Zdroj: Wikipedia.Emulátor je druh software umožňující běh počítačových programů na jiné platformě (architektuře, operačním systému), než pro kterou byly původně vytvořeny a kterou samy od sebe podporují. Typickým příkladem emulátoru je program umožňující běh videoher známých z herních konzolí na běžném PC pod Microsoft Windows či Linuxem. Emulace je speciálním případem virtualizace (někdy se však chápe jako silnější pojem).
V informačně-teoretickém smyslu lze podle Church-Turingovy teze libovolné výpočetní prostředí emulovat na libovolném jiném. Tato teoretická vlastnost však v praxi naráží na dvě hlavní překážky: Příslušná emulace může být pro praktické účely příliš pomalá, avšak nejčastější překážkou je špatná dostupnost informací o původní architektuře. Při tvorbě emulátoru pak je potřeba používat metody zpětného inženýrství.
Co je to emulátor?
Moderátor: Mods_senior
- jarod72pm
- Level 4.5

- Kontaktovat uživatele:
re
jde to i jednoduše: emulátor=převodník
a není co řešit
a není co řešit
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.
- James_Radlle
- Level 3.5

- Kontaktovat uživatele:
No teda vetsi hromadu kecu takhle pohromade uz jsem dlouho nevidel:DX píše:http://www.emulators.cz/
myslim tim tu stranku na ktreu je ten odkaz
Počítač: ANO! 
- Baron Prášil
- Master Level 7

Hele Prášilu Tak to fafkni né co na tem gómáš. Stejně si a i tak pokecáme. Protože mě nějaká šalina s fajfkó nemože rozhodit sandál né.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- James_Radlle
- Level 3.5

- Kontaktovat uživatele:
- black_k
- nováček
- Kontaktovat uživatele:
emulátory
když jsem zjistil,že lidem,kteří mají nějaká ta Pentia 90 apod můžu za pomocí emulátoru her (SEGA,Spectrum ...) nahrát na pár MB hromady her pro jejich děti,stvořil jsem stránku na svým webu s odkazy o této problematice. Taky záleží,který herní systém chceme emulovat,práce s nimi je někdy pokus omyl,ale v podstatě to funguje ......