení !!!
Doporučuji prozkoumat které složky zabírají nejvíce místa. To například umí dobře „TreeSize Free“. Je i ve verzi portable, takže ho nemusíš instalovat.
A nebo tam dej větší disk (a nemusíš nic zkoumat), ale rozhodně dodržuj těch 30GB volného místa.
Pokud to takto necháš, tak ten disk se brzo poškodí.
Takže doporučuji vyčistit od nepotřebných souborů.
Stáhni si CCleaner a spusť pokročilé čištění a uvidíš jak se to změní. Nech defaultní nastavení !!!
Doporučuji prozkoumat které složky zabírají nejvíce místa. To například umí dobře „TreeSize Free“. Je i ve verzi portable, takže ho nemusíš instalovat.
A nebo tam dej větší disk (a nemusíš nic zkoumat), ale rozhodně dodržuj těch 30GB volného místa.
-
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
První věc co udělat je uvolnit si místo na disku. Máš mít alespoň 15-20% volného místa na disku. Jinak windows začnou pracovat nestandardně a vymýšlí si volné místo, další funkce jako ukládání historie, dočasných souborů a složek.
Pokud se to pak nezlepší, navštiv sekci hijackthis a vlož log.
Pokud se to pak nezlepší, navštiv sekci hijackthis a vlož log.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
-
- Level 1
- Pohlaví:
Čistě teoreticky a náhodou, používáš Spotify?
Já se s tím taky trápil, až jsem přišel na toto.
Bylo schopno za týden ukrojit klidně několik GB
Já se s tím taky trápil, až jsem přišel na toto.
Bylo schopno za týden ukrojit klidně několik GB
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Windows staci nekolik GB mista na disku, aby fungovaly normalne a pro aktualizace je potreba cca 30 GB mista.
Obecne pro zivotnost SSD je idealni, pokud je na nem cca 30% mista, ale Windows zcela urcite nepotrebuji
100GB a vice mista na disku pouze na to, aby fungovaly spravne.
Plati to, ze na tom pocitaci jsou Windows 8.1? Pokud ano, proc je tam tento historicky operacni system?
Co se tyce mista na disku, aplikace WinDirStat (zdarma) je dobra ke zjisteni, co vlastne na disku to misto zabira.
Jaka je velikost souboru pagefile.sys a hiberfile.sys v korenovem adresari disku C: ?
Obecne pro zivotnost SSD je idealni, pokud je na nem cca 30% mista, ale Windows zcela urcite nepotrebuji
100GB a vice mista na disku pouze na to, aby fungovaly spravne.
Plati to, ze na tom pocitaci jsou Windows 8.1? Pokud ano, proc je tam tento historicky operacni system?
Co se tyce mista na disku, aplikace WinDirStat (zdarma) je dobra ke zjisteni, co vlastne na disku to misto zabira.
Jaka je velikost souboru pagefile.sys a hiberfile.sys v korenovem adresari disku C: ?
-
- Level 1
- Pohlaví:
Nejlepší je se podívat na disk a hledat ten problém, to jde na dálku těžko.
-
- nováček
- Pohlaví:
Už se mi to povedlo. Měla jsem ESET antivirus už po vypršení platné licence a neměla jsem zájem ho prodlužovat. Navíc nepodporoval "prehistorické" Windows 8.1, jak je zmíněno. Po odinstalaci ESETu se vrátilo SSD na nějakých 17 GB volného místa. Uvolnila jsem ještě nějaké místo, aby tam bylo 50 GB volného místa. Nechala jsem si na jednom PC Windows 8.1 pro "dinosaura", protože podporuje aplikace, které mám ráda... třeba Movie Maker. Ano, vím, že Windows 10 a 11 mají také Movie Makery, ale mně nevyhovují. Mám udělané Windows 8.1 pomocí Windows Shell jako prostředí Windows 7. Za této konstelace to byl pro mě nejlepší systém, jaký jsem kdy měla. Vím, že to lze předělat i na Windows 10 a 11 na prostředí Windows 7, ale ty starší aplikace už tam nejdou... Proto se toho "dinosaura" na jednom PC držím, a mám podezření, že tohle byla práce ESETu, aby mě donutil k něčemu... Už nikdy nechci žádný antivir, bohatě stačí Windows Defender.PS; mam opravdu pcit,ze to zpusoboval ESET ,protoze po jeho odinstalaci to prestalo.... uz dlouho se sn im nebyla spokojena...
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Windows Deefender neni antivirus, ale parodie. Vsichni koho znam ze meli nejaky malware pouzivali Defender.
Pocitac s Windows 8.1, tzn mnoho let neaktualizovany system, s Defenderem jako antivirem bych ani nepripojoval k internetu.
Pocitac s Windows 8.1, tzn mnoho let neaktualizovany system, s Defenderem jako antivirem bych ani nepripojoval k internetu.
-
- nováček
- Pohlaví:
dointslaovala sem si tam Avast. Ale Eset je take parodie na antivir..... Nekoncici planne poplachy,oznacujicic mi virem i officilane koupeny programy online..prijmo od distributora apod....OPtimalni je proste se chovat tak aby nebyl potreba zadny...
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
Že nechceš žádný antivir je pochopitelné, jenže aby tento záměr jakžtakž bezpečně fungoval, tak je potřeba (kromě rozumného chování uživatele) i aktualizovaný a záplatovaný operační systém, což Win 8.1 už nějakou dobu není.
EDIT: ted čtu, že sis doinstalovala Avast. To je z bláta do louže a za mě je Avast naprosto příšerný produkt.
EDIT: ted čtu, že sis doinstalovala Avast. To je z bláta do louže a za mě je Avast naprosto příšerný produkt.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3226
-
od Grander
20 lis 2024 15:04
-