Q4OS či Zorin nebo jiný CZ Linux?
-
- nováček
- Pohlaví:
K sérii starších počítačů od Intel C2D E8600 od 2 GB RAM až po i7 Sky Lake 16 GB RAM OS v českém jazyce - Doporučujete?
-
- nováček
- Pohlaví:
Pro několik PC a notebooků hledám kancelářský OS (Office, internet, apod.): Pro PC od Intel Atom N270 2 GB RAM, Intel C2D E8600 4 GB RAM až po Intel i7 Sky Lake 16 GB RAM - Q4OS vs. Zorin, nebo jiný OS obdobný - podobný Windows XP - Windows 7 * DOPORUČÍTE Q4OS nebo Zorin či jiný OS? - PORADÍTE?
-
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
Re: Q4OS či Zorin nebo jiný CZ Linux?
Zkus https://www.raspberrypi.com/software/raspberry-pi-desktop/, ještě nedávno jsem to měl na dvaatřicetibitovém Celeronu a dalo se to používat i na takovém šnekovi.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
Raspberry Pi (kde vláčně běhá klon Debianu) má 4 jádra.
Intel Atom N270 ...jednojádrový Intel z r. 2008, tohle je opravdu masochismus
Intel Atom N270 ...jednojádrový Intel z r. 2008, tohle je opravdu masochismus
-
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
Jo, tohle je ten klon Debianu ve verzi pro x86, momentálně ve verzi 11, já mám ještě starou 10. Na Malině mají už 12.
Ten Atom by se musel vyzkoušet, já to teď mám na jednojádrovém Athlonu 3000+ se 2 GiB RAM (víc vhodných jsem v elektroodpadu nenašel) a Chromium s cca 2000 taby je na tom použitelné. Akorát teda pár minut nabíhá a vypíná, než se to všechno načte a potom poukládá. Ale protože ho obvykle při zapnutí počítače spustím a před vypnutím zavřu, tak mi to nevadí.
A asi bych to měl zase trochu probrat, když jich tam je do stovky, spouští se okamžitě
Jinak LibreOffice, GIMP na grafiku, mpv nebo VLC na videa a hudbu, na běžné kancelářské nebo domácí použití to dostačuje. Pochopitelně "moderní" weby, které načítají stovky megabajtů šmírovacích a reklamních skriptů a místo zobrazování těží nějaké shitcoiny, se načítají a vykreslují pomaleji a po částech, třeba Seznamu to trvá opravdu dlouho, ten je zku*vený fakt extrémně. Zažil jsem s ním lepší časy, kdysi...
P.S. Lištu to má sice nahoře, ale dá se přesunout dolů, takže je to skoro jako staré Wyndejsi. Akorát ty nabídky a menu jsou logičtěji uspořádané
Ten Atom by se musel vyzkoušet, já to teď mám na jednojádrovém Athlonu 3000+ se 2 GiB RAM (víc vhodných jsem v elektroodpadu nenašel) a Chromium s cca 2000 taby je na tom použitelné. Akorát teda pár minut nabíhá a vypíná, než se to všechno načte a potom poukládá. Ale protože ho obvykle při zapnutí počítače spustím a před vypnutím zavřu, tak mi to nevadí.
A asi bych to měl zase trochu probrat, když jich tam je do stovky, spouští se okamžitě
Jinak LibreOffice, GIMP na grafiku, mpv nebo VLC na videa a hudbu, na běžné kancelářské nebo domácí použití to dostačuje. Pochopitelně "moderní" weby, které načítají stovky megabajtů šmírovacích a reklamních skriptů a místo zobrazování těží nějaké shitcoiny, se načítají a vykreslují pomaleji a po částech, třeba Seznamu to trvá opravdu dlouho, ten je zku*vený fakt extrémně. Zažil jsem s ním lepší časy, kdysi...
P.S. Lištu to má sice nahoře, ale dá se přesunout dolů, takže je to skoro jako staré Wyndejsi. Akorát ty nabídky a menu jsou logičtěji uspořádané
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
WIN 10 přesunutí složek users na jiný disk
od Richard_ZZR » 10 úno 2024 11:30 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 2657
-
od petr22