důvod proč chci spouštět to makro z jiného sešitu a né s toho test.xls je proto, že to makro slouží k dešifrování části obsahu dat,
která se uloží do toho test.xls a pak je potřebuji poslat dále, ale posílat dále to potřebuju bez toho makra co to dešifruje a pořád
dokola to makro nakopírovávat a pak zase mazat není úplně ideální....
Pokud, ale budu mít test.xls a v něm makro, které si zavolá "makro1" ze sešitu "nejake-makro.xls" co mám uložený někde v pc,
tak je tím můj problém vyřešen.
Spousteni makra ze souboru na disku
Re: Spousteni makra ze souboru na disku
A to makro skončí s nějakou chybou? Možná by to chtělo volat to makro s parametrem, kde parametr by byl název toho sešitu, ze kterého se volá. A to volané makro podle toho upravit. Abych poznal, proč se neprovede, musel bych to makro krokovat.
když použiju ten kód výše, tak to funguje, takto:
otevřu test.xls spustím to makro (ten kód výše) to otevře sešit "nejake-makro.xls" a spusti se "makro1" a
to vykoná úlohu, ale na tom sešitu "nejake-makro.xls" a já potřebuju, aby to vykonalo úlohu na tom
sešitu "test.xls" chyba musí být tedy v tom výše uvedeném kódu
otevřu test.xls spustím to makro (ten kód výše) to otevře sešit "nejake-makro.xls" a spusti se "makro1" a
to vykoná úlohu, ale na tom sešitu "nejake-makro.xls" a já potřebuju, aby to vykonalo úlohu na tom
sešitu "test.xls" chyba musí být tedy v tom výše uvedeném kódu
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak to by mělo stačit jen aktivovat sešit ve kterém se to makro má provést, makro vždy probíhá v aktivním sešitu.
Kód: Vybrat vše
Sub test()
myWorkBookFullName = "C:\Users\jirka\Desktop\test.xlsm"
Set myWorkBook = Workbooks.Open(Filename:=myWorkBookFullName)
workbooks("test.xlsm").Activate
Application.Run myWorkBook.Name & "!pokus"
End Sub
Pokud je to vše.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.
tak toto funguje dobře ještě jsem si to malinko upravil viz níže třeba se to bude taky někomu hodit
ještě bych na Vás, ale měl jeden dotaz.... výše jsem psal, že to potřebuju z důvodu, aby součástí toho test.xls
nebylo makro pro dešifrování části obsahu.
Někdo by možná napsal, že by se to dalo ošetřit i heslem na makra, ale vzhledem k tomu, že se dá toto heslo
velmi jednoduše prolomit, tak jsem tuto možnost hned zavrhl a vůbec ji neřešil.
Podařilo se mi, ale mezitím najít ještě jednu aplikaci, která umí převést xls na exe a dá se tam i nastavit,
aby makra nebyla přístupná a kupodivu to nejde "jednoduš prolomit", ale když v tom "test.exe" spustím makra,
tak všechny proběhnou až na makro, které importuje data z txt u toho mám problém:-(
Níže přikládám test.xlsm v tom makro proběhne a vykoná vše co má, pro import jsem použil import.txt viz
příloha, ale když to stejné makro spustím v tom test.exe, tak to neproběhne správně jako v test.xlsm,
ale je tam nějaký problém, import neproběhne správně a import.txt se nezavře a zůstává otevřený.
Nevíte někdo jestli tam není něco s čím to test.exe neumí pracovat a jak by to popřípadě šlo upravit, aby se to
chovalo stejně jako makro v test.xlsm
?
Nemusel bych požít výše uvedený kód, ale mohl bych k tomuto účelu používat test.exe což by vyřešilo všechno
co potřebuju.
V tom test.exe nejsou makra zabezpečena viz příloha a je tam jen to konfliktní a lze ho upravovat stejně jako
v test.xlsm, akorát ho to při zavření neuloží...
Sub test()
myWorkBookFullName = "C:\Users\jirka\Desktop\nejake-makro.xls"
Set myWorkBook = Workbooks.Open(Filename:=myWorkBookFullName)
Workbooks("test.xls").Activate
Application.Run myWorkBook.Name & "!makro1"
Workbooks("nejake-makro.xlsm").Close SaveChanges:=False
End Sub
ještě bych na Vás, ale měl jeden dotaz.... výše jsem psal, že to potřebuju z důvodu, aby součástí toho test.xls
Někdo by možná napsal, že by se to dalo ošetřit i heslem na makra, ale vzhledem k tomu, že se dá toto heslo
velmi jednoduše prolomit, tak jsem tuto možnost hned zavrhl a vůbec ji neřešil.
Podařilo se mi, ale mezitím najít ještě jednu aplikaci, která umí převést xls na exe a dá se tam i nastavit,
aby makra nebyla přístupná a kupodivu to nejde "jednoduš prolomit", ale když v tom "test.exe" spustím makra,
tak všechny proběhnou až na makro, které importuje data z txt u toho mám problém:-(
Níže přikládám test.xlsm v tom makro proběhne a vykoná vše co má, pro import jsem použil import.txt viz
příloha, ale když to stejné makro spustím v tom test.exe, tak to neproběhne správně jako v test.xlsm,
ale je tam nějaký problém, import neproběhne správně a import.txt se nezavře a zůstává otevřený.
Nevíte někdo jestli tam není něco s čím to test.exe neumí pracovat a jak by to popřípadě šlo upravit, aby se to
chovalo stejně jako makro v test.xlsm

Nemusel bych požít výše uvedený kód, ale mohl bych k tomuto účelu používat test.exe což by vyřešilo všechno
co potřebuju.
V tom test.exe nejsou makra zabezpečena viz příloha a je tam jen to konfliktní a lze ho upravovat stejně jako
v test.xlsm, akorát ho to při zavření neuloží...
- Přílohy
-
- import.zip
- soubor s daty pro test makra
- (393 bajtů) Staženo 6 x
-
- test.zip
- stejne makro, ale funguje spatne
- (294.2 KiB) Staženo 6 x
-
- test.xlsm
- makro co funguje spravne
- (16.39 KiB) Staženo 6 x
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
A co to dešifrovat v tom sešitě kde by bylo makro a pak ty listy překopírovat do nového sešitu?
kdyby se jednalo o jeden dva importy, tak bych to asi řešil takhle, ale to bohužel nejde...
nikdo neví, jak by se toto dalo vyřešit? 

tak jsem nad tím nějakou dobu laboroval a zjistil jsem, že problém je v tomto řádku:
Workbooks.OpenText Filename:="C:\users\jirka\desktop\import.txt", Origin:=1250, StartRow _
on totiž ten test.exe není "Workbooks" určitě z důvodu ".exe" proto to makro nefunguje správně =
tedy stejně jako to test.xlsm viz přílohy výše.
Napadlo mě tedy použít proměnnou... jenže nevím jak to do toho makra správně zapsat
:
Prosím mohl by mi někdo zkušenější poradit, jak správně to makro v test.exe opravit,
aby fungovalo stejně, jako to test.xlsm tedy provedlo správně ten import?
Workbooks.OpenText Filename:="C:\users\jirka\desktop\import.txt", Origin:=1250, StartRow _
on totiž ten test.exe není "Workbooks" určitě z důvodu ".exe" proto to makro nefunguje správně =
tedy stejně jako to test.xlsm viz přílohy výše.
Napadlo mě tedy použít proměnnou... jenže nevím jak to do toho makra správně zapsat

Dim Zkouska As Strong
Zkouska = "C:\users\jirka\desktop\test.exe"
Zkouska.OpenText Filename:="C:\users\jirka\desktop\import.txt", Origin:=1250, StartRow _
'a pak už by to makro pokračovalo dál viz příloha test.xlsm
Prosím mohl by mi někdo zkušenější poradit, jak správně to makro v test.exe opravit,
aby fungovalo stejně, jako to test.xlsm tedy provedlo správně ten import?
tak jsem to nějakou dobu zkoušel různě upravit, hledal vše možné, ale je to nad moje síly 
nevěděl byste někdo, jak by se to makro dalo rozchodit v tom test.exe?

nevěděl byste někdo, jak by se to makro dalo rozchodit v tom test.exe?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 3296
-
od L.L
Zobrazit poslední příspěvek
05 úno 2025 17:42
-
-
Jak odstranit okna při spouštění - Chrome Příloha(y)
od NIESRA » 08 pro 2024 10:42 » v Internet a internetové prohlížeče - 2
- 4766
-
od NIESRA
08 pro 2024 11:29
-
-
- 10
- 3636
-
od Riviera kid
16 čer 2025 06:56
-
-
IDM hláška o nemožném stažení souboru Příloha(y)
od bluenite » 04 črc 2024 11:08 » v Vše ostatní (inet) - 2
- 4363
-
od bluenite
06 črc 2024 19:40
-
-
-
Program na hledání poškozených souborů JPG Příloha(y)
od Rosta_Kolmix » 09 lis 2024 11:01 » v Design a grafické editory - 2
- 4527
-
od Minapark
15 lis 2024 11:04
-