Pravomoce revizorů. Co smí a co ne

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Stene
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Pravomoce revizorů. Co smí a co ne

Příspěvekod Stene » 18 úno 2011 21:34

Zdravím, pánové. Dnes jsme se s klukama v hospodě dostali k tématu "revizoři a jejich práva". Sám přesně nevím, jak jsou na tom s právy, ale slýchám, že černého pasažera zadržet nemůže. Dokonce nemůže ani dolovat z něj jeho jméno, příjmení a ostatní. Znáte někdo tyto zákony?

Reklama
HAFcool
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Pravomoce revizorů. Co smí a co ne

Příspěvekod HAFcool » 18 úno 2011 21:42

alenka_v_říši_divů
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod alenka_v_říši_divů » 18 úno 2011 22:04

Revizor má od nedávný doby skoro stejný pravomoce jak exekutor :D
Může použít i fyzickýho zákroku, dolovat z Tebe jméno taky může. Může prostě všechno.
Často jsou někteří z revoušu agresivní a tupá hovada. Např. ségra nastoupila do šaliny a v namačkaným davu valila označit jízdenku, ale revouš ji zastoupil cestu a pokládal ji za černýho pasažéra. Nejvíc mě nasere, když má třeba šalina zpoždění, já mám podle Idosu od bodu A do bodu B dojet za osm minut a díky zácpě dojedu třeba za 12 a desetiminutová jízdenka už neplatí a pak to těžko revoušovi vysvětluj, leda pěstma. Nebo když v místě Tvýho nástupiště není ani trafika, ani automat a Ty si chceš koupit u řidiča jízdenku, ale nemáš přesně a on ji pro nedostatek drobných nazpět neprodá. I toto se mi stalo. Taky se mi stalo, že mě s matkou lapla revizorka (jeli jsme jen dvě zastávky) a když viděla, že jí nic nechcem zaplatit, tak nás přemlouvala, ať ji dáme alespoň část (bez potvrzení samozřejmě). Nemám rád tuto verbež a to hlavně proto, že jízdný je neúměrně drahý poskytovaným službám. Je to vydírání člověka. Např. hromadná dálková má dokonce v zákoníku nebo řádu vymezeno, že musí všem pasažérům poskytnout místo k sezení, což se neděje. O praktikách v MHD se nebudu zmiňovat, nebo mi praskne žilka. :D

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 19 úno 2011 09:37

To alenka_v_říši_divů píšeš to celkem demagogicky. Revizor má sice práva podobná právům exekutorů, ale nic z tebe dolovat nemůže. Pokud mu svoje data dobrovolně nedáš, pak může zavolat policii. Je to stejmé jako Kontrola nákupních tašek v obchodech, kde jem psal v diskuzi: http://www.semily.cz/cz/obcan/moduly/diskusni-skupiny/

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 19 úno 2011 10:08

Když jsem četl zkušennosti z Brna, cítil jsem se, jako Alenka v říši divů :lol: Jak jsem rád, že na vesnici MHD s jejich revizory nemáme a když jedu za rodiči do Prahy, tak bych do "socky" nevlezl, všude jenom autem. Neumím si již totiž koupit správný lístek a otevřít dveře tramvaje :lol:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Speed_dead
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Speed_dead » 19 úno 2011 10:17

U nás v Praze chodí zásadně s policajtama. Ještě nedávno mě mohl policajt legitimovat, ale nesměl to říct revizorovi. Bohužel to už opravili. Jelikož jezdím denně vlakem do práce, kde mě jízdenku 2x denně kontrolujou (tam, a zpět) a chodím přes přestup v metru, byl jsem donucen si pořídit Opencard a tak na černo jedu jen omylem, když ji zapomenu doma.

...tak bych do "socky" nevlezl...

Pokud se vyhneš centru, tak to jde. Ale parkovat v centru autem to stojí zato. Já tam bydlím a mám parkovací kartu. Není ale na parkovací místo, ale na to, že můžu zkusit zaparkovat. Většinou se mě podaří zaparkovat i na dohled od baráku. Už jsem taky od auta jet 2 zastávky tramvají. Po 1,5 hodině kroužení po okolí jsem to vzdal a hledal místo i dál. Zaparkovat před vchodem, je jak výhra v loterii. Ty jako přespolní můžeš zaparkovat (pokud najdeš místo, jenž je věčně obsazené), za 60Kč/hod a to na max 3 hodiny na tomu určených místech. V okolí asi 500m od baráku vím o 6 :roll: takových parkovacích místech.
Naposledy upravil(a) Speed_dead dne 19 úno 2011 10:26, celkem upraveno 5 x.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 19 úno 2011 10:20

V Praze je to teďka fakt o hubu jezdit na černo. Revizor je na každym rohu, zvlášt v metru. Na Dejvický mě kontrolujou několikrát do tejdne.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 19 úno 2011 10:30

Tak na černo se prostě jezdit nesmí, sice nám to přijde divné, ale jsou z toho placeni ti řidiči. Jinak jsem na tom stejně jako Karlos.

Speed_dead
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Speed_dead » 19 úno 2011 10:39

Díky tomu, že bydlím v centru Prahy a stejně mám síťovou jízdenku ( roční síťová jízdenka stojí o něco víc, než bych projel jen do práce za měsíc autem), a metro mám za rohem, tak jezdím maximálně MHD. Pokud by Praha nebyla často zasekaná a šlo hned zaparkovat, tak bych ušetřil pár minut. Situace je ale taková, že MHD jsem tam nejen levnějc, ale i výrazně dřív a to ještě nepočítám čas na najití místa na zaparkování, což je především v centru a kolem něj docela problém.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Stene
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Stene » 19 úno 2011 11:06

Děkuji za vysvětlení.. Myslel jsem, že je to trochu jinak : )

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 19 úno 2011 11:24

Bydlet, nebo vůbec muset jezdit do centra Prahy, tak bych také odložil auto a jezdil MHD. Rodiče mám na Žižkově, kde to pěkně pohnojili parkovacíma zónama, jako jedni z prvních, naštěstí je hned naproti baráku Lídl s parkováním na 2 hodiny zadarmo a každou další za 30,-. Většinou jsem u našich tak tři hodiny, tak to za ty tři pětky jde. Když je to na delší dobu, tak každé dvě hodiny vyběhnu, vyjedu z parkoviště a zase se vrátím... :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”