Obdobný OS za Windows 7 a Windows XP pro MS Office ((MS Word 2003)) a internetový prohlížeč pro 32bit. a 64bit. (x86 - x64 PC a NTB) - doporučíte? Nyní bych mohl zůstat u 64bit. Windows 7 ULTIMATE které jsou pro mne plně dostačující, ale výrobci software mě přímo nutí k přechodu na soudobější OS, zejména pak kvůli internetovým prohlížečů na bázi Chromia, v podstatě o tom to vše je (k zabezpečení používám FW, VPN ANTIVIRUS NORTON). Jestli to tedy chápu dobře, tak provozovat MS Word (MS Office) je na Linuxových systémech je PROBLÉM a jakýkoliv jiný OS není pro mne, jako uživatele, vhodný. Ptám se tedy, pokud bych chtěl provozovat starší 32bit. a 64bit. stroje (x86 a x64 PC - NTB) jaký OS by byl, z uživatelského grafického hlediska, co možná nejvíce podobný Windows 7 či Windows XP a z hlediska širší dostupnosti software v českém jazyce? Windows 7 mě plně dostačuje, ale ... Pokud mě tady neporadí něco smysluplnějšího, tak budu muset přezbrojit na Windows 10, neboť bych měl rád na všech 64bit. a i 32bit (x86 - x64) PC a NTB stejný OS a programi. Od Linuxových distribucí mě všichni odrazují - ??? Na MS Word 2003 netrvám, ale vyšší verze MS Office mě "MRŠÍ" (formátování textu - řádkování apod.) u dokumentů vytvořených v MS Wordu 2003 (uložených jako "doc." pro "Word 6" až Word 2003) při jejich změně.
Možná by bylo pro mne řešením ještě nějaký ten měsíc zůstat na 64bit. systémech Windows 7 ULTIMATE, kdybych vyřešil aktualizace internetového prohlížeče na bázi Chromia (Chrome, Opera, Atom, apod.) pro přístup na internet (kde jsem nejvíce tlačen k výší verzi Windows), pro ostatní software je Windows 7 plně dostačující. ..
Náhrada za Windows 7, Windows XP pro MS Office a internet CZ - Obdobný podobný Windows 7 OS pro 64bit. a 32bit. PC
Náhrada za Windows 7, Windows XP pro MS Office a internet CZ - Obdobný podobný Windows 7 OS pro 64bit. a 32bit. PC
Naposledy upravil(a) IMB dne 28 črc 2024 16:16, celkem upraveno 2 x.
Re: Náhrada za Windows 7, Windows XP pro MS Office a internet CZ - Obdobný podobný Windows 7 os pro 64bit. a 32bit. PC
Vzhledem k tomu, ze jedina podporovana verze bude za chvili Windows 11 (64bit, 32bit davno neexistuje) tak je volba jasna.
Pokud jsou to starsi pocitace nez cca rok 2011 (tzn prvni i3/i5/i7) tak nechat puvodni OS, jinak jsou Windows 11 jedina mozna volba.
Podporu Chromia nevyresis jinak nez pouzitim podporovaneho OS. Windows XP jsou 23 let stare, Windows 7 jsou 15 let stare, vsichni
konkurenti ukoncuji podporu mnohem drive nez az po nekolika dekadach. Sebelespi antivir a firewall nezachrani OS, kteremu chybi
roky a roky aktualizaci.
Pokud jsou to starsi pocitace nez cca rok 2011 (tzn prvni i3/i5/i7) tak nechat puvodni OS, jinak jsou Windows 11 jedina mozna volba.
Podporu Chromia nevyresis jinak nez pouzitim podporovaneho OS. Windows XP jsou 23 let stare, Windows 7 jsou 15 let stare, vsichni
konkurenti ukoncuji podporu mnohem drive nez az po nekolika dekadach. Sebelespi antivir a firewall nezachrani OS, kteremu chybi
roky a roky aktualizaci.
Re: Náhrada za Windows 7, Windows XP pro MS Office a internet CZ - Obdobný podobný Windows 7 os pro 64bit. a 32bit. PC
Používať a tvrdohlavo zotrvávať na Win XP a Win7 (akejkoľvek verzii) = možnosť zasviniť si PC. Okrem toho - na tieto OS nie je ŽIADNA podpora (ani bezpečnostná).
Takže - rozlúč sa s nimi a prejdi buď na alternatívy open source OS, alebo na vyššie verzie WIN OS (10,11).
BTW: okrem toho - staré programy na tebou spomínané OS už nemajú podporu, nezvládajú nové protokoly, nové funkcie.
Takže - rozlúč sa s nimi a prejdi buď na alternatívy open source OS, alebo na vyššie verzie WIN OS (10,11).
BTW: okrem toho - staré programy na tebou spomínané OS už nemajú podporu, nezvládajú nové protokoly, nové funkcie.
Re: Náhrada za Windows 7, Windows XP pro MS Office a internet CZ - Obdobný podobný Windows 7 OS pro 64bit. a 32bit. PC
Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 rozšířená podpora do 13. 1. 2032. Nebo minimálně použitelné do doby, kdy to bude podporován výrobci softwaru.
Vzhledem k tomu, že máš Windows 7 Ultimate si poradíš i tady.
Vzhledem k tomu, že máš Windows 7 Ultimate si poradíš i tady.
Re: Náhrada za Windows 7, Windows XP pro MS Office a internet CZ - Obdobný podobný Windows 7 OS pro 64bit. a 32bit. PC
Velmi moc děkuji za konkrétní věcné odpovědi; nejspíš je to tak jak mě doporučujete, přejít na Windows 10 bude pro mne asi to nejlepší; otravuji tady, neboť jsem si myslel, že je ještě nějaké lepší řešení, protože s Windows 10 budu za dva či tři roky řešit stejný problém. Nejspíš jsem ovlivněn odbornými časopisy kde se dost často propagují Linuxové distribuce (typu Zorin, Q4OS, XPQ4 apod.), tak se omlouvám. U mne není problém v HW, peníze mám, tak vždy dávám maximální RAM kterou mě dovolí CPU (nejvyší intel 6té generace a vyší generace), respektive, kterou mě dovolí výrobce základní desky, tudíž na většině strojů byly předinstalovány Windows 10 Pro, ale já jsem dost konzervativní a tak jsem po zakoupení reinstaloval na 64bit. Windows 7 ULTIMATE, který mě plně vyhovuje, rovněž tak jsem zvyklí na internetové prohlížeče typu Chromium jako je Chrome, Atom, Opere apod. a s tím mám nyní problém, neboť nemám hodnověrný aktualizovatelný internetový prohlížeč tohoto typu a to je fakticky jediný problém co mě nutí přezbrojit na soudobější OS, takže pokud vyřeším tento problém, tak dokuď bude NORTON (FW, VPN, Antivirus NORTON) podporovat Windows 7 tak podle techniků NORTONu a IObit softw. je systém bezpečný pro uživatele který navštěvuje renomovované webowé sránky apod. .. Takže problematika přechodu na soudobější OS je nyní daná internetovým prohlížečem ale tady mě radí, že to není problém nějak "Chromium" upravit ..., ale já nedjsem AIťák, takže Internetový prohlížeč na bázi "Chromia" (Rusáci to prý musí mít) pro 64bit. Windows 7 a až to nepůjde, tak přechod na soudobější OS co nejvíce podobný Windows 7 či Windows XP - ??? Někteří účastníci mě zde napadají, uráží a nepodloženě obviňují z "TROLLINGU", ano teď (výjmečně) scháním informace, ale dvaceti letech na jednu registraci ("IMB") na odborných portálech je to asi 6 otázka - téma kde se angažuji a hned nenávistné komentáře.. Těm kdo odpovídají kopnkrétně a věcně velmi moc děkuji za pochopení.. Ohledně MS Word Office 2003 doplněná o aktualizacemi k dnešnímu datu a s novým slovníkem mě nepřipadá horší jak nejnovější LibreOffice, samozřejně mám předplacený Microsoft 365, ale asi neumím využít možnosti nejnovějšího MS Wordu oproti využívané starší verzi a mám tu výše uvedený problém s "mršením" (formátování písma textu odstavců a rozvržení na stránkách dokumentů (vytvořených před několika lety v MS Wordu 2003) při jejich editaci - změně v novým MS Wordu, ale s tím mě asi nikdo neporadí, tak problematiku MS Office berte jen jako mé vyjádření a téma staršího Wordu 2003 již prosím neřešme. .. Jestli jsem vše dobře pochopil, tak v Linuxu je problém používat novější MS Office (, ale i starší MS Office 2003), ale co se týče internetových prohlížečů, tak v Linuxu (Zorin) bude fungovat obdobně jak jsem zvyklí z Windows?, když neexistuje aktualizovatelný internetový prohlížeč na bázi Chrome - "Chromia" pro Windows 7, který mě plně dostačuje až na onen aktualizovatelný internetový prohlížeč - ?? ..
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Čistě ze zvědavosti, opravdu používáš 20 let starý dokument, který nechceš (důvod?) hodit do nového formátu?
Máš požadavek na starý software, který na novém OS nebude podporovaný. A důvody nepodpory jsou každému asi jasné. Takže máš v podstatě jedinou možnost. Zůstat tam kde jsi a nechtít po dodavatelích SW poslední verze. A musíš počítat s tím, že se někde opravdu dostaneš do slepé uličky.
Co se týká Windows 10, na to již odpovídal Petr a souhlasím s ním.
Máš požadavek na starý software, který na novém OS nebude podporovaný. A důvody nepodpory jsou každému asi jasné. Takže máš v podstatě jedinou možnost. Zůstat tam kde jsi a nechtít po dodavatelích SW poslední verze. A musíš počítat s tím, že se někde opravdu dostaneš do slepé uličky.
Co se týká Windows 10, na to již odpovídal Petr a souhlasím s ním.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Je to teprve puldruheho roku, co byly vydany posledni verze prohlizecu pro Win 7, 8 a 8.1. To uz ti v nich nektere stranky prestaly fungovat? Spoustu veci umi vyresit zmena user agenta.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3378
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
10 říj 2024 10:32