Stačí na dnešní hry 3GB RAM?
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Stačí na dnešní hry 3GB RAM?
No nemám to otestováno,ale co sem četl na ruznych fórech tak je vždy lepší dual chanel! a to snad o 50%
Jistěže je dvoukanál lepší než singlkanál, ale při stejné kapacitě. Anebo pokud bys volil mezi 64 GB RAM v duálu a 128 GB jednokanálově, tak tolik ramky stejně nevyužiješ, tudíž by se projevil přínos duálkanálu, ale pokud se bavíme o kapacitách 2 anebo 3 GB RAM, tak tady bude větší roli hrát kapacita, ne?
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Ale při stejné kapacitě RAM. Jinak je určitě lepší 3GB single channel než 2GB dual channel. Tam je rozdíl ne 5%, ale 50 %! Ovšem jak tu už zaznělo, lze udělat i 3GB dual channel!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Po pohodě, dnešní hry si berou maximálně 2GB i minecraft má s 2GB pořád přes 100FPS. Pokud budeš mít 32bit windows 8, tak ty žerou asi jen 600MB, takže máš ještě rezervu. Pokud půjde o 1066MHz tak ta 1x3GB bez problému zvládne.
Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"
"Milan Hvězda"
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”