Zdravím,
je to asi hloupá otázka ale jsem v OP Ubuntu uplný začátečník,momentálně je používám ale chci je odstranit a nainstalovat si WIN XP ty mám na CD.
Někde píšou že ho odstranim tím, že si stáhnu nějaké Live CD Ubuntu a nevím si rady.
Díky za rady
Jak odstraním Ubuntu 10.04 Vyřešeno
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Jak odstraním Ubuntu 10.04
Stačí naformátovat harddisk, což instalace udělá.
Zavaděč si instalační cd nainstaluje samo.
Prostě jen nabootuj z instalačního cd Windows XP, proveď standartní instalaci a bude vše v pořádku.
Zavaděč si instalační cd nainstaluje samo.
Prostě jen nabootuj z instalačního cd Windows XP, proveď standartní instalaci a bude vše v pořádku.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Pokud chceš čistou instalaci, tak není žádný problém - vlož CD od Win a při instalaci zformátuj HDD. Ale pozor, tím přijdeš o veškerá data, takže si vše zálohuj!
Jestliže máš disk rozdělený na více jednotek, tak stačí zformátovat tu systémovou, data na ostatních pak zůstanou nedotknuta.
Jestliže máš disk rozdělený na více jednotek, tak stačí zformátovat tu systémovou, data na ostatních pak zůstanou nedotknuta.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
To jsem zkusil ale při instalaci XP mi to hodí mi to chybu STOP : chyba 0x0000007B.
Něco jsem se dočetl na netu o této chybě ale nějak jsem to nepobral proto se obracim na Vás.
Něco jsem se dočetl na netu o této chybě ale nějak jsem to nepobral proto se obracim na Vás.
-
- Pohlaví:
Ta chyba znamená, že XP se na disk nedostanou. Zkusil bych stáhnout obraz Hirens boot CD, vypálit na CD, nabootovat z něj a pomocí některého z nástrojů pro správu partition (gparted, smart Fdisk, SPecial Fdisk) odstranit všechny oddíly na disku, případně vytvořit nový oddíl NTFS. Pak už XP disk najdou.
Mimochodem, nějaký program pro rozdělení disku určitě obsahuje i insstalační medium s Ubuntu. Určitě bude umět odstranit oddíly. Pomocí instalace XP by se potom musely vytvořit nové.
Mimochodem, nějaký program pro rozdělení disku určitě obsahuje i insstalační medium s Ubuntu. Určitě bude umět odstranit oddíly. Pomocí instalace XP by se potom musely vytvořit nové.
Zpět na “LiNuX a ostatní alternativní OS”