azureus-problém s ratio (vyřešeno) Vyřešeno
azureus-problém s ratio (vyřešeno) Vyřešeno
Ahoj, pořád mám nízký poměr sdílení. Jak to mám nastavit. Furt jsem pod 0,5. Z takovou mě tracker přiškrtí download. Help.
Ahoj, díky za odpovědi. Já ale vždycky odesílám i když mám staženo. někdy víc než je celý soubor a někdy míň ale vždy minimálně polovinu. A download mám neomezeně a upload zkouším různě ať dosáhnu nějaké rychlosti i když si všímám že to nemá velký vliv. No nicméně to ratio furt klesá bylo 0.486 a teď je 0.479. Někde jsem se dočetl že mě za to traker vyhodí. Tak bych se tomu rád vyhnul. Nejsem v tom zrovna profík tak nevím co stím. Ale na internetu kolem nastavení ratia(sdílení) není nic. Takže to asi bude nějaké automatické. Jen jsem chtěl jestli neporušuju nějaké zásady. Abych třeba nedostal Ban. Nicméně sdílení apod. věci se stejně v azureu nedaj moc nastavovat. A ani ta rychlost není nic moc. Kolísání od 5 kb do 28 kb. A to stahuju. 3.5 GB. Chápete určitě kolikátý den.
- Elusive
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nevím, jak to má Azureus, ale např. v uTorrentu hned vidíš, koliks toho stáhl a kolik odeslal a aktuální ratio. Ratio nikde nastavit nemůžeš, je to vypočítaný poměr objemu dat odeslaných ku datům staženým. To znamená, že pokud stáhneš 1GB a odešleš 500MB (zjednodušeně), výsledné ratio je 0.5. Pokud stáhneš 2GB a odešleš 4GB, ratio je 2.0. Většinou je to tak, že rychlost down je mnohem větší, než rychlost up, ratio se zvašuje pomalu - měl bys tam někde vidět, jakou rychlostí seeduješ, takže je snadný si zhruba spočítat, za jak dloho se dostaneš na potřebnou hodnotu.
Jde o to, když se ti soubor stáhne, nechat ho viset v zapnutým klientovi pouze pro seed (upload). Bude se zvyšovat objem odeslaných dat a tím pádem i ratio. Pokud necháš u všech souborů běžet seed minimálně přes polovinu, musíš mít ratio > 0.5. Ale pozor, pokud stahuješ via nějaký privátní tracker s registrací, kde si hlídají ratio a při poklesu pod nějakou mez tě zabanujou, ratio představuje opět ten samý poměr, ale pro všechna stažená/odeslaná data. Takže pokud stáhneš 3GB a naseeduješ 1GB, ratio budeš mít 0.33. Když budeš stahovat další soubor o velikosti 100MB a naseeduješ 200MB, ratio nebude 2.0, ale 0.38. Při dalším stahování stáhneš 4GB a neseeduješ 500MB, ratio bude 0.23. Prostě je to poměr celkového objemu dat odeslaných ku celkovému objemu dat stažených přes ten konkrétní tracker.
Takže uživatel, který má ratio 1.0 stáhl dat stejně jako odeslal jiným. Uživatel, co má ratio 0.1 akorát stahuje a žádná data ke stažení neposkytuje (důvod některých trackerů pro ban), takový uživatel je sobec nebo má FUP.
Tak snad jsem to napsal srozumitelně a budeš z toho moudřejší.
Jde o to, když se ti soubor stáhne, nechat ho viset v zapnutým klientovi pouze pro seed (upload). Bude se zvyšovat objem odeslaných dat a tím pádem i ratio. Pokud necháš u všech souborů běžet seed minimálně přes polovinu, musíš mít ratio > 0.5. Ale pozor, pokud stahuješ via nějaký privátní tracker s registrací, kde si hlídají ratio a při poklesu pod nějakou mez tě zabanujou, ratio představuje opět ten samý poměr, ale pro všechna stažená/odeslaná data. Takže pokud stáhneš 3GB a naseeduješ 1GB, ratio budeš mít 0.33. Když budeš stahovat další soubor o velikosti 100MB a naseeduješ 200MB, ratio nebude 2.0, ale 0.38. Při dalším stahování stáhneš 4GB a neseeduješ 500MB, ratio bude 0.23. Prostě je to poměr celkového objemu dat odeslaných ku celkovému objemu dat stažených přes ten konkrétní tracker.
Takže uživatel, který má ratio 1.0 stáhl dat stejně jako odeslal jiným. Uživatel, co má ratio 0.1 akorát stahuje a žádná data ke stažení neposkytuje (důvod některých trackerů pro ban), takový uživatel je sobec nebo má FUP.

Tak snad jsem to napsal srozumitelně a budeš z toho moudřejší.

- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
no nevim ja teda seeduju jenom kdyz downloaduju a nikde me este nevyhodil (vyjimka dream catcher tracker) a jedu porad plnou.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4350
-
od petr22