Dá se ve photoshopu web uložit i s css? Vyřešeno

Tvorba grafiky, grafické programy a vše o nich…

Moderátor: Mods_senior

CrazyManer
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Dá se ve photoshopu web uložit i s css?

Příspěvekod CrazyManer » 02 říj 2012 15:49

Zdravim,

mám neustále jeden obří problém kterej mě brzdí v dělaní jakejchkoliv komplikovanějších webů, jsem zdatnej po grafický stránce, kódování nedělám,
jen tak trochu, problém je ten, že když udělám design webu ve fullHD tudíž 1920*1080, a pak ho rozkrájim a uložim do webu, nezobrazuje se korektně, protože mám rozlišení 1400*900 takže je celej web posunutej, pozadí je komplikovaný a neopakuje se, proto jsem celej design udělal na nejvyšší používaný rozlišení, ale potřebuju stránky který se zobrazej korektně i nějakýmu prehistorikovi s 800*600, každej mi radí ať se naučim CSS že to není těžký, ale nenašel jsem žádnej stručnej k věci manuál kterej by obsahoval to co potřebuju, všechny návody jsou pro obyčejnej web kde nastavíš pozadí barvou a tim to hasne, ideálně aby to photoshop ukládal s CSS souborem, nebo jestli je nějakej program kterej umí k webu vytvořit CSS, nebo javascript nějakej zkrátka způsob jak nechat stránky roztáhnout se podle rozlišení. Předem díky

EDIT : Takže uložit se s CSS se dá, jen potřebuju teda poradit na co změnit position:absolute aby se vždycky přizpůsobilo všechno velikosti okna, dík

--- Doplnění předchozího příspěvku (Úte Říj 02, 2012 4:38 pm) ---

http://www.surfnlearn.com/read_tutorial/3821/ našel jsem tohle, teď už mám v kódu CSS ale neumim to nastavit tak aby se zobrazoval na každym rozlišení smrsknutej nebo roztáhnutej
BOARD : GA-MA785GT-UD3H ; CPU : AMD PHENOM II X2 545 3,0ghz ; RAM : 3*2GB DDR3 1800mhz ; GPU : ATI HD 4200 512mb.
Má hudební tvorba k poslechu na :http://www.soundcloud.com/escobarrbeats

Reklama
Tholus
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Re: Dá se ve photoshopu web uložit i s css?

Příspěvekod Tholus » 26 říj 2012 17:18

Pro každej webdesign je to individuální. Doporučuju se naučit HTML a CSS, ve Photoshopu (nebo jiným grafickým editoru) design rozřezat a pomocí HTML a CSS dát dohromady - standartní postup při kódování webdesignu. Ten kód, co vyplivne Photoshop, je nepoužitelný.

CrazyManer
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CrazyManer » 26 říj 2012 19:01

http://www.just-cause2.funsite.cz a http://www.escobarrbeats.ic.cz ... to je to co vyplodí photoshop s mojí malou úpravou v notepadu, a já si myslim že je to celkem dostačující, nemám čas se učit CSS ... práce, rodina, přátelé, koníčky ... znáš to
BOARD : GA-MA785GT-UD3H ; CPU : AMD PHENOM II X2 545 3,0ghz ; RAM : 3*2GB DDR3 1800mhz ; GPU : ATI HD 4200 512mb.

Tholus
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Tholus » 26 říj 2012 20:32

Dostačující... no, jak pro koho. Ani jeden není validní, druhý se zobrazuje na straně, chybí pozadí a nejspíš bys měl při potřebě vložit tam delší text problém. Navíc v dnešní době se tabulky už nepoužívají. Photoshop hold není žádný nástroj pro tvorbu webu, ale jen grafiky. Na profesionální úrovni bys s timhle neuspěl, to mi věř.

Pokud teda chceš, aby se to zobrazilo i na 800x600, musíš se vejít do těchto rozměrů a to opakovací pozadí tam pak dodatečně dokódovat, ale věř, že nic hezkýho a na profesionální úrovni to není (bavím se o kódu, design už záleží na autorovi). Plive to "kostky", se kterýma už nic neuděláš, ledatak kdybys je překódoval.

CrazyManer
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CrazyManer » 27 říj 2012 18:23

jsou funkční? jsou ... jestli je validní nebo ne normálního návštěvníka nezajímá, nedělám web pro štouravý programátory co si hned musej zkontrolovat kódování stránky :-D

Stylic
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Stylic » 02 lis 2012 10:52

Photoshop nema s CSS nic spolecnyho. Je to pixel based editor ktery je ciste na delani grafiky na profesionalni urovni...Pro CSS a HTML bych ti doporucil Adobe Dreamweaver CS6 kde muzes pouzivat validation pres W3C web (XTHML 1.0 Transitional by mel stacit, protoze hodne chyb opravi internetovy prohlizec automaticky pri zobrazeni. Jestli jses perfekcionista pouzij XTHML 1.0 Strict). A samotnej program ti ve tvorbe CSS/HTML pomuze, automatickym uzavirani tagu a zkratkama kde jenom odkliknes co potrebujes a zadas hodnotu. Kdyz se ti pri psani kodu napr. CSS neukaze nabydka zmackni ctrl+space...
Motherboard: Gigabyte Z77MX-D3H
CPU: Intel Core i5 3570K 3.80Ghz @ 4.3Ghz
RAM: Kingston 8GB DDR3 1600Mhz
PS: Tsunami ATX 850W

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 02 lis 2012 11:34

Stylic píše:Jestli jses perfekcionista pouzij XTHML 1.0 Strict

Co je na striktním XHTML perfekcionalistického?

Osobně preferuji HTML. To, co se tváří jako XHTML, se stejně většinou posílá s mime-typem text/html, takže oficiální validátor možná chrochtá blahem a kodér si může honit ego, ale všechny prohlížeče na světě budou takovou stránku považovat za HTML, nadto HTML pokažené.

Nevidím jediný rozumný důvod, proč deklarovat striktní DTD.
Kromě toho prohlížeče beztak nerozlišují, jestli je stránka ve strictu nebo transitionalu, neprovádějí validaci a deklarovaný typ je jim šumák, protože na něj neberou ohled. Deklarace dané specifikace má jediný reálný dopad, totiž volbu vykreslovacího modelu (buď standardní, nebo režim zpětné kompatibility, neboli quirk).
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Stylic
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Stylic » 02 lis 2012 13:00

nerekl sem nic o tom ze provadi validaci a striktni je docela perfekcionismus kdyz uz si sam napsal neco o honeni ega...vim o cem mluvim. Nevim jak u vas v CR, ale v zahranici se strict pouziva. To ze se to vetsinou posila s mime-typem text/html neznamena, ze pokazdy. Pletes tady jabka a hrusky dohromady a rekl bych, ze tvuj prispevek je trosku OT xD
Motherboard: Gigabyte Z77MX-D3H
CPU: Intel Core i5 3570K 3.80Ghz @ 4.3Ghz
RAM: Kingston 8GB DDR3 1600Mhz
PS: Tsunami ATX 850W

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 02 lis 2012 13:24

Trošku OT to je – stejně jako mi připadá mimo tvoje věta:
Jestli jses perfekcionista pouzij XTHML 1.0 Strict

Na strictu nevidím nic perfekcionalistického. Prohlížečům je to fakt šumák. Prohlížeč interpretuje značky jazyka, ale nesmí rozlišovat, jestli jsou nebo nejsou povolené, takže naprosto s přehledem můžeš psát ve strictu i to, co dovoluje jen transitional. Lpění na dodržování striktní specifikace považuji opravdu za zbytečné. Pěkně o tom píše Chamurappi na Webylonu.

Jako text/html se to posílá většinou. Jistě ne pokaždé, ale většinou ano.

Můžeš, prosím, uvést jediný rozumný důvod, proč lpět na striktním XHTML? K čemu je to dobré?
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

CrazyManer
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Re: Dá se ve photoshopu web uložit i s css?  Vyřešeno

Příspěvekod CrazyManer » 02 lis 2012 16:10

debatu bych ukončil větou ... mrtvý thready neoživujte, a to že PHOTOSHOP nemá nic společnýho s CSS je blbost, protože umí vytvářet stránky s CSS

Zpět na “Design a grafické editory”