OT : vaše zkušenosti ze zimy

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Speed_dead
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: OT : vaše zkušenosti ze zimy

Příspěvekod Speed_dead » 18 pro 2010 08:18

Tím jsou myšleny ty Nohavicovy 4 cm u muzea?

Ten den napadlo v Praze kolem 15cm. Ani to by nebyl žádný velký problém. Zásadní problém byly kamiony, jenž ucpaly co se dalo. Od sjezdu dálnice až na křižovatku Kbelská Kolbenova a zněkde z jižní spojky na sjezdu Hloubětín to stálo přes Průmyslovou až někam do Letňan. Stálo. ne pomalu popojíždějící kolona. A to bylo v okruhu tak 3km. Takže malý zlomek Prahy. Kde byl i menší kopec, byl problém. Jelikož silničáři nevyjeli včas, tak radši nevyjeli vůbec, aby neuvázly v kolonách, co se kvůli tomu vytvořili..

Tady, když jsem jel protisměrem, zůstal viset jeden kamión a druhý ho začal předjíždět a zůstal viset taky. Takže směr ven z Prahy ucpal úplně. Předtím by se to dalo nouzově přejet po tramvajových kolejích, ale když je zrekonstruovali, tak tam už dali jen koleje bez panelů. Hned první auto, co se tam pokusilo projet, tak tam uvázlo.

http://www.ZKRACOVANI_URL_ZAKAZANO/098b

P.S V centru Prahy je v místech, kde sníh jen napadal tak 10cm sněhu,
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Reklama
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 18 pro 2010 10:02

Jízdu na sněhu miluji a tak si to letos užívám. Do léta jsem se vozil dieslovým Meganem, obyčejný atmosférický, bohužel zimní starty byly utrpením. Každý rok nové svíčky a stejně to stálo za prd a musel jsem žhavit i třikrát, čtyřikrát, než se chytli alespoň tři válce, aby se k nim po chvíli přidal i ten čtvrtý. Ale to svezení na sněhu. Luxus! Letos v létě jsem přesedlal na Octavia kombi 1.6 benzin. Starty v mrazech jsou neuvěřitelně pohodové a jízda na sněhu je také pohoda a luxus. Jen ty sedačky má Renault mnohem pohodlnější :lol:
Malá rada všem, kteří se sněhu bojí. Pokud se bojíte moc, raději nevyjíždějte. Zalykat se strachy a jet třicet všude, to se hravě stáváte tím nejnebezpečnějším prvkem na silnici. Pokud máte jen respekt a tudíž vyjedete, kontrolujte si, co to dělá. Na rovince přišlápněte brzdu (vždy se spojkou) a hned uvidíte, jestli to klouže, nebo ne a tomu přizpůsobte jízdu. Hlavně při jízdě žádné prudké pohyby. Netrhat volantem, prudce brzdit, nebo naopak zrychlit. Na mých autech bylo sice vždy ABS, ale jezdím tak, že ho prakticky nepotřebuji a jeho funkci registruji víceméně jen při těch testech, jestli a jak to klouže. Pravdou je, že u Megana mi ABS fungovalo, jen když nebyly s....y, které zalepily čidla a zrovna tehdy by ho člověk potřeboval nejvíc :lol:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 18 pro 2010 10:23

Ta moje Felda je asi zázrak nebo co, ale startuje vždycky na první nažhavení. Sice jí tak 1-2 vteřiny trvá než se chytnou všechny válce, ale jinak bezproblémů.
S tim zkoušenim brzd jestli to klouže nebo ne, sem si jednou pěkně naběh. Dělám to skoro vždycky u Feldy, ale pak ještě vozim obědy s Oplem Combo a taky sem to takhle jednou zašláp a když sem slyšet řinčet gastro nádoby, tak mi došlo, že je něco špatně :D Našteští se nic nevylilo :D
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

Kotik
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Kotik » 18 pro 2010 11:48

Tak sem taky přidám své zatím malé zkušenosti se zimou :lol: . Letos je to první zima, co jezdím autem v zimě (je to Škoda Fabia 1,2 HTP-40kW-->žihadlo :lol:, je to ten starší typ) a musím říci, že jsem zatím neměl víceméně žádný problém, kromě jednou jsem něco lovil na podlaze a měl jsem plné auto a přede mnou najednou auta :lol: , tak jsem to zadupl, ale bylo mokro, tak to brzdit nechtělo :D, ABSko vrčelo jak vzteklý, tak jsem to ztrhl do trávy a z okna řidiče jsem koukal na zadní dveře bílé Octavie. :lol: :lol:. Jinak Fabia jezdí naprosto skvěle, sedí pěkně i s ručky s ní jdou dobře :D. A to bydlím ve vesnici, do které silničáři zavítají, když se jim zrovna zachce :lol: . Nejlepší ovšem je, když jedeme ve dvou, pak má Fabia asi nejlepší vlastnosti. (Přece jenom tam mám lehounkný tříváleček, takže ve dvou je předek těžší.)
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW​-HF 5.1 4000

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 18 pro 2010 13:28

Tak to jsi asi hodně bohatý, že jezdíš s motorizací HTP :smile: Kamarád si ji koupil novou a těšil se, jak bude šetřit palivo na to jeho dojíždění 30 km do práce a zpátky. PO týdnu celý nešťastný a nasr*** ji odvezl do bazaru, že to auto už nechce ani vidět. Je to jen 30 km, ale spousta kopečků a aby tak nějak udržoval konstantní rychlost těch 70 mimo a 50 v obci, tak mu ta potvora žrala 9 na 100. Když jel po dálnici a aby to vytáhl na těch 120, tak mu žrala 13 na 100. Nasra*** se a tuhle motorizaci mu už nikdo nikdy neprodá. Jeho současná 2,5litrová Audina v benzínu žere míň :lol: Jak je na tom ta tvoje? :smile:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 18 pro 2010 16:56

rewqa: Jo felicie, ta je zázrak.... ta moje taky naskočí vždcky i se 4 roky starou baterkou... jen jak se trochu oteplí, tak mokrej vzduch dělá svoje a kolik to frčí na 3 válce.... Jinak taky trpíš tím že ti omrzaj okýnka zevnitř? :D
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Speed_dead
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Speed_dead » 18 pro 2010 18:53

Já se loni zbavil totálně rezavýho Una a pořídil si novýho Roomstra. Na Fiata, jenž jsem měl asi 8 let jsem si dost zvyknul. Zvláště na to, co jsem si s ním moh dovolit na namrzlý silnici. 600kg navíc je bohužel dost znát. Jinak snažím se každý rok, když jedu za HK na vánoce, zajet do HK na rozlehlý prázdný parkoviště, kde se dá bezpečně vyzkoušet, jak se auto chová. Docela mě udivilo, jak auto na zasněženým ledu drží. S Roomstrem jsem tam ještě nebyl, ale doufám, že to stihnu letos.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 18 pro 2010 20:18

Dávám přednost oknu, kde se dívám jak v takovém nenápadném a nepříliš prudkém kopečku (ale zrádném) na konci Brodu na Jihlavu blokujete svými auty a kamióny celou šířku silnice. Stačí trochu nachumelit a kamióny jsou občas z jednoho chodníku napříč silnicí až na druhý chodník. Nedávno jezdili chvíli i po chodníku, než se ucpalo totálně všechno. Prostě si užívám každou zimu zimní radovánky :lol: Dříve se mi ani nevyplatilo jezdit po Brodě, protože než se oškrábe auto, shodí sníh, trochu se zahřeje a rozplyne se mlha v autě (odmlží se skla), jsem dávno v klidu a míru pěšky v cíli :wink: Jinak moje nejmilejší období je zima (když je sníh a krásně bílo) a květen, když vše rozkvete (v Japonsku mají tou dobou svátek sakury, japonských třešní).

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 18 pro 2010 20:55

Orcus píše:rewqa: Jo felicie, ta je zázrak.... ta moje taky naskočí vždcky i se 4 roky starou baterkou... jen jak se trochu oteplí, tak mokrej vzduch dělá svoje a kolik to frčí na 3 válce.... Jinak taky trpíš tím že ti omrzaj okýnka zevnitř? :D

Hele stalo se mi to asi jednou, ale to byla nějaká anomálie :D Ten nafťák relativně ihned pouští teplej vzduch pokud neni -20, takže to nemá šanci zmrznout.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 18 pro 2010 20:59

To namrzání je klasika téměř všech aut. Na botech všichni do auta natahají sníh, ten roztaje za jízdy a pak ta vlhkost při postupném promrzání auta kondenzuje na sklech a tvoří vrstvu námrazy zevnitř.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 18 pro 2010 21:05

Taky bych dával přednost oknu. A to nejen v zimě, klidně bych mohl čumět ven celý rok :lol: Ale bohužel nemám výhled na silnici v kopci, tak si prostě za těmi radostmi musím dojet :wink: Naštěstí však nemám problém s korunou, abych si nemohl dovolit kvalitní zimní gumy, takže těch pětadvacet kilometrů do práce nekloužu, topit to začíná tak po dvou a to odhrabávání a ometání vítám. Vždyť bych neměl vůbec žádný pohyb :lol:

Namrzání zevnitř? Neznám. Vlastně jednou jo, když mi nefungoval ventilátor :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Kotik
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Kotik » 18 pro 2010 21:24

To Mephisto: Já sem to asi blbě napsal, ale ta Fabka není moje, ale rodičů, takže nic neplatím :lol: :lol: , já bych auto sám neutáhl, povinné ručení + béňo, ani náhodou :D. To bych musel makat o rána do večera, abych se svezl, to mi za to nestojí, mám ještě školu, maturitu :D. Ještě k tomu to mám 20 km do školy-> 40km denně. Jinak co se týče žravosti Fabči, není na tom až tak špatně, když jedu v klidu, tak si vezme okolo 7 litrů, zrovna dneska jsem měl 6,8 :D. Ale když jí dávám, tak si vezme přes těch 8 litrů jak nic ( i těch 9). Není to jako v létě, kdy je spotřeba pod 6 (5,5 běžně). Jinak v červnu budou Fabče 4 roky a má najeto 52 000, takže si moc nebere. Na to jak je to slabý motůrek, tak jezdí prvotřídně, tedy když jsem sám :lol: (170km/h v poho :lol: )
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW​-HF 5.1 4000

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Herní sestava - 30 000 Kč - vaše názory/rady
    od zero » 04 dub 2025 17:32 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    14
    3654
    od Kogaku Zobrazit poslední příspěvek
    06 dub 2025 11:58
  • Ryzen 9800x3d, Zkušenosti s Ram
    od Acey » 13 úno 2025 12:28 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    0
    1969
    od Acey Zobrazit poslední příspěvek
    13 úno 2025 12:28
  • Zkušenosti s VxKex na Windows 7?
    od SGvagon » 27 říj 2024 22:06 » v Windows 11, 10, 8...
    3
    2855
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 říj 2024 11:29
  • Čtečky knih - zkušenosti
    od michal84 » 29 črc 2024 14:49 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    5
    3961
    od michal84 Zobrazit poslední příspěvek
    15 srp 2024 19:02
  • Asus AM5 (X870E/X870/B850) desky - infa, zkušenosti
    od FlanK3r » 03 zář 2024 16:08 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    3305
    od FlanK3r Zobrazit poslední příspěvek
    10 říj 2024 17:29

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”