Ahoj,
instaloval jsem linux na dualboot k windows xp. Po instalaci vse krasne slapalo, oba linux i windows fungovaly. Kdyz jsem vsak pocitac vypnul tak po znovu zapnuti mi nabehla tahle hlaska: "No module name found. Aborted. Press any key to exit".
Kdzy zmacknu jakou koliv klavesu se zobrazi: "Non-system disk or error replace and strike any key when ready"
Prosim o pomoc. Da se to nejak jeste zachranit? Diky za jakekoli rady
Instalace linuxu - disk error
Re: Instalace linuxu - disk error
jeste doplnim: abych se vubec dostal k netu tak bootuju z cd a oba oddili disku (ten s win xp a lin ) tu vidim.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Vítej na fóru PC-HELP.CZ
Vyzkoušej opravnou konzoli z instalačního CD Windows a příkaz fixmbr. Stačí nechat nabootovat CD Windows a dostat se skrze nabídky až k Opravné konzoli (tuším, že se spouští pomocí R
)
Vyzkoušej opravnou konzoli z instalačního CD Windows a příkaz fixmbr. Stačí nechat nabootovat CD Windows a dostat se skrze nabídky až k Opravné konzoli (tuším, že se spouští pomocí R

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
aha instalacni cd k windows bohuzel nemam
nelze to udelat i jinak?

- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Který Linux jsi instaloval? Jedině se pokusit opravit zavaděč (GRUB)
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
ted to nove ubuntu, moc tomu teda nerozumin takze nemam poneti jak GRUB opravit, vlastne ani nevim co to je. Jestli si myslis ze to pres ten win bude jednodusi tak se muzu pokusit to cd sehnat.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tady máš návod jak to opravit z Ubuntu
diky moc zkusim to.
Ten návod nezkoušej. Ty už máš GRUB2. Návod je tady:
http://wiki.ubuntu.cz/GRUB2
/ach jo, jsem to ale blbec. Jsem zapomněl, že je to už dvojka
memphisto
http://wiki.ubuntu.cz/GRUB2
/ach jo, jsem to ale blbec. Jsem zapomněl, že je to už dvojka

jo nasel jsem tam odkaz na novejsi, to muzu zkusit?
Co to znamena na prvni pevny disk, nepremazu si ty windows? viz dole?
pro nainstalování GRUBu 2 do MBR (MasterBootRecord - hlavní/první spouštěcí stopa), zadejte grub-install /dev/sda (pokud máte bězné nastavení i hardware, grub se nahraje na první pevný disk
pro nainstalování GRUBu 2 do MBR (MasterBootRecord - hlavní/první spouštěcí stopa), zadejte grub-install /dev/sda (pokud máte bězné nastavení i hardware, grub se nahraje na první pevný disk
po napsani prikazu /etc/default/grub me to hodi do nejakeho "editoru" nebo co to je, je to v okne terminalu ale po od enterovani to na prave napsane prikazy nereaguje. Kdyz tam napisu ty dalsi prikazy update-grub a grub-instal co s tim ma pak delat? nejak mi to z toho navodu neni jasne.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Instalace Windows 11 - nevidím nový M.2 disk Příloha(y)
od lukas.sei » 29 kvě 2025 09:48 » v Windows 11, 10, 8... - 8
- 3376
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
30 kvě 2025 11:32
-
-
- 1
- 1597
-
od meda2016