Výběr NTB do cca 15 000,- ( změna- bez DPH ) díky Vyřešeno
Re: Výběr NTB do cca 15 000,- ( změna- bez DPH ) díky
Jako docela zajímavá varianta mě napadla tato :) http://www.czc.cz/lenovo-ideapad-y500-c ... 81=sNVIDIA ale raději bych někoho kdo tomu rozumí víc chtěl pořádat o rozuzlení :) Díííky
ten se mi líbí grafika GT650 to bude něco
Právě díky té grafice o které o které se psalo na předchozí stránce se mi toto celkem líbí, a líbí se mi i rozlišení "displeje" kuli fotkám . Sice je celkem malá RAM ale tak časem se dá určitě ještě tedy rozšířit. chtěl bych jej objednat co nejdříve. ale nechci se zase ukvapit :) proto čekám co na to povědí odborníci :)
Je to dobrý notebook. Možná bych se podíval na Lenovo IdeaPad Y580, který má NVIDIA GeForce GTX660M. Ale má menší rozlišení displeje(nevím, jak moc to vadí při práci s fotkama). Každopádně s ním rozhodně neprohloupíš
Jak říkám v těch grafikách se nevyznám která je lepší a ještě u těchto modelů je i rozdíl procesoru i5 ta Y500 má i5-3230M a ta Y580 má i5 3210M
a zase nevím co je lepší. Tak jako ten display to je pro mě jen bonus. Takže i klasice se nebráním, jen bych chtěl co nejvýkonnější.
a zase nevím co je lepší. Tak jako ten display to je pro mě jen bonus. Takže i klasice se nebráním, jen bych chtěl co nejvýkonnější.
Procesor je totožný. Tak 660M je rozhodně výkonější. Teď záleží čemu dáš přednost - výkonější grafika nebo FullHD
Oba mají svoje plusy i mínusy. Zkusím to tady alespoň ze základu rozebrat:
Y580:
+ výkonnější ve hrách díky silnější grafice (asi +12% výkonu)
+ hernímu výkonu pomáhá display s mnohem menším nativním rozlišením
- problém s přehříváním HDD při zátěži (až 60°C) - lze řešit nahrazením disku SSDčkem a přesunutí HDD na pozici mechaniky
- konstrukčně je slabší, než Y500 a display s takovým rozlišením je na nějakou seriózní práci hrůza
Y500:
+ FullHD display - ten je pro práci o dost lepší a je i kvalitnější
+ DVD mechaniku lze jednoduše vyjmout a zakoupit do ní příslušenství - třeba i druhou GPU, bohužel ze nemalý peníze
+ lepší konstrukce, vyřešený teploty HDD (je přesunut jinam), pro mě i atraktivnější design
- menší výkon ve hrách - slabší GPU a hodně si vezme i to nativní FullHD rozlišení
Jinak ty dva procesory mají ve výkonu jen minimální rozdíl, co skoro nestojí za řeč. Ten v Y500 je logicky trochu lepší.
Y580:
+ výkonnější ve hrách díky silnější grafice (asi +12% výkonu)
+ hernímu výkonu pomáhá display s mnohem menším nativním rozlišením
- problém s přehříváním HDD při zátěži (až 60°C) - lze řešit nahrazením disku SSDčkem a přesunutí HDD na pozici mechaniky
- konstrukčně je slabší, než Y500 a display s takovým rozlišením je na nějakou seriózní práci hrůza
Y500:
+ FullHD display - ten je pro práci o dost lepší a je i kvalitnější
+ DVD mechaniku lze jednoduše vyjmout a zakoupit do ní příslušenství - třeba i druhou GPU, bohužel ze nemalý peníze
+ lepší konstrukce, vyřešený teploty HDD (je přesunut jinam), pro mě i atraktivnější design
- menší výkon ve hrách - slabší GPU a hodně si vezme i to nativní FullHD rozlišení
Jinak ty dva procesory mají ve výkonu jen minimální rozdíl, co skoro nestojí za řeč. Ten v Y500 je logicky trochu lepší.
Naposledy upravil(a) _vcn dne 18 bře 2013 20:39, celkem upraveno 1 x.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
2_vcn : až 60°C ?? Já jsem slyšel o 45°C.
Je to kvůli umístění. Nedávno to tady někdo hlásil - viewtopic.php?f=7&t=105166. A viděl jsem už víc lidí.
V Y580 je HDD umístěný blízko CPU i GPU a tak vlastně za jeho přehřívání mohou ty komponenty.
I moje G580 trpí podobným neduhem, ale max teplota byla myslím 56°C - hrál jsem GTA IV a tak trochu jsem HDD
prakticky odepřel přístup vzduchu
. Jinak je při hraní teplota do 50°C. V klidu kolem 43 °C.
V Y580 je HDD umístěný blízko CPU i GPU a tak vlastně za jeho přehřívání mohou ty komponenty.
I moje G580 trpí podobným neduhem, ale max teplota byla myslím 56°C - hrál jsem GTA IV a tak trochu jsem HDD
prakticky odepřel přístup vzduchu

PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
- jayden
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
ahoj hoši chci se zeptat když budu chtít notas taky do 15k na hry a práci mám sahnou radši po GT 640m nebo GT 635M postačí? hry jako crysis na tom hrát nehodlám stačí mi aby mi rozjela league of legends na high
NTB: Lenovo Legion Y520 80WK00X6CK MP: S23 8/256
Vau. Krasny vycet. Dekuji moc. To je asi to co jsem hledal. Nerikam ze si obcas nejakou hru nezahraju ale stale v nouzi na to mam celkem silny stolni pc. Nejcasteji bude vyuzivan pro programy capture one , zoner 15 , photoshop jinak co se tyka her byl bych rad kdybych rozebehl aspon v nejakem rozliseni BF3 online . Z 70% bude hlavne pracovne na fotografie 10% internet 20% hry . A podle toho vyctu me je sympatictejsi ten Y500.
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Bře 2013 21:10) ---
Vau. Krasny vycet. Dekuji moc. To je asi to co jsem hledal. Nerikam ze si obcas nejakou hru nezahraju ale stale v nouzi na to mam celkem silny stolni pc. Nejcasteji bude vyuzivan pro programy capture one , zoner 15 , photoshop jinak co se tyka her byl bych rad kdybych rozebehl aspon v nejakem rozliseni BF3 online . Z 70% bude hlavne pracovne na fotografie 10% internet 20% hry . A podle toho vyctu me je sympatictejsi ten Y500.
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Bře 2013 21:10) ---
jayden píše:ahoj hoši chci se zeptat když budu chtít notas taky do 15k na hry a práci mám sahnou radši po GT 640m nebo GT 635M postačí? hry jako crysis na tom hrát nehodlám stačí mi aby mi rozjela league of legends na high
Určitě 640M. Ale založ si vlastní téma a nezasahuj do jiného.
2Pavel.K : Tak to potom určitě Y500. 650M nebude mít žádný problém s BF3.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 17
- 7734
-
od Fargotroniac
Zobrazit poslední příspěvek
12 říj 2024 18:59
-
-
Zkratka na plochu - Změna obnovovací frekvence monitoru - TV (hledám)
od jkmaxfli » 31 bře 2025 13:04 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs) - 4
- 10769
-
od jkmaxfli
Zobrazit poslední příspěvek
31 bře 2025 19:19
-
-
- 2
- 3533
-
od TheSalon112