Photoshop: Batch resize v původním formátu Vyřešeno

Tvorba grafiky, grafické programy a vše o nich…

Moderátor: Mods_senior

Matiseli
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 364
Registrován: červen 14
Bydliště: Podíváte-li se roku 2023 na oblohu, tak na té planetě více v pravo
Pohlaví: Nespecifikováno

Photoshop: Batch resize v původním formátu

Příspěvekod Matiseli » 05 srp 2021 14:27

Ahoj,
snažím se pomocí batche (tedy tvorby vlastní sekvence akcí) donutit Photoshop uložit veškeré mé obrázky tak, aby si zachovaly stejný formát. Ve zdrojovém adresáři jsou totiž tisíce obrázků, přičemž celkem mají tři formáty (jpg, png, webp). Netušíte, jak nastavit, aby Photoshop zachoval původní formát?
Děkuji za odpověď :)

Reklama
Uživatelský avatar
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19242
Registrován: květen 07
Pohlaví: Muž

Re: Photoshop: Batch resize v původním formátu

Příspěvekod X » 05 srp 2021 18:15

V Photoshopu netuším, v GIMPu se to dělá tak, že se dá export a pak se vybere zachovat původní formát.

Matiseli
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 364
Registrován: červen 14
Bydliště: Podíváte-li se roku 2023 na oblohu, tak na té planetě více v pravo
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Photoshop: Batch resize v původním formátu

Příspěvekod Matiseli » 05 srp 2021 22:24

Díky za odpověď. Potřeboval bych ale ten PS, jelikož disponuje funkcí Save for Web ( redukce velkosti souboru).

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48279
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Photoshop: Batch resize v původním formátu

Příspěvekod petr22 » 05 srp 2021 22:35

Redukce velikosti umi kazdy konvertor obrazku zadarmo, staci nastavit nizsi procento kvality.

Bude to imnohem rychlejsi nez davka pro Photoshop.

Nicmene - je nutne to delat ? Tyhle optimalizace mely smysl pred rokem 1999 pres dialup, dneska
i ty nejvetsi stranky jsou nactene ve zlomcich sekundy.

Uživatelský avatar
cervcek
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2190
Registrován: leden 12
Bydliště: Vrchlabí
Pohlaví: Muž

Re: Photoshop: Batch resize v původním formátu

Příspěvekod cervcek » 06 srp 2021 00:00

Je potřeba si nahrát vlastní makro (akci), která se pak aplikuje pomocí volby Soubor > Automaticky > Dávka. Jako akce se vybere makro, které si sám nahraješ, bude začínat tou transformací a úpravami, končit bude volbou Soubor > Export >Exportovat jako (zde se nechá původní formát souboru) > Exportovat vše
U té dávky bude volba "nahradit příkazy Uložit jako" nezaškrtnutá, cílem bude složka a pojmenování necháš na výchozí volbě, tedy "Název dokumentu" + "přípona"
Teď jsem to pro jistotu zkoušel, přípony to nechává, jak byly u zdrojového souboru.

Pokud by se ti to snad nepodařilo, tak by neměl být problém to makro spustit separátně u každé přípony, když jsou pouze tři rozdílné.
Občas jsem trošku natvrdlý, takže se mou mějte, prosím, trošku trpělivost.
Děkuju za vaše názory a rady. :thumbup:

Uživatelský avatar
Grander
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1619
Registrován: leden 12
Pohlaví: Muž

Re: Photoshop: Batch resize v původním formátu  Vyřešeno

Příspěvekod Grander » 06 srp 2021 03:48

Možná ještě o chlup jednodušší, než píše cervcek, by bylo, kdyby ta akce po resizu končila kroky Uložit > Zavřít. Když dáš Uložit (nikoliv Uložit jako), tak by ti to mělo ponechat původní formát. Pochopitelně ti to přepíše původní soubory, takže jestli chceš zachovat zdroje, musíš nejdřív celou složku zkopírovat a akci pustit na tu zkopírovanou. :-)

Matiseli
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 364
Registrován: červen 14
Bydliště: Podíváte-li se roku 2023 na oblohu, tak na té planetě více v pravo
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Photoshop: Batch resize v původním formátu

Příspěvekod Matiseli » 06 srp 2021 05:16

Ok, díky moc za rady. Mimochodem, myslím si, že to má smysl. Třeba mě se i PC help načítá dvě až tři sekundy :D


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Program na kompresi JPG a PNG (batch)
    od Matiseli » 17 srp 2021 20:03 » v Design a grafické editory
    4
    248
    od zeus
    18 srp 2021 09:24
  • PC v miniboxu - Photoshop / občasné hraní
    od Arha » 26 zář 2021 11:52 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    0
    159
    od Arha
    26 zář 2021 11:52
  • Všechny domény které jsou ve formátu jmenoprijmeni.cz jsou placené?
    od Neznalec911 » 17 bře 2021 11:59 » v Web-tipy a vaše weby
    3
    456
    od dvorakj
    17 bře 2021 13:03
  • Photoshop 2021 "problém"
    od RayCodeCSC » 03 zář 2021 10:44 » v Windows 10, 8, 7..
    12
    383
    od RayCodeCSC
    03 zář 2021 14:10

Zpět na “Design a grafické editory”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host