Sluchátka - zlomený kabel
-
- Pohlaví:
Re: Sluchátka - zlomený kabel
Mikropájka není třeba, stačí normální trafopájka. Acylpirin nekomentuji. Drát se opatrně očistí ostrým nožíkem a připájí. Pokud s tím nemáš zkušenost, jako že ne, dej to někomu kdo to zná. Jinak to akorát upatláš a bude to fungovat týden.
- HappyMental
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Stalo se mi úplně to samé, jenomže se mi utrhla většina drátků a já pak nevěděl, který kam patří, tak jsem to dal na pevno. S těmi provázky to nešlo pájet moc dobře. Drátek po drátku jsem opaloval nad zapalovačem a provázek shořel. Potom jsem jenom očistil saze, protože barva také shořela (ta barva hoří vcelku dobře, pokud to budeš zkoušet, nezapomeň včas sfouknout, jinak shoří všechna na viditelné části drátku a pak je nebudeš mít barevně označené). Drátky jsou bez provážku opravdu hodně tenké, tak pozor abys je neměl nad ohněm moc dlouho, taky se mi stalo, že jsem je přepálil a pak musel odizolovávat.
I use Arch BTW
-
- Pohlaví:
Opalování zapalovačem je pitomost. Nejen že některá vlákny shoří, ale zbytek zoxyduje. Ostrý nožík a opatrně ten smalt očistit.
- HappyMental
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Možná to není úplně nejlepší, ale úspěšně spojit se to povedlo a fuguje to.
I use Arch BTW
No právě kdybych někoho takového znal tak bych se do toho nepouštěl. Tohle už byl takový poslední pokus před koupí nových sluchátek. Spájel jsem to, ale výsledek asi takovej jako když poprvé pájíte :). Uvidíme na jak dlouho ale každopádně to funguje a hrajou obě sluchátka i mikrofon. Ovládací panel sem odstřihnul, nebyla nejmenší šance to udělat s ním.
Naposledy upravil(a) koky_CZ dne 16 črc 2013 17:46, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
To je tak na 3 dny. Nyní je třeba to zafixovat, aby se to neurvalo.
Aha =D No co se dá dělat, všechno sem zvlášt oblepil izolačkou. Až to odejde zkusím to znova.
-
- Pohlaví:
To ti dlouho nevydrží. Musíš to přehnout a oblepit celý spoj.
Sluchátka někomu spravuji každou chvíli. Většinou to bývá v konektoru. Napájet tam klasickej pájitelnej konektor, co se koupí v elektru s takovou tou šroubovací krytkou, to by uměl každej, ale ty konektory stojej za prd a vypadá to hrozně a moc to nevydrží.
Drátky na sobě mají nějaký lak, který je izoluje. Stačí to opatrně opálit zapalovačem (každou barvu jednotlivě) a pak už se to dá v pohodě pájet. Když to máte hotové, tak to musíte ještě nějak zajistit proti opětovnému poškození. Když je to takhle na kabelu, tak to omotat ilozační páskou nebo v lepším případě na to dát kousek smrštovací bužírky. Minimálně jednu z silnější přes celý spoj.
Při opravě konektoru se mi osvěčil následující postup: původní konektor ustřihnout, zbavit původní izolace, napájet kabílky, otestovat správnost zapojení levého a pravého sluchátka, zalít hmotou z tavné pistole a hmotu rozlít nad svíčkou, po zatuhnutí nastrčit kousek smrštovačky o průměru 7 mm, opatrně nahřát na svíčkou. Při posledním kroku je to celkem umění, protože při nahřívání smrštovačky začne téct i hmota z tavné pistole, co je pod ní, smrštovačka se začne stahovat a hmota má tendenci vytéct a smrštovačka má tendenci sjet z konektoru dolu na kabel, kde je to přirozeně užší. Udělat to ale jde a výsledek stojí za to. Vypadá to celkem pěkně a vydrží to hodně.
Drátky na sobě mají nějaký lak, který je izoluje. Stačí to opatrně opálit zapalovačem (každou barvu jednotlivě) a pak už se to dá v pohodě pájet. Když to máte hotové, tak to musíte ještě nějak zajistit proti opětovnému poškození. Když je to takhle na kabelu, tak to omotat ilozační páskou nebo v lepším případě na to dát kousek smrštovací bužírky. Minimálně jednu z silnější přes celý spoj.
Při opravě konektoru se mi osvěčil následující postup: původní konektor ustřihnout, zbavit původní izolace, napájet kabílky, otestovat správnost zapojení levého a pravého sluchátka, zalít hmotou z tavné pistole a hmotu rozlít nad svíčkou, po zatuhnutí nastrčit kousek smrštovačky o průměru 7 mm, opatrně nahřát na svíčkou. Při posledním kroku je to celkem umění, protože při nahřívání smrštovačky začne téct i hmota z tavné pistole, co je pod ní, smrštovačka se začne stahovat a hmota má tendenci vytéct a smrštovačka má tendenci sjet z konektoru dolu na kabel, kde je to přirozeně užší. Udělat to ale jde a výsledek stojí za to. Vypadá to celkem pěkně a vydrží to hodně.
Intel Core i5-6400 2.7 GHz
2 x 8 GB DDR4 - 2133 MHz
NVIDIA GeForce GTX650 - 1 GB, 128-bit, 1215/5100MHz (jádro/paměti), propustonost 81.6 GB/s
(ZD) Asus Prime B250M-A
Seasonic M12II Evo - 520W - plně modulární
Kingston SSDnow v300 120GB ; Seagate Barracuda 4TB SATA ; ; Seagate 160 GB SATA
2 x 8 GB DDR4 - 2133 MHz
NVIDIA GeForce GTX650 - 1 GB, 128-bit, 1215/5100MHz (jádro/paměti), propustonost 81.6 GB/s
(ZD) Asus Prime B250M-A
Seasonic M12II Evo - 520W - plně modulární
Kingston SSDnow v300 120GB ; Seagate Barracuda 4TB SATA ; ; Seagate 160 GB SATA
Všechny spoje sem zvlášť oblepil izolačkou a potom sem to ještě jako celek obmotal znovu. Všem děkuji za rady až to budu dělat znovu tak je využiju víc.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3094
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
08 lis 2024 06:51
-
- 3
- 2697
-
od Dolpi
01 pro 2024 21:36
-
- 4
- 3863
-
od Riviera kid
24 kvě 2025 18:47
-
-
Bezdrátové sluchátka s ANC do 2000Kc k TV
od walderan » 15 led 2025 12:16 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 6
- 3357
-
od walderan
18 led 2025 17:51
-
-
- 5
- 4123
-
od Kadel33