Jaký OS na nový počítač,

...

Moderátor: Mods_senior

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod liborek » 27 kvě 2007 18:54

Tak jsem se díval,je to trochu jinde,ale jestli bych se mohl zeptat.Když je ta 8800 zbytečná mám vzít tuhle http://barbone.tsbohemia.cz/?stiid=5898 ... DTV%20PCIx nebo tuhle? http://barbone.tsbohemia.cz/?stiid=5879 ... VO%20PCI-E

Reklama
Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Nikdykrrrrrrrrát!

Příspěvekod Myloš » 27 kvě 2007 18:58

Tak jsem se také (včera) setkal s (jeho)Vistou (home premium).
Potvrzování každé ptákoviny, ale bez hesla… — jak píše Sešívaný: „U jednotlivých operací přibylo vyskakujících oken, kterých je ostatně dost už v XP. Neustále okna pro udělení práv, bezpečnostní alerty apod. Okno, které vyskočí, aby uživatel udělil administrátorská práva, je kapitolou samou o sobě. Do včerejška jsem se divil, proč to chce tolik windowsáků vypnout, oddělení administrátora a uživatele je přece ze základních kamenů bezpečnosti systému. To jsem ale ještě netušil, jaký paskvil Microsoft ve Vistě vytvořil. Při pokusu převzít systém udělování práv z Unixů, vytvořil něco, co má tak akorát ideální předpoklady lidi srat. Nejenže mi přijde, že oproti Linuxu potřebuju administrátorské práva ke každé blbosti, ale hlavně ve Vistě nejde o nic jiného než o potvrzení, které stačí odkliknout. V Linuxu se vyžaduje heslo a člověk se během vyplňování hesla uvědomí, že tady přestává sranda a nad každým krokem je potřeba se zamyslet. Výsledkem opatření ve Vistě bude to, že to lidi buď vypnou nebo to jen automaticky odkliknou, takže výsledek z bezpečnostního hlediska je téměř nulový.

Měnil jsem něco v msconfigu, ale když po restartu přišla bublina o tom, že windows něco deaktivovaly (deaktivoval jsem to já! a nepotřebuju na to při každém spuštění systému několikrát upozorňovat), po odkliknutí ta hláška za chvíli vyskočila znova, po dalším restartu znova… („trvá tak báječně dlouho…“); a tak jsem to v milém msconfigu vrátil a naopak smazal z registrů.

V 98 se defragmentátor jmenoval defrag.exe, v XP dfrg.msc a teď dfrgui.msc – a je to opravdu dílo – aby se snad uživatel neděsil, nejsou mu zobrazovány žádné informace, takže jestli je nebo není potřeba defragmentovat… škoda sov (hů hů).
Průhledná horní lišta oken je taky dílo – když chci program vypnout nebo minimalizovat, nevím pomalu kam kliknout (asi bych si zvyknul, ale proč?).

Když jsem rušil indexování souborů, trvalo to snad sto let, ale místo grafu průběhu (asi abych se nelekl, jak dlouho že to bude ještě trvat) se tam vlnil takový půvabný animovaný nesmysl s informační hodnotou menší než nedělní Blesk.

Na W2000 jsem přecházel kvůli ovladačům (USB foťák) a posléze na XP kvůli konfliktům s HW (ve 2000 se mi to nepovedlo odladit). Přechod na XP mě stál kvůli obtěžujícím hláškám a ještě víc obtěžujícím autorunům (netvrďte mi, že to jde vypnout; jde, ale dá to práci, stejně jako deaktivace milionu dalších p*čovin), ale úpěnlivě doufám, že nebudu muset potřebovat jehoVistu. Nedej perun, abych měl něco takového doma.

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 27 kvě 2007 19:56

ach jo
Nevím kde Weslo vzal že Visty jsou svižnější než XPčka

vidím to doma ne?technologie prefetch ve Vistách způsobuje tuhle moc užitečnou funkci .. cokoliv používáš často je stále v paměti - pokud je málo místa při spuštění jedné hodně náročné aplikace Visty to pochopí a místo pro ni uvolní ..
akorát lidi typu Wesla žijí furt v předstihu a zbytečnostmi.

v přestihu ani zbytečnostmi nežiju .. mám i spoustu jinejch zájmů a činností mimo virtuální svět :D
horních 10000 kteří pojedou JEN na NEW mašinách s NEW systémem a NEW hrama třeba

liborek bude mít nové a docela nabušené PC - takže nevím proč by mu na tom němělo běhat i DX 10 i Visty - ovšem souhlasím s tím že kupovat grafiku na DX10 dnes je blbost jelikož ještě tak rok žádné DX10 hry nebudou - ovšem Wokna si člověk nekupuje na rok že?

liborek:grafiku určitě Radeon X1950XT za cca 6k

Myloš:pokud si jednou Visty nastavíš tak nic z toho co si tady popsal nebude - UAC není pro profil uživatele potřeba naistaluju OS vše nastavím a ytvořím si uživatele s předem danými pravidly - pak už mě toto opravdu nehrozí - to že 99% userů jedou ve woknech na administrátorský účet je jiný problém ..

ad Aero apod. není problém toto vypnout to pokud ti to nevyhovuje

Výsledkem opatření ve Vistě bude to, že to lidi buď vypnou nebo to jen automaticky odkliknou, takže výsledek z bezpečnostního hlediska je téměř nulový.“

tohle ovšem není problém Visty ale debility jeho uživatele

Nejenže mi přijde, že oproti Linuxu potřebuju administrátorské práva ke každé blbosti, ale hlavně ve Vistě nejde o nic jiného než o potvrzení, které stačí odkliknout.

možná to bude tím v tučňákovi nic pokročilejšího bez znalosti příkazů a jejich struk
tury nenastavíš - což ve woknech lze a asi i proto těch oken potřebují víc ... a opět pokud někdo jede pod adminem jeho blbost - pokud jede pod userem tak ho administrátorské heslo chce jako linux
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 27 kvě 2007 20:10

Weslo píše:Myloš:pokud si jednou Visty nastavíš tak nic z toho co si tady popsal nebude
— To znamená, že mi řeknou, jestli je/není potřeba defragmentovat? (Viz analýza v XP)
— To znamená, že budou chtít potvrdit jen opravdu důležité věci?
— To znamená, že budu potvrzovat s heslem?
— To znamená, že uvidím průběh – odhad trvání místo dosavadní animované hnusárny?

— To znamená, že… S Vistama jsem měl co do činění jen asi hodinu a byl to zážitek na hodně dlouho. Čím novější systém od MS, tím déle trvá nastavování k obrazu mému, tím více kravin, které nechci, mě obtěžuje; viz třeba chování autorunu, aneb jak docílit, aby se podívaly jen na to, je-li CD:
1) hudební (a pak spustily přehrávač, pokud je jim to dovoleno),
2) datové, ale nepřeji si, aby prozkoumávaly typ dat; chci jen, aby se podívaly, je-li v rootu autorun.inf a ten spustily, pokud jim to nezakážu. Když jsem k tomuto nepřekecal ani XP (ve 2000 bez problému), nevěřím tomu, že by se mi to povedlo ve Vistách.

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 27 kvě 2007 21:40

No hry ti na tom nepojedou všechny hlavně ty klasiky staršího data na tom nejedou vůbec!

Budeš se divit, ale rozjel jsem na tom úplně všechno, co jsem chtěl. A převelice svižně. :wink:

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 27 kvě 2007 23:10

Elusive:Nikdy nepíšu,že je něco nemožné,tak ani teď.Taky jde o to co jsi chtěl rozjet.Ale v mém okolí/5lidí/ plus jsem byl ve firmě ,kde dělají komplexní řešení a tak jsem se tam poptával ohledně hardwaru a došlo i na OS/tam byly přítomni tři technici/ nebyl ani jeden :? kdo by rozjel VŠECHNO.A kromě jednoho si zatím všichni nechali na svých poč. XP.Tak máš opravdu vyjímečné štěstí.

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

re

Příspěvekod jarod72pm » 28 kvě 2007 06:34

re na:
vidím to doma ne?technologie prefetch ve Vistách způsobuje tuhle moc užitečnou funkci .. cokoliv používáš často je stále v paměti - pokud je málo místa při spuštění jedné hodně náročné aplikace Visty to pochopí a místo pro ni uvolní ..

Taky jsem měl Vistu ale časový rozdíl + místo na paměti dnes většinou nikoho netrápí (pokud nemá opravdu něco staršího)je to opravdu zanedbatelná věc a běžný uživatel (kromě spouštění systému) to pomalu ani nezaregistruje.
Nakonec diskutovat co je pro a proti jaksi strácí smysl protože XP tu budou ještě dlouho a dlouho dobře sloužit
v novém základu(myslím tím plnohodnotný upgrade) mají taky Explorer7 nebo WMP 11 či na tom jedou office 2007 atd atd
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 28 kvě 2007 09:42

liborek píše:Elusive:Nikdy nepíšu,že je něco nemožné,tak ani teď.Taky jde o to co jsi chtěl rozjet.Ale v mém okolí/5lidí/ plus jsem byl ve firmě ,kde dělají komplexní řešení a tak jsem se tam poptával ohledně hardwaru a došlo i na OS/tam byly přítomni tři technici/ nebyl ani jeden :? kdo by rozjel VŠECHNO.A kromě jednoho si zatím všichni nechali na svých poč. XP.Tak máš opravdu vyjímečné štěstí.

Myslel jsem tím hry (reakce na jarod72pm).

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 28 kvě 2007 09:52

Windows XP skončí dle MS 14.4.2009 tzn. za necelé 2 roky
http://support.microsoft.com/lifecycle/?p1=3223

pokud budeš PC používát déle nebo chceš hrát hry navržené DX10 zvaž Visty

Myloš:po hodině zkoušení máš určitě dost poznatků o tom co všechno to umí a co se tam dá nastavit :lol: :lol:

jarod72pm:nevím jakým způsobem pracujeě s PC ty ale já to tam vidím celkem dost jak při spouštění tak při přepínání - hlavně už to tolik nepoužívá nelogicky swap jako v XP kde je normální že máš GB RAM volný a stejně už si to odkládá na disk
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 28 kvě 2007 10:59

:lol: :lol: :lol:
no když už máš 2 giga paměti tak stránkový soubor už nepoužívám.(opravdu zaplnit tu paměť je někdy velký oříšek) a operace na ramce probíhají hodně svižně že s vistama jsem nepozoroval nějaký velký rozdíl co by za řeč stál :lol: :lol: :lol:
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 28 kvě 2007 14:18

Některý programy ale swap soubor vyžadují, bez ohledu na to, kolik GB RAM máš. :?
Co se týče funkce superfetch ve Vistách, nejsem si až tak jistý přínosem pro rychlost. Na mé stestavě se zapnutým SF se Raptor snad ani nezastavil (ikdyž jsem ani s myší nehýbal), Visty jely velice svižné. Když jsem SF vypnul, Raptor při nečinnosti odpočíval, Visty jely opět velice svižně - žádný propad výkonu jsem nezaznamenal. Tak teda nevim nevim. 8)

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 29 kvě 2007 03:10

Weslo píše:Myloš:po hodině zkoušení máš určitě dost poznatků o tom co všechno to umí a co se tam dá nastavit :lol: :lol:
Tak se uloluj (:lol::lol::lol::lol::lol:)
Nepasoval jsem se ve svém příspěvku na experta na jehoVistu, jen jsem verbalizoval svoji (byť letmou) zkušenost. Jestliže používáš Visty jako spokojený uživatel, budiž ti to přáno; jestliže si tento OS najde lidi, kterým vyhovuje, proč ne; ale můj byznys to není.
Jen jsem ve svém příspěvku popsal letmou zkušenost se zase novým systémem od M$, zkušenost, která neoplývá nadějí. Zkušenost, kterou bych popsal asi takto: každý nový OS od M$ přináší něco, co mi vadí; jen z nouze sahám po tom či kterém, ale to, co mi vadí, je s každým novým OS početnější.

Do tohoto vlákna nelze napsat jednoznačnou radu. Otázka zněla „Jaký OS na nový počítač“ a každá odpověď je určena tím, kdo (s jakými zkušenostmi…) na ni odpovídá.
Odpovědí není „Vista je geniální“, odpovědí není „Vista je sračka“. Odpověď si musí najít liborek sám. A my jsme tu (pokud chceme nějak rozumně přispět) od toho, abychom sdělovali své zkušenosti a znalosti.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Počítač cca 50k Příloha(y)
    od rykatyka » 09 lis 2024 16:54 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    1978
    od rykatyka Zobrazit poslední příspěvek
    09 lis 2024 19:17
  • Počítač do 30k- změny Příloha(y)
    od Dejvik2323 » 18 bře 2025 15:32 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    11
    5884
    od DragonX Zobrazit poslední příspěvek
    24 bře 2025 12:50
  • Počítač na hraní do 35K
    od Pecinek » 21 lis 2024 23:55 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    2069
    od Hangli Zobrazit poslední příspěvek
    22 lis 2024 19:20
  • počítač se náhodně restartuje
    od JXC0B » 25 říj 2024 20:24 » v Vše ostatní (hw)
    4
    3619
    od pcmaker Zobrazit poslední příspěvek
    27 říj 2024 10:14
  • Počítač se vypíná během hry
    od Laniga » 06 úno 2025 20:39 » v Problémy s hardwarem
    6
    3702
    od Laniga Zobrazit poslední příspěvek
    14 úno 2025 14:07

Zpět na “Vše ostatní (sw)”