Poškozený HDD Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Funstorm007
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Poškozený HDD

Příspěvekod Funstorm007 » 12 dub 2013 11:45

Nevypálil, už se mi to podařilo nabootovat. Ty soubory jsou sřejmě asi skryté nebo co ale CD jde nabootovat ale vůbec se v tom nevyznám a tu možnost DESTRUCTIVE jsem tam nikde neviděl... A stahoval jsem odsud to image. http://hddguru.com/software/2005.10.02-MHDD/

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 12 dub 2013 11:53

Tak když to jde, tak už to stahovat nebudu. Ale máš tam MHDD Documentation, tak se koukni co píšou.

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 12 dub 2013 11:56

Ale je to strašně nepřehledné a já se v tom prostě nějak nemůžu zorientovat. Hned na začátku na mě vyběhnou dvě možnosti jestli spustit se SCSI podporou nebo ne....

guest

Příspěvekod guest » 12 dub 2013 12:11

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 12 dub 2013 12:17

Na YT je o tom docela dost videí takže jsem se k tomu dohrabal pomocí nich ale stejně nevím, jestli jsem udělal všechno dobře. Dal jsem jako scan doufám že toho HDD ale druhý jsem odpojil takže zůstal jen jeden ale bylo tam toho víc tak nevím no a vyskočila mi tam tabula a v ní už byla ta možnost DESTRUCTIVE tak jsem u ní dal možnost ON ale byla tam i možnost REMAP ale tam jsem nechal OFF...

Obrázek

guest

Příspěvekod guest » 12 dub 2013 12:27

Já si myslím, že remap, tedy přemapování bys měl mít zapnuté.

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 12 dub 2013 12:35

Mno, psali tam něco o šipkách tak jsem myslel, že si šipkama můžu posouvat ten graf ale zřejmě těmi šipkami asi řídím pohyb čtecí hlavy po plotnách nebo tak něco páč to najednou skončilo tak jsem to dal znova a teď už do toho matlat nebudu. Ale jak jsem to dával tak jsem chtěl zapnout i ten remap a zjistil jsem, že když zapnu remap, nemůžu zapnout to destructive a naopak takže jsem nechal tu destructive což mi připadalo že to měl petr22 na mysli... A vypadá to, že to měří asi odezvu na jednotlivých sektorech nebo co. Aktuálně mám 25% ale co až to skončí netuším...

guest

Příspěvekod guest » 12 dub 2013 12:41

Tak třeba se ozve který s tím má asi zkušenosti.

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 12 dub 2013 12:50

Ale víš co je zajímavé? Ty odezvy jsou rozdělené na <3 ms, <10ms, <50ms, <150ms, <500ms a >500ms a je to rozdělené barvami v tom "grafu" a předtím jsem tam měl jen pár %, rozdobně míň jak teď už jsem tam měl u <150ms jedničku a teď jsou všechny nejhůř <50ms. Jako kdyby to s tím špatným něco udělalo a teď už ho to nenašlo ale otázkou je, jak to ten HDD projíždí. Jestli stejně nebo třeba odzadu :D

guest

Příspěvekod guest » 12 dub 2013 12:56

Předně bych si přečetl manuál, třeba tam o tom něco je. :-)

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 12 dub 2013 13:30

Tak scan dokončen a asi to nenašlo žádné závažnější chyby... Udělal jsem mńějaké logy a screeny tak uvidíme...

--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Dub 2013 14:44) ---

Světe div se ale zmizely dvě ze tří varování. Hodnoty jsou sice stejné ale co já vím, zase tolik tomu nerozumím...

HDD2.jpg

EDIT: Tak stejné nejsou akorát že jsem si nevšiml toho hexadecimálního čísla vpravo, které je jiné a na tom novém scanu už je 0. Akorát mě teda zajímá, co to s tím udělalo a jestli to třeba formátem zase nepodělám. No zkusím tam teď nainstalovat ty okna a uvidíme co a jak....

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 13 dub 2013 16:30

Tohle jsem taky jednou udelal a smazal komplet disk pomoci dban a nechal kazdy sektor 4x přepsat, tak se disk taky chvíli tvaril ok, ale pak se zacaly objevovat dalsi a dalsi vadne sektory... takze oprava tak na dva dny a pak stav stejny...

Odesláno z mého GT-I9100 pomocí Tapatalk 2
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Poškozený film na HD i na záložním HD
    od bod » 12 zář 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw)
    4
    3368
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    14 zář 2024 17:00

Zpět na “Problémy s hardwarem”