Muzes si vybrat:
1. DHL a pak se mozna vyhnes procleni
2. normalni posta, coz znamena ze ti to prijde na dobirku z celniho uradu za cenu doplatku DPH a proclivaciho poplatku
Jaký mobil? Věříte čínským stránkám?
Re: Jaký mobil? Věříte čínským stránkám?
no to za 2) to by se asi hodně prodražilo že? 

Clo se na telefony nevztahuje. Pokud napíšeš do shopu, ať ti zboží označí jako něco do 20 USD, tak nemusíš platit DPH.
Intel Core i5-4440
MSI N760
MSI B85-G43 - Intel B85
CRUCIAL Ballistix Tactical 8GB DDR3
1TB
120GB SSD
Telefon: Xiaomi Mi2S 32GB
MSI N760
MSI B85-G43 - Intel B85
1TB
120GB SSD
Díky za radu :) Teď ještě aby to nezabavili celníci
D

Jestli to bude prohlizet celnik (a na 95% bude) a bude mu divna cena, tak budto budes muset dodat z Paypalu nebo odjinud doklad o zaplaceni nebo ti spocte DPH z bezne prumerne ceny zbozi. Nejaky napis na obalu ze to ma cenu 20 USD celnika nezajima, kdyz se podiva dovnitr a uvidi telefon.
Jestli jsi jeste nic nekupoval, tak budes stejne muset poslat plnou moc k zastupovani v celnim rizeni pro Ceskou postu. A pritom budou nejspis chtit i doklad o zaplaceni.
Jestli jsi jeste nic nekupoval, tak budes stejne muset poslat plnou moc k zastupovani v celnim rizeni pro Ceskou postu. A pritom budou nejspis chtit i doklad o zaplaceni.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 03 úno 2014 15:19, celkem upraveno 1 x.
No hele doví jak to nakonec udělám :)) Ale nejspíš si koupím ten lenovo A760
Kolik jsi kupoval telefonů z Číny, kolik lidí znáš, co kupovalo telefon z Číny?
Docela se o to zajímám, mě konkrétně napsali na krabici MP5 přehravač, narozeninový dárek pro dítě 20 USD. Když se podíváš na české forum Xiaomi zjistíš, že asi ze 100 lidí, co psalo k tomuhle tématu to neprošlo jen jedinnému člověku.
Neraď mu prosim tě, když o tom nic nevíš, ještě před chvíli jsi psal že za telefony se platí CLO, už to ukazuje, že jsi trochu mimo.
Docela se o to zajímám, mě konkrétně napsali na krabici MP5 přehravač, narozeninový dárek pro dítě 20 USD. Když se podíváš na české forum Xiaomi zjistíš, že asi ze 100 lidí, co psalo k tomuhle tématu to neprošlo jen jedinnému člověku.
Neraď mu prosim tě, když o tom nic nevíš, ještě před chvíli jsi psal že za telefony se platí CLO, už to ukazuje, že jsi trochu mimo.
Intel Core i5-4440
MSI N760
MSI B85-G43 - Intel B85
1TB
120GB SSD
MSI N760
MSI B85-G43 - Intel B85
1TB
120GB SSD
Muzes mi ukazat, kde tvrdim neco o tom ze se plati clo?
Nez zacnes nekoho obvinovat ze o tom nic nevi (ac mesicne nakoupi v zahranici desitky veci) tak si napred zjisti, kolik tech lidi neposilalo pres DHL. DHL je totiz znama tim, ze procli vsecko podle napisu na krabici.
Celnik na celnim urade (tam se cokoliv poslane zasilkovou sluzbou nedostane!) neni tak hloupy, aby veril napisu "gift" na obalu, ale vzdy pozaduje vypis z Paypalu.
Nez zacnes nekoho obvinovat ze o tom nic nevi (ac mesicne nakoupi v zahranici desitky veci) tak si napred zjisti, kolik tech lidi neposilalo pres DHL. DHL je totiz znama tim, ze procli vsecko podle napisu na krabici.
Celnik na celnim urade (tam se cokoliv poslane zasilkovou sluzbou nedostane!) neni tak hloupy, aby veril napisu "gift" na obalu, ale vzdy pozaduje vypis z Paypalu.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 03 úno 2014 15:28, celkem upraveno 1 x.
A proč by to měli posílat něčím jiným než DHL, když u DHL to z 99% případů vždycky projde? Samozřejmě, že všichni o kom mluvím posílali přes DHL. Ať to pošle přes DHL a má jistotu, že nebude platit nic navíc.
Intel Core i5-4440
MSI N760
MSI B85-G43 - Intel B85
1TB
120GB SSD
MSI N760
MSI B85-G43 - Intel B85
1TB
120GB SSD
Podivej se kolik stoji poslani DHL a kolik standardni postou..........
Free shippinmg je tam jen standardni postou, coz znamena ze to skonci u nas u celniku, coz znamena na 95% nutnost zaplatit jak dph, tak poplatek za procleni. A k tomu je bud potreba poslat plnou moc pro Ceskou postu nebo se dostavit osobne.
Free shippinmg je tam jen standardni postou, coz znamena ze to skonci u nas u celniku, coz znamena na 95% nutnost zaplatit jak dph, tak poplatek za procleni. A k tomu je bud potreba poslat plnou moc pro Ceskou postu nebo se dostavit osobne.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 03 úno 2014 15:35, celkem upraveno 1 x.
Nevím jak na aliexpressu, ale poslání telefonu zdarma z iBuygou tou jejich poštou trvalo měsíc až dva, z toho co psali lidi.
Intel Core i5-4440
MSI N760
MSI B85-G43 - Intel B85
1TB
120GB SSD
MSI N760
MSI B85-G43 - Intel B85
1TB
120GB SSD
Na Alienexpressu to zalezi na konkretnim prodejci, je to tam vzdy uvedeno.
Samozrejmne je lepsi zvolit DHL za 15 USD nez cinskou postu, ktera muze skoncit u celniku a tim padem u Ceske posty.
Kdyz to skonci u celniku, tak pri prvnim nakupu dojde postou dopis s vyzvou k prokazan ceny zbozi a formular s plnou moci k zastoupeni v celnim rizeni. Pokud je uveden email, tak muze byt i mailem.
Oosbne bych to nekupoval od prodejce co ma free shipping standardni postou a DHLko nabizi za 35 USD.
Samozrejmne je lepsi zvolit DHL za 15 USD nez cinskou postu, ktera muze skoncit u celniku a tim padem u Ceske posty.
Kdyz to skonci u celniku, tak pri prvnim nakupu dojde postou dopis s vyzvou k prokazan ceny zbozi a formular s plnou moci k zastoupeni v celnim rizeni. Pokud je uveden email, tak muze byt i mailem.
Oosbne bych to nekupoval od prodejce co ma free shipping standardni postou a DHLko nabizi za 35 USD.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2578
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
19 srp 2024 13:38
-
-
Vzdálený přístup z mobilu na mobil
od czTANIScz » 30 čer 2024 14:32 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 4
- 4236
-
od czTANIScz
Zobrazit poslední příspěvek
11 črc 2024 21:11
-
-
-
Jaké ochranné sklo na mobil?
od atari » 19 led 2025 18:18 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 0
- 2102
-