Legálnost software

...

Moderátor: Mods_senior

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Legálnost software

Příspěvekod faraon » 12 čer 2013 18:33

karlos píše:Umím si celkem dobře představit, jak se majitel nelegálních WIN soudí s MS, protože ztratil jejich tvrdým zásahem práci za milion dolarů... :-)

Veškerá data vytvořená nelegálně používaným softwarem jsou také nelegální, takže by se mohl soudit tak leda se Santa Klausem.

Bill Gates sice vždycky řval že se za soft musí platit (tedy s výjimkou toho který v ukradeném strojovém čase sám používal na školním počítači), ale sám prohlásil: "Jestli mají lidé používat nelegální software, ať je to ten náš." Jako každý drogový dealer totiž ví, že první dávka má být zdarma...
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 12 čer 2013 18:39

No ner že bych se chtěl přít, ale to je odkud?

Veškerá data vytvořená nelegálně používaným softwarem jsou také nelegální,
takže by se mohl soudit tak leda se Santa Klausem.

Edit: tohle by spíš patřilo na nějaké právnické fórum. A pochybuji že v ČR bude na to odborník. Pokud svoje data, tedy informace zúročím na nelegálním softu, stále jsem jejich majitelem. Ano nesu nějakou vinu a mohou po mně požadovat odškodné, nicméně stále jsem majitelem myšlenky, potažmo dat.

Jedinou výjimkou je, když podepíšu že firma je vlastníkem myšlenky. Třeba Google anebo Facebook!

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod petr22 » 12 čer 2013 19:16

Pro zaprisahle tucnakare je Bill Gates ekvivalentem dabla a radsi budou pouzivat 10 aplikaci a 5 hodin v nich delat neco, co je ve Windows otazka 5 minut - jde o princip, je jedno kdyz je to horsi a na stejnou vec jsou potreba ctyri aplikace protoze kazda umi neco, hlavne ze je to open source a muzou zkoumat zdrojovy kod (coz zadny normalni uzivatel stejne nikdy delat nebude) :smile:

Ono je to krasne videt, kdyz prijde rec na alternativy Windows - najednou je to Linux, Linux, uber Alles - nic jineho neexistuje, cpat linux vsude, i tam kde ho uzivatel nechce :smile: Zajimave je, ze Ubuntu, potazmo Canonical, uz zacina u zaprisahlych linuxaru vyvolavat podobne reakce jako kdyz se pred nimi rekne "Microsoft". Jednoho takoveho jsem vcera videl instalovat Windows, nadavl u toho v podstate celou dobu.

Krast zdrojove kody jde samozrejmne i u open source projektu, nekdy se na to prijde i po par letech, ze to neni uplne podle platne licence (tzn vcetne zdrojaku).

Zpět na “Vše ostatní (sw)”