koupě win 7
koupě win 7
ahoj mám na pc win xp a chtěl bych si koupit win 7 ale všude vidím že je to nějaká OEM a že abych si tu OEM mohl koupit musím koupit i něco do PC ale to nechci hoďte mi sem prosím nějakej levnej win 7
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: koupě win 7
OEM verze znamená, že jakmile to nainstaluješ na počítač, tak to nemůžeš už přenést na jinej. Nemusíš si s tím nic kupovat.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
dobře ale já chci k tomu CD
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Pro 2014 21:08) ---
já se v tom moc nevyznám takže když si koupím tento windows https://www.tsbohemia.cz/microsoft-wind ... 97196.html tak to normálně pojede ?
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Pro 2014 21:08) ---
já se v tom moc nevyznám takže když si koupím tento windows https://www.tsbohemia.cz/microsoft-wind ... 97196.html tak to normálně pojede ?
Pojede ale když budeš mít novej PC budeš si muset koupit windows znova. Kup si normální verzi :)
Intel-Core i5-3470S 2.90Ghz, turbo boost 3.60Ghz
MSI N770 TF 2GD5/OC Gaming
16 GB ram
Win 8.1 64bit
MSI N770 TF 2GD5/OC Gaming
16 GB ram
Win 8.1 64bit
tak mi pošli prosím nějakej link
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Pro 2014 21:20) ---
kde koupit normální verzi
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Pro 2014 21:20) ---
kde koupit normální verzi
- ORIONwhite
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
vyhledá to samé OEM verze
"OEM verze znamená, že jakmile to nainstaluješ na počítač, tak to nemůžeš už přenést na jinej. Nemusíš si s tím nic kupovat"
OEM verzi Windows 7 je nutne koupit na jednom danovem dokladu s pocitacem (procesor, disk, pameti, zakaldni deska..).
Normalni (krabicova) verze se neprodava od rijna 2013, takze jedine bazar.
OEM verzi Windows 7 je nutne koupit na jednom danovem dokladu s pocitacem (procesor, disk, pameti, zakaldni deska..).
Normalni (krabicova) verze se neprodava od rijna 2013, takze jedine bazar.
no OEM verzi je nutné koupit na jednom danovem dokladu s pc (procesor atd..)OEM produkt není určen k samostatnému prodeji pro účely legalizace.
Prosímvás vysvětli te mi to takže si mohu koupit OEM bez žádného procesoru atp.??
Prosímvás vysvětli te mi to takže si mohu koupit OEM bez žádného procesoru atp.??
OEM Windows 7 nemuzes koupit bez pocitace.
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
V praxi to ovšem funguje úplně jinak.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
- Difadon
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Obávám se, že jen tak si OEM licenci nekoupíš:
Jedině se podívat po GGK verzích, která se dá popsat jako OEM určená pro koncového zákazníka. Nevýhodou (stejně jako u OEM) je nepřenositelnost na jiný PC. Licence je svázaná se základní deskou PC, takže v případě její výměny to znamená i zakoupení nové licence. Pár GGK verzí najdeš na Microsoft Windows 7 | Alza.cz.
Novou krabicovou verzi už neseženeš. K ukončení prodeje došlo 30. října 2013. Jak už bylo napsáno, tak maximálně z bazaru. Bohužel je pak aktivace o něco složitější než u nové krabicové verze.
T.S.Bohemia píše:Koncový zákazník by měl nakoupit licenci na jedné faktuře spolu s PC, notebookem nebo všemi komponentami (CPU, RAM, HDD, MB, skříň, zdroj). Toto se samozřejmě netýká výrobců PC, kteří licenci instalují na vyráběná PC a dealerů, kteří licenci dále prodávají.
Tato OEM licence je určena pro "Sestavovatele systémů" a po instalaci se stává součástí počítače, přičemž nemůže být převeden na jiný počítač. V případě nákupu musíte splňovat podmínky programu Microsoft OEM System Builder, která je vytištěna na obalu produktu. Tyto podmínky přijímáte otevřením balení. Produkt dále můžete zakoupit společně s novým počítačem nebo s následujícími komponentami, které tvoří funkční počítač (základní deska, procesor, operační paměť, pevný disk a skříň počítače včetně zdroje napájení). OEM produkt a počítač nebo komponenty musí být uvedeny na společném nákupním dokladu. OEM produkt není určen k samostatnému prodeji pro účely legalizace. Pro legalizaci systému Windows jsou určeny produkty Get Genuine Kit (GGK) a Get Genuine Windows Agreement (GGWA), případně krabicová licence systému Windows.
Jedině se podívat po GGK verzích, která se dá popsat jako OEM určená pro koncového zákazníka. Nevýhodou (stejně jako u OEM) je nepřenositelnost na jiný PC. Licence je svázaná se základní deskou PC, takže v případě její výměny to znamená i zakoupení nové licence. Pár GGK verzí najdeš na Microsoft Windows 7 | Alza.cz.
Novou krabicovou verzi už neseženeš. K ukončení prodeje došlo 30. října 2013. Jak už bylo napsáno, tak maximálně z bazaru. Bohužel je pak aktivace o něco složitější než u nové krabicové verze.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 2017
-
od Cleric
Zobrazit poslední příspěvek
07 čer 2025 21:02