Dedikovanou grafiku bych vůbec nedával.Na tohle všechno stačí integrovaná.
http://www.alfa.cz/basket.php?items=_2T ... P6012VA701
Počítač pro prarodiče
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Počítač pro prarodiče
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
- morik242
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ta možnost postavit to na iGPU tu byla, ale co podle tebe znamená méně náročné hry, může to znamenat skoro cokoli.
„Rozdávat rady je zbytečné. Moudrý si poradí sám a hlupák stejně neposlechne.“
- Mark Twain
- Mark Twain
Tak babička asi nebude hrát Far Cry 4. Myslím, že se do postavit o dost levněji a igpu bude bohatě stačit. Ta cenová hranice přeci jen není od toho aby to muselo být nutně za ní. A než do grafiky a hezké skříně se dá investovat do jiných věcí.
Externí grafická karta je podle mě v tomto případě totálně zbytečná. Stejně tak i3 a lepší skříň. Postavil bych to jako úplnej low-end. Tzn. PC za cca 6000 + monitor tak za 3000 + periferie do 1000, a jsme na polovině rozpočtu. Víc už by byly vyhozený peníze.
Tak za 6k to sice postavíš, ale kde máš kvalitu? Taky aby to vydrželo a ne aby to hned reklamoval dal bych tam tu Marfyho sestravu s touto deskou http://www.alfa.cz/product.php?eid=10514008M097DYU2GJZ
ta 100kč se vyplatí.
ta 100kč se vyplatí.
CPU: Intel Core i5 10400F 2,9GHz
OP: 16GB Kingston 2666MHz
GFX: ASUS Dual Radeon RX 7600 V2 OC Edition, 8GB GDDR6
MB: GIGABYTE B460M DS3H - Intel B460
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1TB
SSD: Samsung 860 EVO 500GB
Zdroj: CHIEFTEC zdroj GPS-600A8 600W
Case: Evolveo Ray 4
Chladič: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2
OP: 16GB Kingston 2666MHz
GFX: ASUS Dual Radeon RX 7600 V2 OC Edition, 8GB GDDR6
MB: GIGABYTE B460M DS3H - Intel B460
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1TB
SSD: Samsung 860 EVO 500GB
Zdroj: CHIEFTEC zdroj GPS-600A8 600W
Case: Evolveo Ray 4
Chladič: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2
Babis píše:Externí grafická karta je podle mě v tomto případě totálně zbytečná. Stejně tak i3 a lepší skříň. Postavil bych to jako úplnej low-end. Tzn. PC za cca 6000 + monitor tak za 3000 + periferie do 1000, a jsme na polovině rozpočtu. Víc už by byly vyhozený peníze.
osobne si to tiež myslím dávať tam i3 zbytočnosť keď chce babka hrať nejaké nenáročné hry úplne by stačil pentinum...zbytočnosť kupovať nejaký počítač na nenáročné hry a pozeranie internetu za 20K
S kvalitou to nemá nic společnýho. Je to levný, protože to má nízkej výkon. Odcházej i drahý komponenty. Sestavovat tady pc za 20 klacků , protože si chce babička zahrát Solitaire je blbost.
Samozřejmě jestli chce utratit 20k tak proč ne. Ale někdo by jí asi měl říct, že nemusí. Aspoň ušetří na vysavač za 30k od Becka
Samozřejmě jestli chce utratit 20k tak proč ne. Ale někdo by jí asi měl říct, že nemusí. Aspoň ušetří na vysavač za 30k od Becka

Dobrý večer,
abych pravdu řekl tak jste mě překvapili, nečekal jsem tolik reakcí. Ale děkuji.
tedy... s myší, klávesnicí, a ovladačem se to má takto, babička má pochroumanou ruku, blbě se ji manipuluje s myší, zvládne to ale nic moc, aby si trošku zahrála tak se ji ten ovladač bude hodit, doteď hrála na konzoli Playstation I takže ji to s tím ovladačem půjde, asi těžko ji naučím hrát na klávesnici
reproduktory - tam není asi co řešit
monitor jsem vzal nejlevnější 19" páč je v plánu malý stolek, původně chtěli notebook, takže ta 22" moc nepřipadá v úvahu, navíc, budou u toho sedět taky poměrně blízko
prosím neřešme tedy periferie, to je zbytečné, děkuju
Co se týká tedy samotného PC
SSD - ano, bylo by fajn, ale pro někoho kdo to ocení
pro ně jsou to vyhozené peníze
RAM - asi máte pravdu, 8GB je zbytečně moc, dáme 4GB to bude stačit bohatě
mechanika - nejlevnější DVD vypalovačka
HDD - taky asi není moc co řešit
CPU - myslím že ta i3 by nebyla špatná, nerad bych ji tam dával naprostý low end
MB - co se vám nelíbí na té co jsem navrhnul já? mě připadá přívětivá jak cenou, tak výbavou, žádné rozšíření do budoucna se stejně neplánuje tak podle mě bohatě postačuje ne?
GPU - tady si moc nevím rady - hry nehraju nevyznám se v nich. Jak jsem říkal, babička doteď hrála hry na Playstationu I tak bych očekával že bude i nadále vyhledávat hry podobného stylu ... prostě jednoduchá grafika, nikterak složitá hra. Stejně se ale bojím že by integrovaná grafika neobstála, rád bych aby tam byl trošku výkon navíc. Nějaká levnější grafická karta by se mi tam líbila.
PSU - no, tady to asi hodně záleží na grafice co se týká výkonu, ale nerad bych kupoval zase nějaký nekvalitní
no a skříň podle velikosti desky, raději nějakou menší a levnější, stejně se na to bude jen prášit pod stolem, tak není potřeba žádný extra design
zatím bych to viděl takhle http://www.czc.cz/31h0n52ddqhg89k51lkm7o2f05/seznam
abych pravdu řekl tak jste mě překvapili, nečekal jsem tolik reakcí. Ale děkuji.
tedy... s myší, klávesnicí, a ovladačem se to má takto, babička má pochroumanou ruku, blbě se ji manipuluje s myší, zvládne to ale nic moc, aby si trošku zahrála tak se ji ten ovladač bude hodit, doteď hrála na konzoli Playstation I takže ji to s tím ovladačem půjde, asi těžko ji naučím hrát na klávesnici
reproduktory - tam není asi co řešit
monitor jsem vzal nejlevnější 19" páč je v plánu malý stolek, původně chtěli notebook, takže ta 22" moc nepřipadá v úvahu, navíc, budou u toho sedět taky poměrně blízko
prosím neřešme tedy periferie, to je zbytečné, děkuju
Co se týká tedy samotného PC
SSD - ano, bylo by fajn, ale pro někoho kdo to ocení

RAM - asi máte pravdu, 8GB je zbytečně moc, dáme 4GB to bude stačit bohatě
mechanika - nejlevnější DVD vypalovačka
HDD - taky asi není moc co řešit
CPU - myslím že ta i3 by nebyla špatná, nerad bych ji tam dával naprostý low end
MB - co se vám nelíbí na té co jsem navrhnul já? mě připadá přívětivá jak cenou, tak výbavou, žádné rozšíření do budoucna se stejně neplánuje tak podle mě bohatě postačuje ne?
GPU - tady si moc nevím rady - hry nehraju nevyznám se v nich. Jak jsem říkal, babička doteď hrála hry na Playstationu I tak bych očekával že bude i nadále vyhledávat hry podobného stylu ... prostě jednoduchá grafika, nikterak složitá hra. Stejně se ale bojím že by integrovaná grafika neobstála, rád bych aby tam byl trošku výkon navíc. Nějaká levnější grafická karta by se mi tam líbila.
PSU - no, tady to asi hodně záleží na grafice co se týká výkonu, ale nerad bych kupoval zase nějaký nekvalitní
no a skříň podle velikosti desky, raději nějakou menší a levnější, stejně se na to bude jen prášit pod stolem, tak není potřeba žádný extra design
zatím bych to viděl takhle http://www.czc.cz/31h0n52ddqhg89k51lkm7o2f05/seznam
Seznam není označen jako veřejný.
omlouvám se, nějak jsem na to pozapoměl, již tomu tak je :)
Zeppelin nedělá dobrý paměti. Vem tyhle http://www.czc.cz/kingston-hyperx-fury- ... 18/produkt
Disk tento http://www.czc.cz/seagate-barracuda-720 ... 89/produkt
Skříň bude stačit i nějaká laciná Eurocase. Takový teploty tam probíhat nebudou, aby bylo potřeba super airflow.
Ve zbytku se moc nevyznám, tak radši radit nebudu. Počkal bych radši až odpoví někdo z HW teamu, popř. třeba mmfmoc. Jinak už se mi ale sestava líbí víc. Na procházení internetu a sem tam hra to stačí.
Disk tento http://www.czc.cz/seagate-barracuda-720 ... 89/produkt
Skříň bude stačit i nějaká laciná Eurocase. Takový teploty tam probíhat nebudou, aby bylo potřeba super airflow.
Ve zbytku se moc nevyznám, tak radši radit nebudu. Počkal bych radši až odpoví někdo z HW teamu, popř. třeba mmfmoc. Jinak už se mi ale sestava líbí víc. Na procházení internetu a sem tam hra to stačí.
s tou pamětí RAM souhlasím, díky
ale ten disk moc nechápu, v čem je lepší? mě přijdou stejný ... asi něco přehlížím
ale ten disk moc nechápu, v čem je lepší? mě přijdou stejný ... asi něco přehlížím
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2111
-
od rykatyka
Zobrazit poslední příspěvek
09 lis 2024 19:17