editace naskenovaného textu s nejaké knížky existuje něco ?
přiklad: Mam knihu -chci naskenovat text do PC a chci aby bylo možno s textem pracovat a editovat ho.... Diky
NaskenoVání Full TExtu bez chyb a s možností
Re: NaskenoVání Full TExtu bez chyb a s možností
No, editovat ho můžeš třeba v Malování, ale to asi není zrovna to co chceš
Tak se nejdřív mrkni jestli tvůj skenovací program nemá náhodou funkci OCR, neboli optické rozpoznávání znaků, jinak na to budeš potřebovat program, který to z těch obrázků "přečte" do textového souboru. Ale počítej s chybami, nikdy to není stoprocentní.

Tak se nejdřív mrkni jestli tvůj skenovací program nemá náhodou funkci OCR, neboli optické rozpoznávání znaků, jinak na to budeš potřebovat program, který to z těch obrázků "přečte" do textového souboru. Ale počítej s chybami, nikdy to není stoprocentní.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Ahoj,OCR ma a stejne to do Wordu skenuje s chybama
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus zvýšit (pokud to jde) rozlišení. To by mohlo pomoct. Jinak nevím o žádným OCR, co by fungoval vždy bez chyb. Každý (i ten nejlepší) nějaký občas dělá. Dost záleží na kvalitě předlohy a na tom, jak je prohnutá (např. knížka).
Dostal jsem k multifunkci Abby FineReader a jsem s ním spokojený. Co absolutně nezvládá a musí se mu určit ručně oblast, tak jsou schemata, grafy a vývojový diagramy. Jinak automatický režim funguje dobře. Ale taky je občas problém, když je nekvalitní předloha či text hodně blízko u hřbetu knížky.
Dostal jsem k multifunkci Abby FineReader a jsem s ním spokojený. Co absolutně nezvládá a musí se mu určit ručně oblast, tak jsou schemata, grafy a vývojový diagramy. Jinak automatický režim funguje dobře. Ale taky je občas problém, když je nekvalitní předloha či text hodně blízko u hřbetu knížky.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2978
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
19 čer 2025 08:12