Plne duverovat necemu co je pajene bezolovnatym cinem ktery drive nebo pozdeji popraska bych osobne nedoporucoval.
Takovou desku staci po par letech vyndat ze skrine - a je po ni, protoze se zdeformuje a popraskaji vodive spoje. Nemusi se to stat, ale to riziko je tam vzdycky.
Cokoliv pajeneho olovnatym cinem samozrejmne tenhle problem nema.
Kvalita HW
-
- Pohlaví:
Re: Kvalita HW
warcraftan píše:Co je kingsberg?já to slyšel a hned jsem si vzpomněl na avatara od Clorkyho...Myslím si, že značkám, (když už teda mluvíme o deskách) tak značkám jako jsou asus, msi, gigabyte můžu plně důvěřovat a věřím, že né jenom já, ale i ostatní na fórum a i dalších milion lidí na celým světě...
Hlavně mi nejde do hlavy tvoje doporučení o intel deskách, které jsi vůbec nijak nezdůvodnil, proč zrovne je a taky jsou mimo jakoukoliv přijatelnou cenovou relaci, kterou by byl vůbec někdy někdo schopen vůbec uvažovat.
ad1 - kingsberg - https://www.alza.cz/intel-dp55kg-d13595 ... wgodJk4AKA Intel má prostě své desky pojmenovány.
ad2 já žádné doporučení nedával. Asi špatně čteš. Já jen psal, že
Já v podstatě neměl desku od nikoho jiného...
Jinak si věř čemu chceš. Já ti to neberu. Taky z nich skládám PC. Ale ne pro mě. Kromě intelu snad ještě foxconn (dělá např. pro HP). To jsou desky, které jedou klidně i 10 let. A tudíž jsou spolehlivé. A tudíž asi kvalitní. A nebyl tady dotaz na kvalitu?
ad3 tohle -
mi taky nepřipadá jako doporučení.No, on ten kingsberg nestál o moc míň. A hned šel na reklamačku - představ si, že tam byla vybitá baterka. Čekal bych, že intel si to víc ohlídá. Proto říkám, že už nemůžeš věřit ani značkám.
Když jsem začínal, tak ještě byl důraz na to, aby to něco vydrželo. Mnou skládané PC byly třeba o třetinu dražší, ale byly spolehlivé. Neměl jsem problémy s reklamacemi. Dnes už je s tím konec. Každý preferuje jen cenu.
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”